INFORMATIE

 

WIE ZIJN WIJ?

Wij zijn TTC Atanis Kortrijk, een familiale tafeltennisclub in hartje Kortrijk. We zijn een erkende sportvereniging aangesloten bij de Vlaamse Tafeltennisliga (VTTL). Bij ons kunnen jullie terecht om een balletje te komen slaan. Of dit nu puur recreatief is of om de competitiebeest in jou los te laten, er is voor elk wat wils op elk niveau.

De club is een fusieclub van TTC Atanis (Aalbeekse Tafeltennis) en TTC Sint-Jan Kortrijk. De fusie vond plaats op 1 juli 1991. Op heden tellen we een goede 60 leden, van alle leeftijden en nationaliteiten. Deze leden komen uit groot-Kortrijk, maar ook daarbuiten! Iedereen is welkom. 

IK WIL GRAAG BEGINNEN MET TAFELTENNIS

Zoals vermeld op de pagina Trainingen, kunt u vrij proberen op de drie trainingsmomenten in de week. Dit zijn dinsdagavond (20u-21u30), woensdagavond (16u-20u) en vrijdagavond (18u-20u) . Op dinsdagavond is er begeleide training voor de recreanten, op woensdag van 16u tot 17u30 hebben we onze begeleide jeugdtraining. Dat zijn ideale momenten om te tafeltennissen, omdat onze trainer dan helpt met het aanleren van de basisslagen op een toegankelijke manier. Zo gaat het aanleren van de goede speeltechniek nog zo vlot!

WAAR KAN IK JULLIE VINDEN?

Ons hoofdkwartier ligt in de bovenzaal van sportcampus Drie Hofsteden. Het adres is Renaat de Rudderlaan 6. De sportcampus ligt naast het nieuwe politiecommissariaat en de Athena school. (Zie pagina Bereikbaarheid voor meer info). 

MOET IK IETS MEEBRENGEN VOOR DE TRAINING?

Sportieve kleding volstaat! En eventueel wat water om je dorst te lessen. Tafeltennispaletten, balletjes en tafels zijn ter beschikking in onze zaal

MAG IK IEMAND MEEBRENGEN?

Voor de pandemie was: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Normaalgezien mag je zeker iemand meebrengen: schoolvrienden, vrienden/vriendinnen, ouders, grootouders,...

WAT ALS ER NIEMAND VAN MIJN NIVEAU IS?

Geen paniek! Rome is niet op een dag gebouwd. Onze leden zijn van alle leeftijden en niveaus. Tijdens de trainingen wordt er voldoende afgewisseld zodat je niet altijd tegen dezelfde persoon speelt.

MOET IK ME AL PER DIRECT INSCHRIJVEN?

Absoluut niet! We verplichten niet iemand om zich bij de eerste training in te schrijven. U kan gratis vier trainingssessies meevolgen op dinsdag- of woensdagavond. Bent u er verslaafd aan geworden? Prima, dan kunnen we samen kijken om u in te schrijven. Is het toch uw ding niet? Geen probleem, wij blijven even goede vrienden :-).

HOEVEEL BEDRAAGT HET INSCHRIJVINGSGELD?

Het seizoen loopt van 1 september tot 1 juli van het volgend kalenderjaar. 

inschrijvingsgeld voor seizoen 2023-2024 is als volgt. 
Wenst u competitie te spelen: €95

Wenst u competitie te spelen en u bent jonger dan 18: €90

Ik wil enkel als recreant ingeschreven te worden. Dan is dit €75.

Voor het 2de of volgende lid uit hetzelfde gezin is er een korting van 5 €/seizoen.

Wij werken ook met de UiTPAS. Hiermee willen we iedereen dezelfde kans bieden om op een toegankelijkere manier aan sport te kunnen doen. Meer info vindt u in de UiTPAS pagina

BIEDEN JULLIE G-SPORT AAN?

Nee, helaas kan onze club geen G-sport omkadering aanbieden voor tafeltennis.

HOE WERKT DE COMPETITIE?

Onze club telt 5 ploegen van 2de provinciale tot 5de provinciale. Elke ploeg bestaat uit vier leden. Deze vier leden nemen het op tegen een ploeg uit een andere gemeente/stad. In zo'n ontmoeting wordt er in totaal 16 wedstrijden gespeeld (1 speler speelt 4 individuele wedstrijden tegen elk van de vier spelers van de tegenpartij). Onze ploeg wint als we de kaap van 9 wedstrijden hebben gehaald en haalt zo drie punten binnen voor de rangschikking. Als het 8-8 is, dan hebben we 2 punten en bij verlies krijgen we 1 punt. Op het einde van het seizoen zijn er dan ook stijgers en dalers.

De niveaus binnen de provincie starten ook vanaf 6de provinciale. Dit is het niveau voor beginnelingen. Hier bestaat elke ploeg uit 3 spelers. Ze spelen dan 9 individuele wedstrijden in totaal en 1 dubbelspel.

Een ontmoeting start vanaf 15u in de namiddag of 19u in de avond. Meestal duurt een volledige ontmoeten 3 tot 4 uur. Er is een heen- en terugronde, dus zoals in de voetbal is er dan ook sprake van een thuisvoordeel.

EVENEMENTEN?

In normale omstandigheden organiseren we ook jaarlijks een clubtoernooi voor de leden met gezellig eten en drinken achteraf. Op het clubtoernooi is er een enkel- en dubbelspel en is het een ware krachtmeting tussen de leden. Op het einde van de dag gaat niemand naar huis zonder prijs!

Sport@Kortrijk is ook een jaarlijks gebeuren waarbij we onze stand hebben in de stad en onze sport promoten aan het grote publiek. Jullie kunnen ons in mei vinden aan het museum1302.

De club zette zich vorig jaar ook in met de warmste week en dit leverde een bedrag op van €700 voor het CRIG-fonds (kankeronderzoek aan de Universiteit Gent).