Somatic- & Breathwork

Maandag 19u30

Shiatsu Praktijk, Astridlaan 180, 8310 Assebroek

Bij Karl-Heinz kan je terecht voor : 

Somatic- en Breathwork

op maandagavond om 19u30. 


Dit is ook geïntegreerd tijdens behandelingen in de shiatsu en kine praktijk.

SOMATIC- & BREATHWORK 

Karl-Heinz heeft een oefenprogramma opgemaakt met als doelstelling zelf zorg te integreren in het leven.
Hierin zit Breathwork verweven, alsook Somatic lichaamswerk met diverse zachte oefeningen uit diverse soorten yoga vormen.
Hoewel hij geen Yoga lesgever mag genoemd worden, is zijn ervaring als kinesitherapeut, yoga student en multi-sporter de uitvalsbasis geworden tot deze combinatie oefensessies van Somatic- en Breathwork.  

SOMATIC

Somatic oefeningen zijn zeer zachte bewegingen gericht op het ‘ontladen’ van spanning en pijn in het lichaam.
De bewegingen zijn langzaam en heel zacht en je focus ligt niet op het stretchen maar op de hersen-spier connectie.
Door het langzaam samentrekken, loslaten, verlengen en ontspannen van een spier of spiergroep, leer je je lichaam opnieuw om op een efficiënte en pijnvrije manier te bewegen.

BREATHWORK

Maha Breatwork is een mix van traditionele en moderne ademhalingsoefeningen. De impact van de oefeningen voel je meteen en hebben een biochemische, biomechanische en psychologische invloed op lichaam en geest. Maha Breathwork bevordert slaap, emotionele welzijn, immuniteit, focus, performance en fysieke balans. Sommigen ervaren ook een diepgaande spirituele ervaring tijdens het ademwerk. Maha Breathwork biedt een toolbox van ademhalingsoefeningen die je overal en ten alle tijde kan doen bij stress, angst of wanneer er nood is aan een mentale shift of performance enhancement.

METACOGNITIE

Verkeerd ademhalen, oorzaak van vele fysieke en mentale gezondheidsproblemen, is meestal een aangeleerd patroon. De technieken van metacognitie vormen een belangrijke tool om het patroon van een verkeerde ademhaling te doorbreken. Wetenschappelijk is er een directe link tussen ademhaling en onze aandachtscapaciteit. Metacognitie is het vermogen om bewust cognitieve processen (gedachten, emoties, gevoelens) te observeren, reguleren en aan te passen. Het bewust worden van functionele en disfunctionele patronen helpt om ons volledige potentieel aan te spreken en om succesvoller in het leven te staan. Bewust ademhalen en meditatie zijn belangrijke metacognitieve oefeningen van Maha Breathwork om het autonome zenuwstelsel te biohacken waardoor chronische stress op termijn verdwijnt. De fysieke en mentale gezondheid en immuniteit krijgen zo een boost en is bevorderlijk voor een lang, gelukkig en gezond leven.

RESPIRATOIRE FITNESS

In Maha Breathwork leer je specifieke oefeningen om de ademhalingsspieren te versoepelen en te versterken. Hierdoor ga je op termijn terug efficiënt en functioneel ademhalen zowel in rust als tijdens het sporten. Het verstevigen en stretchen van de primaire ademhalingspieren en posturale spieren helpen om sportprestaties te verhogen en om rugproblemen aan te pakken