IT-café

En verksamhet där vi byter dataerfarenheter


I SeniorNets gemenskap hanterar vi frågeställningar du kan ha kring datorns användande som t.ex. datasäkerhet, internet, e-post, sociala medier och bilder. IT-Café innebär att deltagarna arbetar självständigt med egna eller lånade datorer och huvudsakligen hjälper varandra. SeniorNet Märsta/Sigtuna tillhandahåller handledare i begränsad utsträckning, och detta innebär att det inte finns möjlighet att hjälpa deltagare med några omfattande problem i deras datorer. 

Vid behov kan vår egen Datadoktor göra hembesök. Se här!

Genom SeniorNet Sweden erbjuds våra medlemmar viss rabatt på IT-stöd i hemmet via "hemfixare.se" och dessutom finns det en stor mängd gratis studiematerial tillgängligt på nätet. Klicka här för lista på material. På vårt IT-café kan du få hjälp att hitta det material du behöver.

Efter ungefär 1 timme bryter vi för gemensam fika och social samvaro. Seniorer, som inte är medlemmar, är välkomna till ett gratis första besök på IT-caféet och få hjälp med frågor kring medhavd dator, surfplatta eller mobil.

Under höst- och vårterminerna är vårt IT-Café normalt (undantag kan finnas) öppet torsdag kl 10:00-12.30 i HGF:s lokaler på Södergatan 50. Genom vår facebookgrupp "Vi som gillar SeniorNet Märsta-Sigtuna" kan medlemmar också delta på distans och ställa frågor. 

För att underlätta planeringen för våra handledare så att alla ska få svar på sina frågor så kan du använda formuläret Caféplanering här bredvid under Hjälp!

Se kalendern för exakta öppettider. Viktigt att du tar med egen bärbar dator, surfplatta eller smart mobil.

Deltagaravgift hittar du under avgifter.

Beroende på aktuellt smittoläge i Covid-19 kan en del vilja bära ansiktsvisir. Om du inte har ett redan kan du köpa ett för 40 kr.

Mål för IT-café


Deltagare ska få hjälp att lära sig använda

Hjälp!

Om du behöver hjälp med något på IT-caféet kan du klicka här för att registrera det!

Minnesbilder från IT-Café på förmiddagen och Tema SeniorNet Studera på eftermiddagen den 16 november 2023. ☕ 🍏 🍪

Handledare var Mona Eckered och dagvärdar var Marie-Louise Holm samt Lena Hedzén.