Groen licht voor groot - onderhoud van het speeltuingebouw in Stadspolders!!!!

Door sponsoring van diverse fondsen en bedrijven, en het spaargeld van de vereniging, is het mogelijk dat vanaf 1 februari het groot-onderhoud van het gebouw van start gaat. 

Deze sponsoren en bedrijven willen wij ontzettend bedanken, zonder hen was dit onderhoud niet mogelijk geweest:

Oranjefonds, Plus 't Lam Bieshof, Albert Heijn Bieshof, VSB fonds, Havenbedrijf Rotterdam, Roaryclub Dordrecht, Lionsclub Dordrecht, Gemeente Dordrecht ( Wethouder Marc Merx, directeur Sociaal domein Gemma Smit en de wijkmanager William Jacobs.

Vanaf 1 februari gaat als eerste het gehele dak vervangen worden door Total Roof Care uit Zwijndrecht en natuurlijk wordt er dan ook gelijk voldoende isolatie aangebracht. Het bedrijf denkt hier 14 dagen voor nodig te hebben.

Daarna, medio maart- april, zal het gehele pand worden geschilderd in de kleuren Bordeaux rood, antraciet en grijs door Roeleveld schilderwerken. 

De Wijk- en speeltuinvereniging is al sinds juni 2022 bezig met een fondsenwerving vanwege het groot onderhoud dat aan het pand moet gaan plaatsvinden. Daar waar het bestuur dacht dat dit tot de gemeente Dordrecht behoorde blijkt nu dat de vereniging eigenaar van het pand blijkt te zijn. Dit al sinds 1995!! Doordat er geen archief aanwezig was in de speeltuin is er dus een misverstand ontstaan. In de Coronaperiode van 2020 - 2022 heeft de vereniging haar spaargeld besteed om de binnenkant van het gebouw, en enkele speeltoestellen, te vernieuwen of op te knappen omdat zij dacht dat dit tot haar taak als huurder behoorde. Maar nu is het een heel ander verhaal geworden voor de vereniging als eigenaar. 

We spreken over een groot-onderhoudsinvestering van ruim 60. 000 euro. Daarom heeft het bestuur besloten om diverse fondsen aan te schrijven in Nederland en diverse organisaties in Dordrecht. Dit heeft er geresulteerd dat er verschillende fondsen en bedrijven, organisaties in Dordrecht de vereniging wil helpen om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen om het noodzakelijke groot-onderhoud voor elkaar te krijgen. 

Voor de het verduurzamen van het pand wil de vereniging in 2023 weer sponsoren gaan zoeken die ons willen meehelpen om het pand verder te isoleren en te verduurzamen.

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent het groot-onderhoud en verduurzamen van het verenigingsgebouw aan de Meranti 50!


Het Jeugdlab bij de wijk- en speeltuinvereniging Stadspolders.

Het Jeugdlab is een nieuwe wetenschappelijke activiteit van de vereniging, in samenwerking met de Bibliotheek Aan Zet. Deze wetenschappelijke activiteit zal iedere 4e woensdag van de maand gaan plaatsvinden. 

28 maart 2023 is de volgende Jeugdlab!

Dit keer gaan we Chinese vliegers maken die de kinderen ook echt kunnen laten vliegen! Ook vertellen wij hen hoe je moet vliegeren, waar dit veilig kan en wat de wind en thermiek met vliegeren te maken heeft.

Deze activiteit is voor kinderen vanaf "echt" 7 jaar en vindt plaats van 14 - 15.30 uur. Kosten 3.00 euro per kind. Leden 2,50 per keer.

Meedoen?

Meldt uw kind dan even aan via info@speeltuinstadspolders.nl 

Na de aanmelding krijgt u een bevestiging of uw kind kan deelnemen of dat de activiteit inmiddels vol is.

Kijk ook even op onze Facebookpagina voor de laatste informatie over onze activiteiten.

Meehelpen in de speeltuin als vrijwilliger!

De wijk- en speeltuinvereniging is op zoek naar gezellige en enthousiaste dames of heren die mee willen werken in de speeltuin bij de diverse activiteiten en tuindiensten als de buitenspeeltuin weer geopend is.die de vereniging organiseert. 

Het gaat om gastheer- gastvrouw te zijn en assistentie te verlenen bij de Koffie met..... op de dinsdag, de kunstmiddag met onze kunstenares Suzanne en het jeugdlab op de woensdagmiddag.

Wil u zelf een activiteit geven? Ook het organiseren van uw eigen activiteiten is mogelijk!

Wil u meewerken? En heeft u een paar uurtjes in de week beschikbaar?

Stuur dan een mailtje naar info@speeltuinstadspolders o.v.v. vrijwilliger 

Dan nemen wij z.s.m. contact met u op voor een persoonlijke kennismaking met elkaar om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.Plus 't Lam heeft de Piratenstormbaan gesponsord. Hiervoor onze dank!!

De Piraten stormbaan

De zeephelling met haaien

Geweldig vonden de kinderen de stormbaan!

Ook het terras werd druk bezocht door de ouders en begeleiders.


Boten omschieten met een waterpistool.

Het was heel gezellig in de buitenspeeltuin!