Üdvözlünk honlapunkon!

A SATU Alternatur százhalombattai alternatív-naturalisztikus blues zenekar, amely egy baráti társaságból alakult. A dalaink többsége saját szerzemény, de repertoárunkban tartunk jó néhány kedvenc feldolgozást is, többek között Tom Waits szerzeményekből. (aki már hallgatná is klikk ide)

Évente többször önálló koncertet is adunk főleg helyi jótékonysági rendezvények illetve kultúrestek keretében, de felléptünk Százhalombatta város eseményein is mint pl. az Ifjúsági Zenei Napok, Battai Napok, vagy a Free Stage.

Zenénk egyik különlegessége hogy a dalszövegek mindig magyarul hangzanak fel, valamennyi feldolgozáshoz saját szöveget is illesztettünk. Játékunkat széles dinamikatartomány jellemzi, úgy hangerőben mint tempóban, számos improvizatív elem van a muzsikánkban, emiatt aligha valószínű hogy egy szokványos táncos mulatság kísérői lehetnénk...

Fontosnak tartjuk a jó hangzást, az érthető dalszöveget, és mivel élőzene orientáltak vagyunk, a csapat állandó tagja egy hangmérnök is.

Történetünk dióhéjban

A zenekar 2008. szilveszter éjszakáján baráti társaságban alakult SATU néven. Időközben a tagok cserélődtek, az aktuális felállás 2009. októberben alakult ki.

Néhány kezdeti feldolgozás után egy maroknyi dalt Tom Waits szerzeményei inspiráltak. Ezután zsinórban írtuk a saját számokat, alapvetően blues-rock stílusban, itt-ott népi elemekkel tarkítva.

A zenekar tagjai:   

Buda Botond - dobok

Bukovinszki Miklós - ének, gitár

Kedves Gábor - basszusgitár

Leveles László - gitár, vokál

Mogyorósi Károly - szájharmonika, doromb

"ZSILETT OSZT ÁS"  albumon: Tar Róbert - szájharmonika

"Hangos FennSík" albumon: Nagy Zoltán "Titi" - trombita, szárnykürt