Com ho fem?

1. “Descobrint una ocupació”

Realització de "pràctiques" (tastet) per a l'aprenentatge d'un ofici/ocupació específic dins l'entitat, equipament o empresa col·laboradora escollida segons les motivacions dels propis joves. Es treballa l'acompliment d'horaris i normes laborals, imatge personal, habilitats i actituds de relació, motivació, comunicació, hàbits laborals, continguts tècnics, etc., i desenvolupament de les tasques pròpies del lloc de feina.

És l’aprenentatge en el propi lloc de treball, “l’aprendre a aprendre” i “l’aprendre fent”.

Aquesta pràctica es realitza en funció de:

a) El nivell previ de cada participant

b) L’interés com a element motivador de cada participant

c) La viabilitat de l’execució de la pràctica

Es pacta amb cada entitat o empresa col·laboradora, continguts, freqüències…i s’analitza com es poden utilitzar tots els elements formatius que es desprenen del lloc de treball que s’ocupa i a la vegada com donar un suport formatiu a la tasca que es desenvolupa per tal de qualificar-la.

Per formalitzar la realització del projecte en aquests equipaments, serveis i entitats, es signa un conveni de pràctiques que marca les funcions a realitzar pels joves i les responsabilitats de cada part implicada.

2. “Construint-nos”

Es realitzen accions encaminades a oferir eines perquè els joves despertin el seu potencial personal i, cerquin el seu propi itinerari professional.

- Mòdul d'orientació laboral i de recerca de feina

- Mòdul de Comunicació

- Mòdul d’Habilitats Socials i Competències Professionals

3. “Acompanyant-nos”

Tutories individualitzades per fer un seguiment personalitzat de l'evolució de cada jove i realització d’un Itinerari Personalitzat d’Inserció.

S’han realitzat seguiments mensuals amb el tutor/a de referència a l'entitat o empresa i diverses accions complementàries per facilitar el seu procés d’orientació personal.

Aquest acompanyament individualitzat, en alguns casos, també pot afectar a àmbits més personals, socials, de salut...

4. “Tastet 2.0”

El projecte contempla una formació molt bàsica en ofimàtica i eines digitals, a través de la qual, els participants poden adquirir unes competències bàsiques.

5. “Ampliant mirades”

Per apropar la formació a l’entorn laboral es realitzen visites a entitats, empreses i altres recursos d'interès a l'hora de cercar feina.

6. “Treballem per a la inserció comunitària”

Amb aquesta línea de treball, s’intenta fomentar una major vinculació dels joves amb els recursos, activitats i entitats del barri.