Begeleiding op Slimme Vogel

Huiswerk- en studievaardigheidsbegeleiding

Begeleiding op Slimme Vogel

Op Slimme Vogel wordt er een combinatie van huiswerkbegeleiding, bijles en studievaardigheidslessen geboden. Hier kunnen de leerlingen werken aan vakken die ze moeilijk vinden, of waar ze binnenkort een toets voor hebben. Er wordt voor leerlingen in de onderbouw (leerjaar 1 en 2) hulp voor alle vakken geboden, dus de ene week kan dit Nederlands zijn en de andere bijvoorbeeld biologie.

De leerlingen worden verder geholpen door middel van instructie wanneer ze vastlopen met hun huiswerk, waarbij gebruik wordt gemaakt van scaffolding. Tevens krijgen de leerlingen bijles voor vakken waar zij een achterstand mee hebben opgelopen. Ten slotte geef ik advies en kijk ik samen met de leerling hoe ze het beste kunnen leren voor de toetsen van de verschillende vakken. Hierbij wordt er advies op maat gegeven. Elke leerling leert namelijk anders en heeft een persoonlijke voorkeur en optimum. Het is zaak om dit voor iedere leerling te achterhalen en ze te leren om hier gebruik mee van te maken.

Bij Slimme Vogel krijgt de leerling echt individuele aandacht, doordat de groepslessen uit kleine groepjes (van drie tot zes) leerlingen bestaan. Hierdoor kan er een band tussen de begeleider en de leerling ontstaan en bouw je een vertrouwensband op. Door deze band kan je leerlingen meer vertrouwen geven en samen naar een doel toe werken. We werken samen naar meer zelfstandigheid toe, zodat de leerling uiteindelijk zelf verder kan met zijn/haar schoolwerk. Met de begeleiding van Slimme Vogel haal je het beste uit je schoolcarrière!

Al van school af, maar nog niet uitgeleerd? Ook volwassenen zijn welkom bij Slimme Vogel voor bijvoorbeeld Engelse lessen en basis computervaardigheden. We stellen samen leerdoelen op gebaseerd op uw behoefte. Afhankelijk van uw agenda kiezen we contactmomenten en bepalen we de stappen de we nemen. U krijgt dus altijd een gepersonaliseerd leertraject.