חשבון עובר ושב

כיצד לבחור באיזה בנק לפתוח חשבון עובר ושב?

הבנקים המסחריים השונים מציעים תנאים מגוונים לפתיחת החשבון, ולכן כדאי לבדוק במספר בנקים מהם התנאים המוצעים ולבחור את הבנק המציע את התנאים הטובים ביותר המתאימים לצורכי הלקוח.

מה כדאי לבדוק כאשר פותחים חשבון עובר ושב?

1.איזה עמלות יגבה הבנק עבור הפעולות והשירותים שהוא נותן.

2.האם הבנק יהיה מוכן לאשר מסגרת אשראי בחשבון ובאילו תנאים- סכום המסגרת, ריבית, עמלות על המסגרת.

3.איזה אמצעי תשלום הבנק יהיה מוכן לתת- שיקים, כרטיס אשראי, כרטיס למשיכת מזומן, הוראות קבע.

מהו חשבון עובר ושב?

חשבון העובר ושב הוא השרות הבנקאי הנפוץ והבסיסי ביותר שמספקים הבנקים. חשבון זה משמש לניהול יומיומי ושוטף של כספי הלקוחות.

לחשבון העובר ושב מפקידים את ההכנסות כמו משכורת, קצבה, מתנות או כל הכנסה אחרת. מחשבון זה אפשר למשוך כסף מזומן וגם לשלם את ההוצאות במגוון אמצעי תשלום שהבנק מאשר. בתמורה לפעולות והשירותים שהבנק נותן ללקוחות הוא גובה תשלום לו אנחנו קוראים עמלות.

הפעולות העיקריות בחשבון העובר ושב:

פעולות זיכוי- הפקדת כסף לחשבון.

פעולות חיוב - הוצאת כסף מהחשבון.

ניתן לעקוב אחר ההוצאות וההכנסות שלנו באמצעות דפי החשבון שהבנק נותן לנו. דפי החשבון הם דוח של הבנק בו מתוארות ההפקדות (זיכויים), המשיכות (חיובים) והיתרה בחשבון העובר ושב.

נלמד עכשיו כיצד לקרוא את דף חשבון הבנק:

דף חשבון הבנק הוא למעשה טבלה- בכל שורה מופיעים פרטי הפעולה שעשינו בחשבון הבנק: תאריך, מקור הפעולה, אסמכתא(מספר הפעולה בספרי הבנק), שתי העמודות הבאות מתארות את סוג הפעולה- הפקדה(זכות) או משיכה(חובה), בעמודה השמאלית ביותר מופיעה היתרה אחרי הפעולה. כך כאשר הפעולה תתאר הפקדה, היתרה תגדל וכאשר הפעולה תתאר משיכה היתרה תקטן. בשורה העליונה של הטבלה מופיעה היתרה בה נמצא חשבון הבנק לפני הפעולה הראשונה המתוארת, ויתרת הפתיחה עבור כל פעולה מופיעה בשורה שמעליה.

דוגמה(בהתייחסות לתמונה של דף החשבון מצד שמאל) :

נוכל לראות שיתרת הפתיחה של הדף היא 32,437.08 ש"ח.

ב10/4 בוצעו שתי פעולות משיכה בסכומים 5162.30 ש"ח ו-3848.50 ש"ח, לכן היתרה קטנה והיא כעת 23,426.28 = 32,437.08-5162.30-3848.5

ב20/4 יתרת הפתיחה הייתה 16470.35 ש"ח, בוצעה פעולת הפקדה של 560 ש"ח, ולכן היתרה גדלה והיא כעת 17030.35 = 16470.35+560

כעת לאחר שלמדנו כיצד לקרוא את דף חשבון הבנק, היכנסו לדף התרגול הבא, והשלימו את הפרטים החסרים בדף חשבון הבנק. כאשר תלחצו על הריבוע הכחול בתחתית הדף finish, תוכלו לראות את הציון שלכם.

נמשיך ללמוד על שירות בנקאי נוסף בדף ריבית.

להרחבה בנושא ניהול חשבון עובר ושב מוזמנים לצפות בסרטונים הבאים:

מקורות וקישורים: