Ti mondtátok

Történeteket, hozzászólásokat, vicceket a satu.alternatur"kukac"gmail.com email címre lehet küldeni

--------------

Egy vélemény a jótékonysági koncertről (2011. 10. 17.):

"...Egy kellemes esti kikapcsolódás után szigorúan szakmai elemzés, ha megengeded, lévén magam is amatőr zenész…(mármint én amatőr, aki ír a profikról) kronológiai sorrendben…

Előzenekar: Minimal Jazz Band:

a nevük minimal, a teljesítmény maximal… Hangszeres tudás rendben, nagyon rendben, dobos isten, billentyűs szintúgy, basszeros mindent tud a walking bass technikáról, énekes lány képzett, gitáros ott volt, mikor kellett

Nagykoncert : SATU Alternatur:

A zenétek nagyon tetszett, a ruhádhoz passzolt, engem kicsit ILLÉS, vonulatra emlékeztetett itt-ott, őket szeretem tehát ok. A szólógitár szerepe, lényegesen korszerűbbé tette ezt a zenét. Isten őrizz a hasonlítgatásért, de bennem olyan Barbaró-Cseh Tamás-Illés érzést pengettetek.

Miki, őszintétlen lennék, ha azt mondanám, ez a kedvenc vonulatom, de ti jól csináltátok. A dobosotok sztem ügyes volt, nem volt hullámzó, a basszer ügyesen melózott, főleg, hogy nem csak alapot kellett adnia, hiszen az intrót is neki kellett egyik számban szolgáltatni.

Gitárosotok ötletes, nekem URH-t , HOBO-t idéző szólókat tett hozzá, ami nekem nagyon bejött! Egyszer kicsit elcsúszott a szóló a dobtól, de úgy láttam kontroll gondjai voltak, nomeg haverom volt Dream Theater koncerten és képzeld Petrucci is bakizott…pedig Ő…!!!!

Megérkeztünk: B. Miki…. Valahová Beethoven reinkarnációja, Lou Reed, Leonard Cohen, Cseh Tamás földi helytartója között határoználak meg, Mick Jagger színpadi kisugárzásával!!! Visszatérve a földre: Miki ügyes arányban volt a te akkordozásod, bontásaid a szólógitárral, talán kicsit halk voltál néha.

A szövegek zseniálisak voltak, igazából azt hiszem te elsősorban költő vagy, ez a felvezető soroknál is kiderült. Elölről – hátulról isten volt, bár két kézzel nem tudtam a lányok négy fülét befogni… A betyáros nóta pedig nálam már kiütötte a nyeregből Eric Clapton: My father eyes c. sokáig NO1 számát….

Zárószám: ez nagy ötlet volt… Lokálpatriotizmus, benne Szhbatta. majd összes kórusa, a gyerekek…mondhatom monumentális volt…én énekeltem velük, veletek!!!

Miki összességében szuper volt, köszi, hogy ott lehettünk (ha a háromezret visszaküldöd, még írok egy pár magasztaló sort), a gyerekek is jól érezték magukat!

Üdv.: ZXY

Ha BLUES, akkor nekem mindig Villon jut eszembe, HOBO előadásában, szerintem ismered (Ballada a senki fiáról)

Buján fetrengtünk mindahányan,

S az évek szálltak, mint a percek,

Véred kiontott harmatával,

Irgalmazz nékünk Jézus herceg!"


--------------

Tegnapelőtti vicc:

Satu indul az erdei szépségversenyen. A megmérettetés után megkérdezik:

-Na, hogy sikerült?

-Á, nem pofára ment...

--------------

Tegnapi vicc:

Két satu megy a sivatagban. Az egyik szürke, a másik arrébb van...

--------------

Mai vicc:

Két satu beszélget:

-Képzeld felvételiztem az egyetemre...

-Na, és felvettek?

-Hülye vagy? Egy satut?...

--------------

Honlapi vicc: