Het Jeugdlab gaat van start in de wijk- en speeltuinvereniging Stadspolders.

Het Jeugdlab is een nieuwe wetenschappelijke activiteit van de vereniging, in samenwerking met de Bibliotheek Aan Zet. Deze wetenschappelijke activiteit zal iedere 4e woensdag van de maand gaan plaatsvinden.

29 juni is de volgende Jeugdlab en dan pas weer in september 2022 vanwege de zomervakantie van ons allen!

Deze activiteit is voor kinderen vanaf "echt" 8 jaar en ouder en vindt plaats van 14 - 15.30 uur. Kosten 2,50 euro per kind.

A,s. woensdag 27 mei gaat het eerste Jeugdlab van start en gaan de kinderen zelf robots programmeren en een computerspelletje maken.

Op 29 juni gaan de kinderen alles leren over Vulkanen en Mineralen.

Meedoen?

Meldt uw kind dan even aan via info@speeltuinstadspolders.nl

Na de aanmelding krijgt u een bevestiging of uw kind kan deelnemen of dat de activiteit inmiddels vol is.

Kijk ook even op onze Facebookpagina voor de laatste informatie over onze activiteiten.

Koningsdag 27 april 2022, een geweldig succes in onze speeltuin Stadspolders!!

Vandaag heeft de speeltuinvereniging een geweldige Koningsdag beleefd!

De speeltuin was gratis toegankelijk vandaag en er was een optreden van Feest met Rolando in de grote zaal om 15.00 uur. Deze was ook gratis toegankelijk én een geweldig succes!

Ruim 125 kinderen ( met daarbij hun ouders of grootouders) hebben een geweldige middag beleefd in onze mooie speeltuin.

Na het optreden van Rolando hebben alle kinderen een ijsje gekregen in de kleuren rood, wit, blauw met een oranje tipje! En konden zij daarna nog lekker even hun energie kwijt in de speeltuin tot 17.00 uur.

Deze positieve ontwikkelingen zijn een enorme opsteker voor het vele werk wat onze vrijwillige ( belangeloze) medewerkers hebben verzet .


Feestelijke opening op 16 april j.l.


Afgelopen zaterdag is de speeltuin feestelijk geopend! En hoe!!!

Maar liefst ruim 250 kinderen met hun ouder(s), opa en oma's of begeleiders hebben op deze opening de speeltuin bezocht!

Er was veel te doen voor een ieder:

Ouders, opa en oma's of begeleiders zaten heerlijk te genieten in het zonnetje. De kinderen konden eieren gaan zoeken in de speeltuin en daarmee een presentje verdienen, zich laten schminken, een glaasje ranja halen, een suikerspin halen, op twee springkussens hun kunsten vertonen, sjoelen, 4 op een rij spelen en ballen gooien. De Paashaas was ook aanwezig en deelde in de speeltuin paaseitjes uit en ging met de kinderen op de foto!

Het gouden ei,

Het gouden ei is gevonden door Famke Nijman.

Zij heeft hiermee een jaar-abonnement voor de hele familie gewonnen,

een mooi legopakket ontvangen en natuurlijk een chocolade paashaas!

Expositie,

Ook was er een expositie van schilderwerken te bezoeken in de grote zaal van het gebouw. Hier waren werken te zien die de cursisten van de afgelopen schildercursussen hebben vervaardigd. Ook waren sommige schilderijen te koop.

Gezonde keuzes,

In de kiosk konden de bezoekers voor het eerst kiezen uit gezondere producten naast het bestaande assortiment.

Al met al een geweldige dag voor de bezoekers en een kroon op het werk van onze vrijwillige medewerkers! Chappeau voor hen!


Cursus schilderen in het speeltuingebouw Stadspolders.

Op dinsdagmiddag van 14 – 16 uur, wordt er een een cursus schilderen voor beginners georganiseerd, vanaf 6 september 2022, in het speeltuingebouw Stadspolders, Meranti 50, 3315 TR in Dordrecht.

In 8 lessen leert u de basisprincipes van het schilderen door schilderes Corrie de Graaff – van Chastelet. Uw eigen ontwikkeling staat centraal. U werkt in uw eigen tempo, waarbij u persoonlijke begeleiding en tips krijgt . De groep is klein, tot maximaal 10 cursisten. Tijdens de cursus is er aandacht voor de verschillende methodieken en materialen. U krijgt advies over welke doeken, kwasten en verf, u het beste kunt aanschaffen. Tijdens de les is er volop aandacht voor uw persoonlijke interesses, wensen en stijl, die de basis zullen vormen voor de rest van de cursus.

De kosten van de cursus bedragen 60 euro voor 8 lessen van 2 uur. Het materiaal is niet inbegrepen.

Bent u geïnteresseerd? U kunt zich aanmelden via info@speeltuinstadspolders.nl o.v.v. aanmelding schildercursus, uw naam en adres en telefoonnummer.Mededeling!!

Spelen in, en gebruik maken van, de buitenspeeltuin Stadspolders is alléén bedoeld voor kinderen.

Geregeld komt het nu voor dat er "grote" groepen mensen gebruik willen maken van de speeltuin Stadspolders om een picknick met de "hele" familie te organiseren. Dit komt, volgens het bestuur, omdat in het openbare Wantijpark de populaire Paddenstoel is gesloten vanwege vervuilde grond. Deze plek werd regelmatig gebruikt als samenkomst voor diverse bevolkingsgroepen m.n. in de weekenden. De sluiting betreurt de vereniging maar laat niet onverlet dat onze speeltuin dan maar als picknick of barbecue-terrein gebruikt kan worden!

De speeltuin Stadspolders is géén vervanging voor een openbaar toegestane picknickplaats. Wilt u graag picknicken of barbecueën met uw familieleden? Dan verwijzen wij u naar het openbaar terrein van de Merwelanden en de Biesbosch/Elzen.

Uiteraard hopen wij dat u van onze speeltuin gebruik blijft maken voor het laten spelen van uw kinderen en als u "echt" meer wilt dan verwijzen wij u naar onze huurmogelijkheden voor familie- en/of kinderfeesten.

Wij hopen dat u begrip heeft voor onze besluitvorming als bestuur!