Echipa

Coordonator stiintific

  • Associate Professor Dr. Marius Leordeanu


Cercetatori seniori

  • Associate Professor Dr. Traian Rebedea

  • Associate Professor Dr. Emil Slusanschi


Studenti doctorat

  • Vlad Bogolin

  • Dragoș Costea

  • Ioana Croitoru

  • Vlad Licăreț

  • Alina Marcu

  • Mihai Mașala

  • Mihai Pîrvu

Prof. Dr. Marius Leordeanu

Institutul de matematică al Academiei Române, Universitatea Politehnică Bucureşti

Sunt profesor la Universitatea „Politehnica” din București (UPB) și cercetător principal la Institutul de matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române (IMAR). În general, mă interesează natura inteligenței și conștiința acesteia, viața și armonia ei. În special cercetările mele se concentrează pe computer vision, învățarea automată și robotică.

La UPB, am introdus în 2014 cursurile de Computer Vision and Robotics și la IMAR am început Computer Vision Reading Group, cu întâlniri săptămânale din 2016. Am primit doctoratul în 2009 de la Institutul de Robotică al Universității Carnegie Mellon și licența mea în Computer Scicence și matematică în 2003, de la Colegiul Hunter al Universității din New York.

Pentru munca mea despre învățarea nesupravegheată pentru potrivirea graficelor am primit, în 2014, Premiul „Grigore Moisil”, cel mai prestigios premiu în matematică acordat de Academia Română. În prezent, conduc proiecte de cercetare privind diferite probleme de viziune pe computer și probleme de învățare profundă. Acestea acoperă o direcție de cercetare diversă, dar bine conectată, care vizează în moduri complementare realizarea, cu o supraveghere cât mai mică posibilă, a unei înțelegeri semantice coerente a lumii vizuale în spațiu și timp. Astfel de domenii de cercetare includ învățarea nesupravegheată, metodele de optimizare pentru grafice și rețele neuronale profunde, urmărirea obiectelor, segmentarea semantică, recunoașterea activității în video, precum și conectarea viziunii și a limbajului.

Tind să caut un echilibru între teorie și practică, prin urmare îmi place să mă implic în proiecte care profită din plin de algoritmi inteligenți, precum și de date din lumea reală. Prin urmare, unele dintre proiectele mele implică dezvoltarea de vizon și sisteme de învățare pentru drone, mașini cu conducere automată sau aplicații medicale, precum și industria lemnului. După cum se poate vedea pe acest site, unele dintre aceste proiecte sunt realizate în colaborare cu companii IT de top.

O listă a publicațiilor mele poate fi găsită în profilul meu Google Scholar și în profilul meu DBLP.

CV-ul meu este disponibil aici.