Formålet med denne site er at samle alle de tiltag, undervisningsforløb, youtubevideoer og andre finurlige idéer jeg laver i mit arbejde med inddragelse af teknologi i undervisningen.
Jeg har allerede lavet en del. Men har besluttet at starte på en frisk og sige dette er år 0. Så denne side vil langsomt blive bygget større i takt med mængden af ting, jeg får produceret/set/indtalt.
Lidt om mig (eller en del faktisk)
Jeg hedder Mikael Jensen og arbejder i Aalborg kommune på en folkeskole.
Jeg har siden 2013 arbejdet med forskellig teknologi i undervisningen. Min daværende leder og jeg havde en god idé med at inddrage programmering i undervisningen. Vi skabte prøvefaget “Vitek”. En forkortelse af Videnskab og teknologi og egentlig også som en slags hyldest til et tv-program, der kørte på DR, da jeg var dreng, som jeg så hver gang det blev sendt i fjernsynet. Faget skulle give eleverne forskellige smagsprøver på forskellige teknologier med mest fokus på programmering i undervisningen.
Jeg har altid været velsignet med at have ledere, der kunne se idéen i at sende mig på et utal af kurser, der altid havde samme tema. Nemlig teknologi
Skoleforvaltningen i Aalborg kommune ansøgte i 2015 om fondsmidler til at uddanne programmeringsguides, der senere skulle indgå i et korps, der kunne bookes af alle skoler i kommunen for at hjælpe undervisere til at komme i gang med programmering. Jeg var så heldig at være en dem, der var med fra den spæde start og sidder i dag efter 2 års specialdesignet uddannelse fra UCN i teknologi som en ud af 10 programmeringsguides i Aalborg kommune. Korpset hedder #programmeringnaturligvis. Vi arbejder på egen skole, men kan bookes til at komme ud til andre skoler i kommunen. En ordning mange skoler har benyttet sig af. Dette har gjort, at jeg har afprøvet en del forløb på mange forskellige elever og har kunnet finpudse dem, så de både kan passe til mine egne elever, men også til elever, jeg ikke kender. I mit virke som programmeringsguide ved jeg sjældent hvilken elevgruppe jeg kommer ud til. Derfor må mit undervisningsforløb være helgarderet og tilpasset til mange niveauer. Jeg laver tit How-to-videoer til mine forløb.
Dette gjorde at DR fik øjnene op for os i Aalborg og ville gerne sparre med os vedrørende et nyt projekt, de havde gang i, som skulle omhandle den engelske micro:bit. Et projekt, der i dag er blevet virkelighed som Ultra:Bit og blev lanceret i efteråret 2018. Siden da har jeg hjulpet DR Skole både med sparring og undervisningsforløb til deres Projekt Ultra:bit
Alt dette har ledt frem til at jeg gik i gang med denne site, for at jeg kan hjælpe til med at udbrede og dele afprøvede undervisningsmaterialer, der forhåbentlig kan hjælpe andre i gang med eller give nye idéer til inddragelse af teknologi i deres egen undervisning.
Senest er min skole kommet med i Aalborg kommunes projekt i 2020 "Makerspaces som læringslaboratorier ". Et projekt, der har udbredt makerspaces på 18 skoler i Aalborg kommune, inklusiv min egen hvor vores makerspace er en integreret del af vores undervisning.
Senest er jeg blevet ansat i #aalborgskoletjeneste hos Makerspace9220. Det har til huse i Aalborg Øst. Her er der skoletjeneste hver mandag og derudover er det åbent hver mandag og onsdag fra 16-21.