Vantaa Shorinji Kempo Branch
Syyskausi 2023. Tervetuloa mukaan!
Shorinji Kempo on japanilainen itsepuolustuslaji, joka soveltuu kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tervetuloa mukaan. Voit liittyä mukaan milloin vain!
Syyskauden harjoitukset:
Tiistaisin 19 - 20.30 , aikuiset, yli 12 vuotiaat
Tiistaisin 19 - 20 , Sporttia kaikille nuoret ja aikuiset
Sunnuntaisin 14 - 15, Sporttia Kaikille lapset (6 v), perheet ja aikuiset
Rekolan koulu, Rekolantie 67, 01400 Vantaa
Shorinji Kempo on keino kehittää todellista voimakkuutta
Ihmisen suhde omaan itseensä on jokaiselle tärkeä asia. Itsensä kunnioittaminen vaatii yksilöltä rohkeutta sanoa suoraan, mistä hän ei pidä tai mitä hän pitää vääränä, ja häneltä vaaditaan voimaa estää vääriä asioita tapahtumasta.
Tässä yhteydessä "todellinen voima" ei tarkoita vastustajan kukistamiseen tarvittavaa voimaa, vaan pikemminkin vahvuutta, joka perustuu hyvään itsetuntoon, luotettavaan omaan minään ja elinvoimaan.
Shorinji Kempon harjoittelun kautta jokainen voi saada itseluottamusta ja lisätä sekä omaa että ympärillä olevien ihmisten onnellisuutta. Auttamalla toinen toistaan kaikki voivat parantaa kykyä kohdata yhteiskunnassa esiintyvää epäoikeudenmukaisuutta.
Sporttia Kaikille liikuntakerho
Mukava harrastus lapsille 6 – 12 vuotiaat. Sunnuntaisin klo 14 – 15 Rekolan koululla Sporttia kaikille yhteistyössä seuramme järjestää lapsille itsepuolustusta.
Perheharjoitukset ja nuorten & aikuisten itsepuolustus
Sunnuntaisin Sporttia kaikille perheharjoitukset klo 14– 15, lapset ja aikuiset.
Tiistaisin Sporttia kaikille itsepuolustus nuoret ja aikuiset klo 19 - 20.
Edullinen harrastus aikuisille
Aloita edullinen harrastus ja tule harjoittelemaan itsepuolustustaitoja. Laji sopii sekä lapsille että aikuisille. Aikuisten harjoitukset tiistaisin 19 - 20.30 ja torstaisin 19.30 - 21. ja sunnuntaisin klo 14 - 16.
Shorinji Kempo on yksilöiden kehitykseen tähtäävä laji
Shorinji Kempon tekniikkaharjoittelun kautta ihmiset voivat saada itseluottamusta, rohkeutta ja elinvoimaa, ja he voivat vaalia myötätunnon ja oikeudenmukaisuuden henkeä.
Shorinji Kempo on gyo yksilöiden kehittämiseen, ja sen tuomia hyötyjä ovat itsepuolustustaito, henkinen kasvu ja parempi terveys.
Emme ajattele vain itseämme ja toimi pelkän oman edun vuoksi, vaan otamme yhtälailla myös muut huomioon. Tällä tavoin edistämme rauhaa ja hyvinvointia yhteiskunnassa.
Jokaisella Shorinji Kempo salilla harjoitellaan samalla tavalla saman vyökoevaatimusjärjestelmän mukaisesti. Harjoittelijat ovat kumppaneita, joilla on samat tavoitteet.
Pyritään löytämään tasapaino, ei suosita pelkkiä tekniikoita tai pelkkää filosofiaa.
Teknistä osaamista kerätään kuin nousemalla portaita askelma kerrallaan.
Tee oppimastasi osa sinua: opettele ilmaisemaan oppimasi asiat omin sanoin.
Shorinji Kempon vyöarvojärjestelmä
Shorinji Kempon vyöarvojärjestelmä ilmaisee harjoittelijan kehitystä.
Vyöarvot perustuvat vaiheittaiseen edistymiseen. Harjoittelu muodostuu kerroksista, joissa edetään taso kerrallaan (zenzen shugaku). Vyöarvoilla ei mitata paremmuutta kilpailuissa tai otteluissa.
Vyöarvoja ei ole tarkoitettu harjoittelijoiden vertailuun. Sen sijaan ne ovat tapa ilmaista jokaisen harjoittelijan omaa kehitysvaihetta.
Tehty ilmaisemaan pelkästään yksilön kehitystä
Shorinji Kempo on yksilön kehittymiseen tähtäävä harjoitusmenetelmä (gyo), jonka tavoitteina ovat jiko kakuritsu ja jita kyoraku. Vyöjärjestelmän tehtävänä ei ole harjoittelijoiden välisen paremmuuden mittaaminen, etenkään kilpailujen tai turnausten avulla. Vyöarvojen tehtävänä ei myöskään ole harjoittelijoiden vertailu muihin, vaan niiden tarkoituksena on kuvata yksilön omaa kehitystä ja asettaa harjoittelulle virstanpylväitä. Tämän vuoksi saman vyöarvon harjoittelijoiden fyysinen kunto, luonne, ikä ja muut harjoittelun alussa eroavat ominaisuudet saavat aikaan eroja voimissa ja taidoissa. Tavoitteena ei kuitenkaan ole verrata sinua toisiin, vaan se, että sinä edistyt, ja se näkyy etenemisenä vyöjärjestelmässä. Jokaisen täytyy pyrkiä parantamaan omaa teknistä taitotasoaan ja henkilökohtaisia ominaisuuksiaan kenshinä niin, että seuraavan vyöarvon vaatimukset täyttyvät.
Shorinji Kempon tekniikkaluokittelu
Shorinji Kempon harjoittelussa ei tähdätä pelkästään fyysisen voiman kehittämiseen. Tämän vuoksi harjoittelijan ei tule keskittyä pelkästään fyysiseen harjoitteluun.
On tärkeää säilyttää hyvä tasapaino henkisen puolen, fyysisen puolen ja älyllisen puolen välillä.
Shorinji Kempon tekniikan on kehitetty siten, että puolustaja voi käyttää voimiansa tehokkaasti, hyödyntää tai rajoittaa vastustajan voimia ja saada vastustajan hallintaansa. Harjoittelija oppii erilaisia voimankäyttötapoja.
Harjoitustavat (kihon - hokei - randori - embu)
Shorinji Kempon harjoitustavat ovat kihon, hokei, randori ja embu. Pyri harjoittamaan teknistä osaamistasi tasapainoisesti kaikilla näillä osa-alueilla.
Shorinji Kempon pariharjoittelun ansiosta harjoittelijoilla on ilo kehittyä yhdessä kumppaneiden kanssa. Näin harjoittelu on iloa tuottava tie, jita kyoraku, joka muuttaa ihmisiä henkisesti ja fyysisesti.
Harjoittelijan ei tule harjoitella pelkästään kihon- (perusteet) ja hokei-muotoja vaan myös randoria ja embua sovelluksina, jotka kehittävät ma’aita (harjoittelijoiden välistä etäisyyttä) ja auttavat yhdistämään ja muuntelemaan tekniikoita.
Asenne harjoittelua kohtaan
”Miksi harjoittelen Shorinji Kempoa?” Kun jatkat harjoittelua, sinun tulisi selvittää itsellesi harjoittelun tavoitteet, jotka ovat fyysisen terveyden ja henkisen tasapainon kehittäminen.
Opettele huolellisesti perusteet, pyri löytämään tekniikoiden perusperiaatteet. Opiskele tekniikka kerrallaan loogisessa järjestyksessä, niin että saat jokaisen tekniikan tuntumaan luonnolliselta.
Jos opettelet perusteet huolellisesti ja saat tehtyä tekniikoista osan itseäsi, kätesi ja jalkasi liikkuvat tarpeen tullen luonnollisesti.
Kehittymisen edellytyksenä on, että otat fyysisen kuntosi huomioon. Vältä liiallista rasitusta ja harjoittele toistamalla liikkeitä yhä uudelleen ja uudelleen.
Älä keskity liikaa tiettyyn harjoittelun osa-alueeseen. Sen sijaan, pyri säilyttämään harjoittelussa tasapaino fyysisen ja henkisen harjoittelun välillä.
Vantaan Shorinji Kempo Branch vuoden harjoittelija 2022
Vantaan Shorinji Kempo seuran vuoden harjoittelijaksi valittiin Heikki Juhola. Hän aloitti Shorinji Kempo harrastuksen saadakseen liikuntaa elämäänsä. Heikki on todiste siitä, että koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uutta ja alkaa pitämään huolta omasta hyvinvoinnistaan.
Heikki Juhola aloitti Shorinji Kempo -harjoitukset tammikuussa 2019 ja on ollut aktiivisesti mukana harjoituksissa.
Vuoden harjoittelija Heikki Juhola :
Miten päädyin harrastamaan Shorinji Kempoa.
Olen harrastanut budolajeja pitkään mutta epäsäännöllisesti. 7—vuotiaana kokeilin judoa ja 15-vuotiaana aloin harjoittelemaan Tae-Kwon Doa jota harjoittelin noin 5 vuotta. Sitten YO-kirjoitukset ja varusmiespalvelus veivät huomion ja muutto toiselle paikkakunnalle opiskelemaan päättivät harjoitteluni tuolloin. Opintojen jälkeen siirryin työelämään ja kokeilin 2000-luvun alussa myös Krav Magaa ja Jiu-Jitsua jotka eivät oikein soveltuneet fysiikalleni ja luonteelleni.
Perhe ja työ veivät huomioni, mutta 48-vuotiaana alkoi toimistotyöntekijän kroppani ilmoittelemaan erilaisina kolotuksina ja kankeutena, että liikuntaa pitää taas ottaa ohjelmaan. Olin jo vuotta aiemmin huomannut Shorinji Kempon alkeiskurssi-ilmoituksen, mutta tuolloin en lopulta kerennyt paikan päälle. Idea kuitenkin jäi kytemään ja kun näin uuden Vantaan Shorinji Kempon ilmoituksen alkeiskurssista, niin olin yhteyksissä seuran senseihin. Sovittiin että tulen alkeiskurssille 2019 alussa ja sillä tiellä tässä ollaan edelleen.
Shorinji Kempossa itseäni viehättää lajin monipuolisuus sekä se, että lajissa kilpailut ja kilpailutekniikat eivät ole niin keskiössä kuten monessa tunnetussa budo-lajissa nykyään on tapana. Shorinji Kempo -tekniikat soveltuvat itsepuolustukseen erittäin hyvin ja treenaamalla säännöllisesti pysyy keski-ikäisenkin fysiikka hyvässä kunnossa.
Pyrin järjestämään työni niin että pystyn osallistumaan tiistain ja torstain harjoituksiin täysipainoisesti. Välillä kotisohva yrittää houkutella mutta tiedän neljän vuoden harjoittelun jälkeen, että olen virkeämpi treenien jälkeen kuin jos jäisin kotiin makoilemaan. Treenit ovat minulle fyysisen harjoittelun lisäksi myös sosiaalinen tapahtuma, jossa vaihdetaan kuulumisia ennen ja jälkeen treenien. Treeneissä keskityn tekniikoihin ja niiden harjoitteluun, joka kivasti nollaa kiireisen työelämän stressiä. Olenpa saanut houkuteltua yhden lapsuuden kaverinikin mukaan Shorinji Kempoon. Hänkin on pitänyt lajin filosofiasta ja itsepuolustuspainotuksesta.
Seurassamme on nuoria, keski-ikäisiä ja vanhoja, naisia ja miehiä. Sekoitus on mielestäni mainio ja treeneihin on kiva tulla yhdessä opiskelemaan lajin tekniikoita ja filosofiaa. Seuramme erikoisuutena on se, että kenen tahansa on mahdollista tulla treeneihin kokeilemaan lajia, kun vaan ottaa etukäteen yhteyttä. Ei siis ole pakko odottaa seuraavan vuoden alkeiskurssin aloitukseen saakka, vaan lajia voi kokeilla heti, jos haluaa. Alussa harjoitteluvaatteiksi riittävät verryttelyhousut ja t-paita, joten mitään kynnystä harjoittelun aloittamiseen ei ole.
Omalla kohdalla liike on ollut lääke ja voin suositella Shorinji Kempoa, jos mielekäs liikunta ja itsepuolustustekniikat kiinnostavat. Keski-ikäiselle harrastajalle laji on mitä mainion ja sitä voi harjoitella kukin omien rajoitustensa puitteissa. Tärkeintä on osallistua treeneihin, tekniikat kyllä oppii kun niitä tarpeeksi harjoittelee osaavien vetäjien opastuksessa.”
Aktiivisuus toi Heikki Juholalle palkinnon vuoden harjoittelijana. Hän on käynyt vuoden aikana aktiiviesti salitreeneissä ja on tuonut mukana uuden harjoittelijan seuraan.