SpaceTime Vision

Catre invatarea nesupervizata intr-o lume 4D

Trăim într-o lume în dezvoltare rapidă și în continuă schimbare. Progresele inovatoare în învățarea profundă, viziunea computerizată și puterea de calcul permit științei actuale să ofere răspunsuri inteligente la nevoile societății noastre. Capacitățile sistemelor actuale de inteligență artificială îi fac pe oameni să își imagineze și să creeze aplicații inteligente în aproape toate colțurile activității umane, afectând transportul, comunicarea, divertismentul, consumul de energie și mediul natural. Deși multe soluții automatizate par posibile, rămân încă o mulțime de întrebări provocatoare.

Obiective principale: proiectul Spacetime Vision va găsi răspunsuri practice la aceste provocări științifice. Vom împinge frontierele AI și vom face pași importanți pentru a face posibile tehnologiile de mâine, cu impact direct în diverse părți ale industriei, energiei și sectoarelor de mediu.


1) Vom crea metode rapide pentru învățare online și fără supraveghere în volume mari de date spațiale, capabile să funcționeze în lumea dinamică. Vom folosi diferite tipuri de imagistică și capacități de detectare 4D (3D + timp), de la senzori fixi la camere prezente pe UAV-uri. Vom dezvolta metode eficiente pentru învățare fără supraveghere umană. Având în vedere cantitatea uriașă de date disponibile fără etichetă și adnotarea manuală costisitoare, învățarea nesupravegheată este crucială pentru crearea de noi tehnologii AI.

2) Vom realiza metode puternice pentru înțelegerea completă a scenei, de la nivelul obiectelor și activităților care implică obiecte până la traducerea scenei vizuale în limbaj natural. Viziunea către traducerea limbilor străine este un subiect nou în AI, devenind un nou domeniu interesant de cercetare.

3) Vom oferi dronelor capacitatea de a „vedea” și a înțelege lumea în care zboară. Vor fi inteligenți și vor avea posibilitatea să zboare și să aterizeze în siguranță.

4) Vom dezvolta camere inteligente cu noi capacități de detectare și învățare. Acestea vor face cercetările noastre potrivite pentru aplicații din lumea reală


Finanţare


Proiect finanțat din fondurile Programului Cercetare asociat Granturilor SEE (EEA Grants) 2014-2021 și administrat de UEFISCDI, număr proiect EEA-RO-NO-2018-0496 . Pentru informaţii suplimentare şi oportunitări viitoare, vizitaţi https://www.eeagrants.ro/


Dorim să ne exprimăm recunoştinţa şi pentru Aurelian Marcu şi- Centrul pentru tehnologii avansate cu lasere pentru resursele GPU puse la dispoziţie.