Släktforskning

Vill du släktforska tillsammans med likasinnade?

Hos SeniorNet Märsta-Sigtuna hjälper vi varandra.

Våra släktforskningsträffar är tisdagar kl 10.00 - 12.30 eller kl 13.00 - 15.30 (enligt vidstående schema), då vi hjälper och tipsar varandra. Dessa träffar sker under ledning av Lena Hedzén eller Kaj Winberg (markerat med * i programkalendern här bredvid).

Deltagaranmälan/intresseanmälan sker via e-post till info@seniornet-sigtuna.se om du inte redan är registrerad. Ange om du vill vara med på ett elevabonnemang på Arkiv Digital enligt nedan!

Vi är ca 25 deltagare totalt så därför är det uppdelat på ett förmiddags- och ett eftermiddagspass. Det är också möjligt att vara med på distans (ingen deltagaravgift) och då utnyttja ett elevabonnemang på Arkiv Digital och vår facebookgrupp "Oss släktforskare emellan" (se nedan).

Efter ungefär 1 timme bryter vi för gemensam fika och social samvaro.


OBS! Detta är ingen släktforskningskurs. Om du är nybörjare bör du först gå en kurs för att lära dig grunderna.


Många av deltagarna använder program och tjänster från MyHeritage och

här kan du titta på presentationsmaterialet från föredraget om MyHeritage.


Som promotion har vi av MyHeritage fått tillgång till ett dataabonnemang till föreningen, vilket kan utnyttjas för sökningar med funktionen Supersearch på föreningens datorer.


Alla deltagare bjuds in till vår egen Facebookgrupp "Oss släktforskare emellan", där vi får tillgång till utbildningsmaterial och kan ställa frågor.  Använd länken här för att anmäla att du vill bli medlem i gruppen!


Deltagaravgift hittar du under Avgifter. Du måste också vara medlem i SeniorNet Sweden (se Medlemskap).


För att forska om våra släktingar använder vi oss av Arkiv Digital (www.arkivdigital.se). De som inte har eget abonnemang kan vara med på ett elevabonnemang - 13 veckors allt-i-ett abonnemang . Detta kan du då också använda hemifrån under hela perioden.


Vi köper in CD-skivor och annat material från släktforskningsförbundet, såsom Sveriges befolkning, Sveriges dödbok, m fl som du som deltagare kan ta del av på våra lånedatorer.


Länkar till olika forum/föreningar med tips och program:

www.ancestry.se

www.genealogi.se

www.myheritage.se

www.riksarkivet.se

www.dis.se

www.slaktforskning.blogspot.se/

www.slaktdata.org

www.soldat.dis.se/soldater


Från Sveriges släktforskarförbunds Wiki-rötter:

http://wiki.genealogi.se/släkskapsrelationer