Praktisk

Hvem er jeg

Jeg hedder Merete og er født i 1969. Jeg er gift med Thorbjørn og har 3 store børn.

Vi bor i et stort hus med en stor dejlig have ud til markerne. Vores hjem er 100% røgfrit.

Min baggrund er en blanding af forskellige jobs, der alle har med børn at gøre !

Jeg har arbejdet i vuggestuer og børnehaver igennem 14 år, og med skolebørn i 1 år.

​Uddannelsesmæssigt har jeg både en Cand.mag. og en folkeskolelærer-uddannelse bag mig

Ud over den jobmæssige erfaring er jeg også mor til 3 dejlige børn. Denne erfaring er guld værd i forhold til jobbet som børnepasser! Jeg har siden min søns fødsel gået med tanken om at blive selvstændig børnepasser, og i 2012 åbnede jeg den private pasningsordning Solbærhaven og startede som selvstændig børnepasser!

​Jeg er god til børn og holder meget af at arbejde inden for dette felt.

Samtidig har jeg pædagogisk indsigt, viden og erfaring med børns verden og udvikling

Praktisk information

Solbærhaven holder til i en skøn villa med en dejlig have, fyldt med frugttræer, bærbuske og mange spændende legeområder der både appellerer til ro, kreativitet og opdagelse.

Indendørs er der et stort, praktisk køkken/alrum, samt et stort tilstødende rum, hvor vi både leger, spiser og hygger. Der er pusleplads, samt en garderobe til børnenes tøj og sko.

Kost: Der bliver serveret sund mad, der oftest består af økologiske varer og dansk frugt og grønt. Børnene vil blive inddraget i pasning af køkkenhaven og madlavning efter lyst og evner. Vi plukker agurker,tomater o.s.v. i drivhuset, laver solbærsaft, presser vores egen æblejuice i efteråret og meget mere.

Hverdagen: Det er mit ønske at skabe en harmonisk, hyggelig og rolig hverdag med en genkendelig rytme for børnene. Barnet er naturligvis i centrum og jeg har fokus på social, motorisk og sproglig stimulering gennem sang, bevægelse, leg, hyggelige snakke og samvær.

Naturen er et vigtigt omdrejningspunkt! Vi går ofte en tur langs markerne og følger med i årstidernes skiften. Vinker til traktorer, mejetærskere og helikoptere, der ofte flyver forbi! Vi besøger og får besøg af andre private dagplejere i Mårslet og omegn.

Når vi ikke er udendørs, hygger vi os indenfor. Vi bager brød, maler, leger med modellervoks, tegner, synger, læser bøger, hører musik, hygger, o.s.v.

Hvad skal i selv medbringe i Solbærhaven:

Bleer til eget forbrug.

Sutter med navn på. Skiftetøj, overtøj og sko til ude og inde.

Barnevogn med godkendt sele, myggenet, regnslag, madras, dyne, pude, sengetøj, Et par bløde natbukser, samt soveting.

Det er fint med en billig brugt barnevogn, bare den er sikker og kan køre. Barnevognen kan stå hos mig, hvis det er nemmest for Jer.​

​Jeg viser gerne Solbærhaven frem, når der er en ledig plads. Ring og lav en aftale om et besøg :-)

Godkendelse og tilsyn.

I Aarhus Kommune kan man få tilskud til pasning af et barn i en privat pasningsordning.

Børnepasserens hjem skal godkendes af en tilsynsførende fra Aarhus Kommune og der vil blive indhentet straffe- og børne-attest.

Som selvstændig børnepasser med en privat pasningsordning er man godkendt under Dagtilbudslovens § 78, § 79 og § 81.

I henhold til dagtilbudsloven har kommunen en tilsynsforpligtelse med de private pasningsordninger. Tilsynet skal sikre, at pasningen foregår i overensstemmelse med lovgivningen på dagtilbudsområdet. Pasningen skal understøtte børnenes trivsel, læring og udvikling samt foregå på hygiejnisk og sikkerhedsmæssig forsvarlig vis. Pasningen skal endvidere sikre børnene medbestemmelse, medansvar og forståelse for demokrati. Den tilsynsførende fra Læring og Udvikling har til enhver tid mulighed for at aflægge både anmeldte og uanmeldte besøg i den private pasningsordning. Der aflægges typisk 2-3 tilsynsbesøg årligt (vekselvirkning mellem anmeldte og uanmeldte besøg). Der skrives referat af tilsynsbesøget indeholdende både observationer og fokuspunkter, og den private passer modtager en kopi af referatet. Tilsynsførende udleverer efter endt besøg en kvittering for besøget.

En af forskellene mellem den selvstændige børnepasser og den kommunale dagplejer, er at kommunen ikke anviser børn til den selvstændige. Kontakten sker ene og alene mellem børnepasser og forældre. Når pasningsaftalen er på plads, bliver der tegnet kontrakt mellem de to parter for en ønsket periode. Herefter godkender kommunen kontrakten og derved også tilskuddet. Forældrene indbetaler den fulde takst til dagplejerebørnepasseren og kommunen udbetaler tilskuddet til forældrene.

En anden og ikke mindre væsentlig forskel mellem den kommunale dagpleje og den selvstændige børnepasser, er at den selvstændige ikke har tilknyttet "gæste-pasning". Det er derfor vigtigt, at man selv har mulighed for hjælp til pasning ved sygdom og ferie. Af samme grund, har den selvstændige børnepasser oftest en utroligt lav fraværsprocent.

Børn, der bliver passet hos en selvstændig børnepasser, bliver skrevet op til en børnehaveplads, og er på venteliste på samme vilkår, som børn der passes hos en kommunal dagplejer eller i en vuggestue.

Pædagogisk tilsyn fra Aarhus kommune ved pædagogisk konsulent Anne Kew.


Pladser

​Du er velkommen til at kontakte mig for at høre om der er ledige pladser, samt få skrevet dit barn op på venteliste.


Priser

​Egenbetalingen er

pr. 1-1-2022 kr. 3.290 kr.

Kommunens tilskud er på 6.410 kr.

Den samlede pris for en plads i Solbærhaven er 9.700 kr. inkl. det kommunale tilskud.

Betalingen falder 12 mdr. om året. Prisen og tilskuddet reguleres årligt til den 1. januar.