Tvelyd

- sang og musik i unik akustik -

Brønshøj Vandtårn 23.-24. august & 7.-8. september

En tvelyd eller diftong er et overgangsfænomen: en glidning i klang fra én vokalkvalitet til en anden. For eksempel udtales bogstavet a på engelsk som tvelyden [eɪ̯], mens det på dansk er den rene vokal [a]. Den enestående akustik i Brønshøj Vandtårn indbyder til at dvæle ved klangfarver og subtile overgange, deraf projektets navn. Til Tvelyd samles sangere og musikere, som forstår at leve sig ind i akustikken og bruge den til at løfte deres udtryk til større skønhed og fordybelse. Hver af de fire koncerter i serien bliver unik, med en ny konstellation af kunstnere.

Der er særligt fokus på:

  • Det rene og nøgne udtryk på basis af klang.
  • Vokalister.
  • Sans for at udnytte den unikke akustik.

Publikum vil blive inddraget i lydudfoldelse og få en direkte erfaring af samkvem med stor akustik og fremragende musikere.

Foruden musik består projektet af lysinstallation og projektioner ved Arthur van der Zaag, www.udstillingslys.dk, og begivenheden formidler oplysning om stemmen i akustik. Se temasiden om akustik!

Blandt de medvirkende kunstnere kan nævnes: Yael Acher 'KAT' Modiano; Randi Pontoppidan; Sara Grabow; Peter Vibe; Trio Mythoi; ... Mød dem her (se også videoliste længere nede på siden):

Tvelyd, kunstnere

Aktiviteterne i Brønshøj Vandtårn administreres af URUM.dk , under kulturhuset Pilegården. Fra hjemmesiden er ovenstående lydtest indlejret.

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Se videolistens indhold ved at klikke på ikonet øverst til venstre i videorammen!

Tvelyd arrangeres i et samarbejde mellem Foreningen Stemmens Dag, www.stemmensdag.dk; Urum, www.urum.dk og Det Springende Punkt.

Tak for økonomisk støtte til: