Recuperem el Baix Maresme

#AraoMai: Pacifiquem la NII


CONVERTIM LES FAÇANES EN UN CLAM PER A LA PACIFICACIÓ!

Aconsegueix una de les banderoles per penjar a la teva finestra o balcó!

Anima els teus veïns per a que facin el mateix

Les nostres reivindicacions

Les reivindicacions que des de #RecuperemElBaixMaresme posem sobre la taula són:

Ens activem amb aquests objectius per donar resposta a les problemàtiques que compartim i per fer realitat el Baix Maresme que volem: lliure de fums, verd, viu i habitable. L’emergència climàtica i el nou escenari que suposa la COVID-19 ens obliguen a passar a l’acció. Sigues part del canvi! 

#RecuperemElBaixMaresme

Problemàtica al Maresme

Els pobles del Baix Maresme som com illes, pràcticament incomunicades entre nosaltres per anar a peu i en bicicleta. La mobilitat al Baix Maresme està pensada pel cotxe i la moto, però no tenim vies clares pels vianants, bicicletes o vehicles de mobilitat personal com els patinets elèctrics. Exemples clars d’això són: 

Observem amb preocupació com, malgrat aquestes problemàtiques, els nostres municipis i les nostres institucions són incapaçes de coordinar-se de forma eficaç per donar-los-hi resposta, més encara en el context d’emergència climàtica i ambiental en el que vivim. Per això llancem la campanya #RecuperemElBaixMaresme, per organitzar-nos i lluitar juntes com a veïnes del Baix Maresme per una transformació de la mobilitat a la nostra comarca que ens permeti recuperar espai públic per a les persones i reduir la contaminació! 

La campanya  #RecuperemLaCiutat 

Aquest mes de maig de 2020 va néixer la campanya #RecuperemLaCiutat. La situació de confinament provocada per la COVID-19 va suposar moments molt durs per a tots i totes, però, a la vegada, també va generar situacions inèdites: un descens significatiu del trànsit i la contaminació, la re-descoberta dels nostres entorns i espais naturals més propers i la necessitat de disposar de més espai públic per a poder mantenir la distància física que aquesta epidèmia ens imposa. Això ens ha permès imaginar la possibilitat de viure en uns pobles i ciutats amb menys fums i més habitables. 

La campanya #RecuperemLaCiutat neix per demanar aquests canvis inajornables: transformar les vies de comunicació actuals per afavorir el transport públic i la mobilitat a peu i en bicicleta. En definitiva, recuperar espai públic per a les persones i reduir la contaminació en un context d’emergència climàtica. 

Un grup de veïnes i veïns del Baix Maresme ens adonem que aquesta campanya és imprescindible al nostre territori, ja que compartim greus problemàtiques en relació a la mobilitat, l’espai públic i el medi ambient.