Roadshow Dordrecht 800.

Het muziektheater Hollands Diep brengt, op woensdag 8 september a.s., een middeleeuws liedjesprogramma in huiselijke sfeer in het speeltuingebouw.

De artiesten ( Cora Schmeiser en Daan Verlaan) spelen op middeleeuwse instrumenten en vertellen intussen het fascinerende verhaal van de legendarische avonden bij Maria van Leuven, 800 jaar geleden de beschermvrouwe van Dordrecht.


Aanvang is om 14.00 uur. Einde 15.00 uur.

En de toegang is gratis.

Met het kopen van een kopje koffie of thee, á 1 euro, helpt u de vereniging om in de toekomst meer van dit soort activiteiten voor u te organiseren!

Misschien vindt u het leuk om deze voorstelling bij te wonen waarvoor ik u van harte wil uitnodigen!


De speeltuin is vanaf nu weer 3 dagen per week open!

Op dinsdag-, donderdag- en zondagmiddag is onze buitenspeeltuin geopend van 14 - 17 uur.

Als de temperatuur rond de 24 graden is dan zullen we ook het poedelbadje gaan vullen!! Dit meldt de vereniging op Facebook! Dus hou onze Facebook pagina in de gaten of u handdoeken en/of zwemkleding kunt meebrengen!

Het tweede kans project:

Ook is op dinsdag en donderdagmiddag is het 2e kans project ( "t winkeltje) vanaf nu geopend van 14 - 17 uur.

Wanneer jij komt spelen dan kunnen je mama, papa, oma of opa kunnen een bezoekje brengen aan 't Winkeltje! Het winkeltje heeft allemaal nieuwe spulletjes binnen gekregen die een nieuwe eigenaar zoeken. De opbrengst van 't winkeltje wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe speeltoestellen.

Wilt u dat de speeltuin meer open is?? Meldt u dan aan als vrijwilliger en stuur een mailtje naar info@speeltuinstadspolders.nl.

Wie wil deze "zomervakantie" helpen om de buitenspeeltuin open te houden!!

Wijk- en speeltuinvereniging Stadspolders is dringend! op zoek naar mensen m/v die graag zouden willen helpen bij het open houden van de buitenspeeltuin.

Tuindienst,

De vereniging is momenteel dringend! op zoek naar mensen die, voor tenminste twee middagen in de maand van 13.30 - 17.00 uur, willen helpen tijdens het open zijn van de buitenspeeltuin. U houdt toezicht in speeltuin, verkoopt vanuit de kiosk koffie, thee, frisdrank en versnaperingen en int de entree. Na afloop loopt u de buitentoiletten na en maakt deze schoon en zorgt dat de keuken weer netjes is. Interesse?? Mail dan naar info@speeltuinstadspolders.nl. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op voor het maken van een kennismaking afspraak.

Groenonderhoud,

Altijd al met een zitmaaimachine het gras willen maaien? Lekker in de buitenlucht zijn? Nu dat kan! We zoeken mensen die het gras één per week willen maaien in de speeltuin. Het onkruid bij de speeltoestellen weg wil halen en eventueel wat licht snoeiwerk willen doen. Dit is beslist géén zwaar werk en alle machines en materialen zijn aanwezig.

Heeft u interesse in één van bovenstaande werkzaamheden, een paar uurtjes in de week over voor tuindienst en/of groenonderhoud en wilt u ons team versterken?

Maak dan een afspraak met Tineke Hoffman via info@speeltuinstadspolders.nl Zij zal u uitnodigen voor een gesprek en samen met u kijken wat de mogelijkheden zijn.


Wegens gebrek aan vrijwilligers kan de buitenspeeltuin helaas niet meer iedere dag open zijn. Hieronder ziet u wanneer de speeltuin deze aankomende week is geopend!

Openingstijden buitenspeeltuin is deze week:

Dinsdag: 14.00 – 17.00 uur.

Woensdag: gesloten

Donderdag: 14.00 - 17.00 uur.

Vrijdag: gesloten

Zondag: 14.00 - 17.00 uur.

Let op!! Elke zaterdag en maandag is de buitenspeeltuin altijd gesloten!

Entree: € 1,50 per kind.

10 strippenkaart: € 10 euro per kaart. (onbeperkt geldig)

N.B.

We zijn nog steeds op zoek naar mensen die ons willen helpen om de speeltuin zoveel mogelijk open te houden!

Zie hiervoor onze oproep hieronder! Heeft u interesse in de functie van tuindienst of groenonderhoud? en neem contact op via info@speeltuinstadspolders.nl

Wij nemen dan z.s.m. contact met u op voor een kennismakingsgesprek!!

Coronamaatregelen vanuit het Rijk , tot 19 september 2021!

Beste mensen,

Het speeltuingebouw valt onder de Horecawet. Daarom zijn we genoodzaakt om alle verhuren op de hoogte te stellen i.v.m. de nieuwe Coronamaatregelen, die nu gesteld worden vanuit het Rijk tot 20 september a.s. . Deze maatregelen zijn kenbaar gemaakt door demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jong. Ook de NUSO, de overkoepelende organisatie van speeltuinen, heeft dit aan ons kenbaar gemaakt.

In het speeltuingebouw kunnen met deze maatregel vanuit het Rijk nog maar 30 personen, zittend blijvend op een stoel, plaatsnemen en moeten we de 1,5 m maatregel waarborgen. Bezoekers moeten vooraf een gezondheidscheck doen en bij binnenkomst in het gebouw zich registreren. Live entertainment is nog steeds niet toegestaan!

Alle mensen die gereserveerd hebben zijn persoonlijk worden benaderd en op de hoogte worden gebracht van deze "helaas" genomen maatregel van het Rijk. En kunnen natuurlijk hun reservering verschuiven naar een later tijdstip in het jaar. Wij, als bestuur, bieden onze oprechte excuses aan voor de families die dit betreft.

Meer informatie? op www.rijksoverheid.nl kunt u alle Coronamaatregelen nog even nalezen!


Mededeling!!

Spelen in, en gebruik maken van, de buitenspeeltuin Stadspolders is alléén bedoeld voor kinderen.

Geregeld komt het nu voor dat er "grote" groepen mensen gebruik willen maken van de speeltuin Stadspolders om een picknick met de "hele" familie te organiseren. Dit komt, volgens het bestuur, omdat in het openbare Wantijpark de populaire Paddenstoel is gesloten vanwege vervuilde grond. Deze plek werd regelmatig gebruikt als samenkomst voor diverse bevolkingsgroepen m.n. in de weekenden. De sluiting betreurt de vereniging maar laat niet onverlet dat onze speeltuin dan maar als picknick of barbecue-terrein gebruikt kan worden!

De speeltuin Stadspolders is géén vervanging voor een openbaar toegestane picknickplaats. Wilt u graag picknicken of barbecueën met uw familieleden? Dan verwijzen wij u naar het openbaar terrein van de Merwelanden en de Biesbosch/Elzen.

Uiteraard hopen wij dat u van onze speeltuin gebruik blijft maken voor het laten spelen van uw kinderen en als u "echt" meer wilt dan verwijzen wij u naar onze huurmogelijkheden voor familie- en/of kinderfeesten.

Wij hopen dat u begrip heeft voor onze besluitvorming als bestuur!

Wilt u een kinderfeestje organiseren in de buitenspeeltuin?

Dan is dit mogelijk in de buitenspeeltuin tijdens de openingsuren. Wij bieden hiervoor zeer leuke en betaalbare arrangementen. Benieuwd? U vindt deze arrangementen op de pagina verhuur.

Wel heeft het bestuur besloten dat bij een kinderfeestje maximaal 4 volwassen personen ,als begeleiding, mee mogen in de speeltuin.