La Schola

La Schola Cantorum d'Algemesí és una entitat coral fundada el 1971 per Diego Ramón Lluch al recer de la parròquia de Sant Jaume de la ciutat d'Algemesí. Actualment agrupa un total de més de 300 cantors que realitzen la seua activitat distribuïts en diversos cors: Cors Microcantors i Minicantors (a 1 veu), cor J.M. Pradas(a 2 veus), cor Xiquets Cantors (a 3 veus), cor Sine Nomine i cor Cabanilles (a 4 veus mixtes), tots amb activitat setmanal i a més a més els cors Xiquets Cantors i el cor Cabanilles amb projecció nacional i internacional. La Schola Cantorum té el seu origen en la música litúrgica i començà les seues activitats a les celebracions de la basílica de St. Jaume on encara acompanya amb el cant les celebracions més importants de l'any litúrgic.

El fonament de la Schola és el cant coral i al seu voltant es desenvolupen tota una sèrie d'activitats musicals que el complementen:

  • L'Institut Kodály de Pedagogia Musical, els membres del qual es dediquen a la investigació i renovació en el camp de la pedagogia musical. Compta amb una escola de música reconeguda.
  • Les danses de la processó del Corpus, ballades cada any en aquesta festivitat.
  • Un gabinet de tècnica vocal i un equip de direcció que assisteixen tots els cors de la Schola Cantorum.
  • Una orquestra de cambra, Ensems i dos grups instrumentals de corda, Musiqueries i Preludi.
  • Des de 2000 organitza el El Messies participatiu, on convida a participar cantors i instrumentistes en la interpretació completa d’aquest oratori.

Tot plegat amb l’objectiu de garantir la formació musical permanent dels cantors, el manteniment d'un bon nivell interpretatiu i el caràcter de servei cultural obert a la ciutat d'Algemesí i a d'altres pobles de l'entorn.

L'entitat és membre de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana i rep el recolzament i la col·laboració de l'Exim. Ajuntament de la ciutat d'Algemesí.