Organització i funcionament

El projecte s’ha plantejat com un acompanyament a aquests/es joves a descobrir noves ocupacions, agafar hàbits, rutines, aprendre a relacionar-se, comunicar-se, assumir responsabilitats, reconèixer els propis límits, etc.

S’ha organitzat en aquests àmbits :

· Aprenentatge d’un ofici/ocupació específic en una entitat, equipament o empresa amb el suport de la figura d’un referent que ha exercit la funció de model i que ha estat qui ha treballat amb el/la jove els aspectes formatiu-laborals.

· Valoració de forma conjunta del procés del jove en la millora d’actituds i habilitats socials i competències professionals: assistència, puntualitat, acceptació d’ordres, motivació cap al treball, responsabilitat, constància, iniciativa, cooperació, autonomia, relació i participació social.

· La formació d’orientació laboral i d’orientació professional dirigida a l’ autoconeixement personal -límits, dificultats, necessitats, potencialitats…, recursos ocupacionals i formatius…

· La formació en comunicació amb l’objectiu de facilitar estratègies i recursos per intentar millorar les habilitats comunicatives i per intentar superar una entrevista de feina.

· Seguiment individualitzat del jove i realització d’un itinerari personalitzat d’inserció. Fixant els objectius professionals a curt i mig termini i planificant accions ocupacionals i de formació per tal de millorar la pròpia ocupabilitat.