LinkedInFacebook

Universitatea Politehnica din Timișoara, Facultatea de Construcții

Departamentul de Construcții Metalice și Mecanica Construcțiilor

Adresa: str. Ioan Curea, 1, Timișoara, Timiș, România, 300 224

E-mail: andrei.crisan[a]upt.ro

tel. +4 0 (click pentru a arăta tot numărul)

Proiecte în desfășurare

Introducere în BIM și Digitalizare

Proiectul Introducere în BIM și Digitalizare este un proiect finanțat de Uniunea Europeana (2021-1-RO01-KA220-HED-000023249) și se bazează pe un grant de 305 505,00 EURO în cadrul Acțiunii Cheie 2, Erasmus+. Perioada de implementare este de 30 de luni, iar proiectul a început în data de 17.01.2022. Consorțiul este format din 5 universități și este condus de Universitatea Politehnica din Timișoara, departamentul de Construcții Metalice și Mecanica Construcțiilor. 

Parteneri:
- BAUHAUS UNIVERSITAET WEIMAR, Germany, Thüringen, WEIMAR
- UNIVERSIDADE DE COIMBRA, Portugal, Centro PT, COIMBRA
- UNIVERSITA DEGLI STUDI DI NAPOLI FEDERICO II, Italy, NAPOLI
- DANMARKS TEKNISKE UNIVERSITET, Denmark, KGS LYNGBY

Pentru mai multe informații, accesați această legătură.

Inițiativa LeanBIM

Resursele disponibile pentru BIM sunt foarte multe și disponibile tuturor... în engleză. Din pacate, în acest moment, sunt destul de puține resurse în limba română. Pentru a veni în ajutorul celor care vor să știe mai multe am creat pagina LeanBIM.ro care prezintă o serie de informații BIM în limba română.

Colaborarea cu MMXXII AD

George Santayana spunea că "Cei care uită trecutul sunt condamnați să îl repete." și credem cu tărie că putem face ceva pentru asta: să salvăm istoria prin digitalizare. Astfel, împreună cu autorități și parteneri privați am inițiat un demers în această direcție. Află mai multe aici.

Automotive Cyber Security Academy

Odata cu intrarea in vigoare a normelor de siguranța cibernetică pentru automobile, cererea de personal calificat a crescut foarte repede. În aceste condiții, împreună cu universitățile partenere și Continental Automotive România am lansat școala de vară ”ACSA - Automotive Cyber Security Academy” cu scopul de a pregati studenții pentru viitor.  

Cu o parte digitală în care discutăm despre fundamentele teoretice ale securității, despre criptare și comunicații în automobil, și o parte față în față în care abordăm un proiect, în toate etapele de dezvoltare. 

Pentru mai multe informații, accesați această legătură.