Anbefalinger

Anbefaling af Solbærhaven

Vores datter Ingrid har været så heldig at være en del af “solbærhave-familien”.

Merete og resten af familien har skabt et helt specielt sted med tryghed, ro og plads til det enkelte barn’s behov.

Det har været en fornøjelse at aflevere til den samme person hver dag, som har stået klar i døren med et smil og duften af hjemmelavet mad.

Efter Ingrid er startet i børnehave, snakker vi stadig om Merete hver dag og hun har heldigvis stadig besøgsdage - som vi alle værdsætter.

Vi kan ikke anbefale et bedre sted for et lille menneske at starte på “hverdags” livet.

Philip og Mia, forældre til Ingrid

Anbefaling af Solbærhaven

Det er med stort vemod at vores datter snart skal stoppe i Solbærhaven. Siden august 2020 har hun haft sin vante, trygge gang i Meretes hjem.

At valget i sin tid faldt på Solbærhaven var et bevidst valg. Alberte er vores andet barn, og med vores ældste har vi gjort os erfaringer med et tidligt institutionsliv, som vi ikke ønskede at gentage. At aflevere sit lille barn til fremmede kan føles naturstridigt, men i Solbærhaven har både vi forældre og vores datter hurtigt følt os trygge. Her mødes man med et stort nærvær, overskud og interesse.

Merete har haft en god fornemmelse for vores datter og hendes behov. Der er ingen tvivl om at Alberte stortrives under Meretes vinge og at de har en tæt relation. Der går ikke en weekend uden en fortælling fra Solbærhaven, og Merete har altid sørget for gode, stimulerende aktiviteter. Sammen med Meretes datter Kamille, som også har været en del af Solbærhaven, har vores datter haft de bedste rammer med tryghed, trivsel og udvikling. Alberte har siden sine første ord haft hele familien som en del af sit ordforråd, og det har været enormt dejligt at opleve dem tage naturlig del i hverdagen.

I starten gjorde vi os overvejelser om mulig sårbarhed ved evt. sygdom. Merete har været meget stabil, sygdom har været et absolut minimum og ingen udfordring. Ligeledes er ferier og lukkedage blevet meldt ud i god tid.

I skrivende stund er vi ved at lægge sidste hånd på en fotobog fra tiden i Solbærhaven. Sammen vil vi fortælle og mindes de gode stunder Alberte har haft hos Merete. Solbærhaven har haft stor betydning for os, og får selvfølgelig vores varmeste anbefalinger.

Charlotte & Casper, forældre til Alberte

Anbefaling af Solbærhaven

Vi var rigtig glade for at få passet Lucas i Solbærhaven.

Merete er meget omsorgsfuld og har skabt de perfekte rammer til de små.

Vi oplevede et roligt miljø, hvor Lucas legede rigtig godt med de andre børn, og hvor det blev prioriteret at komme ud at lege hver dag.

Merete er god til at lave kreative projekter med børnene, og prikken over i'et er, at hun sørger for god og varieret fuld kost.

De varmeste anbefalinger til Solbærhaven fra

Mads og Mette, forældre til Lucas

Anbefaling af Solbærhaven

"Vores søn, Tobias, er blevet passet af Merete i Solbærhaven siden 01. maj 2013

Det første indtryk man får, når man træder ind i Dagplejen Solbærhaven er de dejlige store rum med masser af lys og plads til leg.

Merete er en meget varm, kærlig og omsorgsfuld person, der møder børnene i øjenhøjde. Hun er god til at planlægge aktiviteter, der stimulerer børnenes udvikling både sprogligt og motorisk og børnene er ude på legepladsen i alt slags vejr.

Det er ikke kun Merete, der tegner Solbærhaven. Det gør i høj grad også Meretes tre store børn og hendes mand, Thorbjørn. Når vi henter vores søn om eftermiddagen er resten af familien næsten altid sammen med børnene i det store køkken/alrum. Det ser vi som en stor force. Om aftenen inden Tobias skal sove nævner han alle navnene på hele familien og det er helt tydeligt, at de alle sammen betyder meget for ham.

I Solbærhaven afleverer man ikke sit barn i en institution, men i et hjem. Vi giver Solbærhaven vores varmeste anbefalinger."

Birgitte og Laurits, forældre til Tobias

Anbefaling af Solbærhaven.

"Balian og Elliot, vores tvillingedrenge startede i Solbærhaven den 1. september 2012

Vi var ved børnenes indmeldelse meget i tvivl om de skulle i dagpleje eller i vuggestue.

Valget faldt på det trygge miljø i dagplejen og det har vi på ingen måde fortrudt.

Den bedste indikator på om ens børn trives i deres institution (når de endnu ikke har fået et sprog så man kan spørge dem) må være om de gerne vil af sted om morgenen – vores drenge løber ud i gangen og vinker farvel allerede inden de har fået jakke og sko på. De glæder sig!

Merete venter ikke på, at drengene kommer ind til hende, når de kommer om morgenen. Hun kommer altid ud i gangen og hjælper med at få dem af tøjet og giver ”godmorgen krammere” fra sin placering på gulvet - i børnenes øjenhøjde.

Hun deltager aktivt i børnenes leg og vi oplever at hun tænker meget over deres udvikling, både sprogligt og motorisk i de ting de foretager sig og de tilbagemeldinger vi dagligt får fra hende.

Madmæssigt oplever vi også at der er tænkt over tingene. Mange ingredienser bliver dyrket og høstet i Solbærhaven, så børnene ser hvor tingene kommer fra. Når de bliver hentet om eftermiddagen, har de stort set altid en hjemmebagt grovbolle eller grøntsagsmuffin i hånden.

Ydermere har Merete som tvilligemor også været der med råd og vejledning når vi har søgt det.

Vi anbefaler på det varmeste Merete og Solbærhaven – ja faktisk hele familien som også ofte deltager i leg og pasning.

Med venlig hilsen"

Maria og Dan, forældre til Balian og Elliot

Anbefaling af Solbærhaven

"Vores søn, Villads, startede i Solbærhaven den 16. august 2014.

Vores søn Villads har gået i dagpleje i Solbærhaven i næsten to år. Det har på alle måder været det bedste valg vi overhovedet kunne træffe for Villads. Villads har oplevet tryghed, nærvær, omsorg og udfordring, hvilket har påvirket ham til en god udvikling. Vi har aldrig haft bekymringer over om Villads nu trives. Villads har været glad for at komme ned til Merete, når vi har afleveret ham om morgenen og vil sjældent med hjem, når vi kommer og henter ham igen. I weekenderne spørger han, om han skal ned til Merete, og han lyder ligefrem skuffet, når vi siger at vi og Merete holder weekend.

Merete har en skøn familie, som ligeledes er med til at tage sig af børnene i Solbærhaven. Dette er med til at skabe en hjemlig atmosfære og giver helt sikkert noget særligt til børnene. De er i et hjem og ikke i en institiution!

Merete er en dagplejemor, som giver plads til at være barn. Merete giver sig god tid til at være tilstede med børnene i det de nu finder spændende. Der bliver udforsket, undersøgt og eksperimenteret. Villads har flere gange fortalt om ting, som han er blevet opslugt af. Merete er ikke bleg for at tage børnene med i køkkenet og i køkkenhaven, hvor de får lov til at være en del af det hele. Ligeledes bliver dyrelivet nærstuderet. Sidst har det været myrerne i en speciel glasbeholder, hvor de graver gange og lever deres liv, som børnene har kunnet følge. Vi er meget taknemmelige over, at Villads har fået to fantastiske år hos Merete i dagplejen Solbærhaven. Vi kan kun give de allerbedste anbefalinger herfra."

Thea og Jesper, forældre til Villads.

Anbefaling af Solbærhaven

"Vores søn, Sebastian, startede i Solbærhaven den 15. september 2012

Solbærhaven har været en gave for vores lille Sebastian og for os som forældre. Merete har skabt gode og stimulerende rammer for børnenes udfoldelser. Hun er meget nærværende og giver børnene tryghed, men også udfordringer frem mod nye udviklingstrin. De fysiske rammer huser også Meretes familie og deres løbende involvering er et stort plus. Vi kan varmt anbefale dagplejen"Solbærhaven!"

Linda og Thomas, forældre til Sebastian

Anbefaling af Solbærhaven

"Vores søn Ludvig startede ved Merete i april 2014.

Vores første indtryk af Merete har virkelig holdt stik.

Merete er meget omsorgsfuld overfor Ludvig. Hun er rigtig god til at aflæse hans signaler. Vi kan mærke at Merete vægter Ludvigs trivsel højt.

Det tror vi også at Ludvig kan mærke. For han stortrives hos Merete.

Når vi afleverer Ludvig, ved vi at han får en god dag med spændende aktiviteter og masser af omsorg og opmærksomhed.

Og det er ikke kun fra Merete. Det er fra hele familien.

Alle deltager og hygger om børnene. Det er super dejligt at se.

Ludvig er tryg hos Merete, Thorbjørn og deres tre store børn. Man føler virkelig at Ludvig er blevet en del af hele familien.

Merete er en god sparringspartner omkring Ludvig. Hun har stor erfaring at trække på. Og det nyder vi godt af, i form af gode råd.

Så efter fire gode måneder i Solbærhaven, ved vi at vi og Ludvig vil nyde de næste par år.

Merete vil støtte Ludvig i hans udvikling og sørge for at han bliver udfordret når han udviser behov for det.

Vi kan på det varmeste anbefale Solbærhaven til andre familier, der søger en tryg og varm dapleje"

Lene og Mogens, forældre til Ludvig

Anbefaling af Solbærhaven

"Vores søn, Villads, startede i Solbærhaven den 1. august 2014.

I sommeren 2014 var vi ny tilflyttere til Mårslet. Vi havde netop købt hus og skulle tilmed aflevere vores førstefødte , Villads, i dagpleje eller vuggestue. Vores valg faldt på "Merete", som vi blot kalder hende og Solbærhaven. Det har vi ikke fortrudt et sekund.

Det er altid en fornøjelse at aflevere sit barn hos Merete. Ikke bare dufter der ofte af nybagt brød, -der er også en familiær stemning, hvor Meretes mand og børn ofte er tilstede og deltager i aktiviteterne sammen med børnene.

Vi har altid indtrykket af, at der er masser af aktiviteter for børnene. Ofte er de på besøg hos andre dagplejere, på legepladser, på bondegårde, kigger på traktorer osv. Mange af turene tages i Meretes ladcykel, der bringer dem rundt i Mårslet og omegn i al slags vejr!

Vi vil på det varmeste anbefale Solbærhaven til alle der efterspørger et trygt og godt sted til deres barn."

Kirstine og Mikkel, forældre til Villads.

Anbefaling af Solbærhaven

"Vores datter, Liva, startede i Solbærhaven den 1. januar 2016.

Da vi skulle flytte fra Aarhus i sommeren 2016 skulle vores datter desværre ikke længere være i dagplejen Solbærhaven. Hvis det stod til os skulle Merete og familie flytte med os. Kan kun give mine varmeste anbefalinger til Merete samt familie. Det er en helt fantastisk dagpleje, hvor der er tryghed, plads til leg, knus og bare at være barn."

​mor til Liva

Anbefaling af Solbærhaven

"Vores søn, Viggo, startede i Solbærhaven den 16. oktober 2014

Vi og Viggo især kommer til at savne Merete og Solbærhaven meget. Merete er en varm, kompetent og dejlig dagplejer, og vi kunne ikke have ønsket os en bedre start for Viggo. Tak til Merete og hendes familie."

Anna og Jens, forældre til Viggo.

Anbefaling af Solbærhaven

" Vores datter, Liva, startede i Solbærhaven den 1. april 2016.

Merete er den sødeste og varmeste dagplejemor man kan ønske sig. Hun er kompetent, imødekommende, forstående, hjælpsom og rolig, hvilket gør, at vores datter er meget glad for Merete, og ikke mindst Meretes børn og mand, Thorbjørn. Liva snakker meget om Merete og alle i Solbærhaven, og hun glæder sig altid til at skulle afsted om morgenen, hvor Merete står klar med åbne arme for at tage imod. Merete er rigtigt god til at finde på aktiviteter såvel ude af huset som hjemme i Solbærhaven. Desuden er Merete rigtigt god til at samarbejde med de andre dagplejere, hvor de også laver mange sjove og spændende aktiviteter med deres børn. Merete er meget dygtig til at mærke efter hvad børnene har brug for. Merete og hendes familie bor i et dejligt og lyst hjem, hvor der er plads til at være barn. Som forældre har vi fra dag ét været glade og trygge ved at have vores barn i Solbærhaven. Vi kan på det varmeste anbefale Merete og Solbærhaven."

René og Anette, forældre til Liva.

Anbefaling af Solbærhaven

"Vores søn, Kristoffer, startede i Solbærhaven den 1. august 2017

Et rigtig godt alternativ til hjemmets trygge rammer.

Da Kristoffer blev 8 mdr gammel, var min barsel slut og han skulle i dagpleje. Som de fleste forældre syntes jeg det var umådelig svært, at skulle aflevere ham og det var med en vis frygt, at jeg kørte til Mustrupvej den første dag. Men heldigvis blev alle mine bekymringer straks fejet af banen og Kristoffer blev taget i mod med præcis den rette mængde opmærksomhed og tryghed. Indkøringen gik utrolig nemt, både fordi Merete og Kamille havde forberedt mig godt, men også fordi de evnede at tage imod Kristoffer på en måde, så han straks følte sig tryg hos dem. Hvilket jo også gjorde mor tryg

At Kristoffer hygger sig og har det godt er der slet ingen tvivl om. Når han bliver hentet om eftermiddagen er han som regel dybt optaget af leg med de andre børn eller han sidder trygt og godt hos Kamille eller Merete.

Det er min oplevelse, at hverdagen hjemme i dagplejen er blandet med den rette mængde udflugter og aktiviteter så børnene bliver stimuleret og udvikler sig bedst, jeg er vild med at børnene er ude og lege på legepladsen hver dag, næsten uanset vejret.

Merete og Kamille er utrolig gode til at være opmærksomme på børnenes behov og evner virkelig at være nærværende overfor børn (og forældre). I det dejligt lyse og varme rum er der for eksempel næsten ingen ”voksen-møbler” - i stedet er der madrasser på gulvet, hvor voksne og børn kan mødes, lege og tumle.

Det er skønt, at der er overskud både i afleverings og afhentningssituationen, så vi kan snakke om løst og fast og om hvordan dagene går i dagplejen.

Jeg kan på alle måder kun give mine allervarmeste anbefalinger til Solbærhaven og kunne ikke have ønsket en bedre start på hverdagen efter endt barsel, både for forældre og barn.

Tak til Merete og Kamille – I er fantastiske."

Kirsten og Thomas, forældre til Kristoffer

Anbefaling af Solbærhaven

"Vigga og Frida, vores tvillingepiger, startede i Solbærhaven den 1. juni 2016

Tror ikke, at jeg vil kunne finde et bedre sted for vores børn at være end her. I Solbærhaven er der plads til al slags leg, både inde, ude, kreativt, musikalsk, rolleleg, osv.

Oveni dette er der ofte cykelture ud af huset, hvor børnene oplever nye spændende ting, som de gladeligt fortæller om. Ofte ses de med andre dagplejere og hygger sig med andre børn og voksne.

Merete er den mest tålmodige og favnende person, og meget dygtig til at se på hvert barns behov.

I Solbærhaven er der altid en hyggelig stemning, hvor hele familien er med til at skabe de bedste rammer for børnene."

​Bolette og Casper, forældre til Vigga og Frida.

Anbefaling af Solbærhaven

"Vores varmeste anbefalinger af Solbærhaven. Vores søn, Sylvester, har været i pasning hos Merete og Kamille i Solbærhaven igennem næsten 2 år.

Det har været en kæmpe fornøjelse lige fra første dag. Sylvester har stortrives hos Merete.

Merete og hendes skønne familie har altid udvist stor hjertevarme.

Sylvester er altid blevet mødt med kærlighed og opmærksomhed på en sund og givende måde.

Merete er god til at inkludere alle børnene i spændende og kreative lege og projekter.

Og vi, som forældre, har ikke været i tvivl om at Solbærhaven, har været det helt perfekte sted for vores søn.

Og vi kan derfor kun give Merete og Solbærhaven vores varmeste anbefalinger. "


Mallika Petersen & Jesper Larsen, forældre til Sylvester

Anbefaling af Solbærhaven

"Hermed en kæmpe stor anbefaling af Solbærhaven.

Vores søn har haft det som blommen i et æg de halvandet år, han er blevet passet der.

Merete og Kamille er begge utroligt dygtige og omsorgsfulde, og vi har altid følt os virkelig godt taget imod og følt os sikre på, at vores søn havde det super godt hos dem "


Katrine & Anders, forældre til Aksel

Anbefaling af Solbærhaven

"De varmeste anbefalinger af Solbærhaven herfra.

Merete og Kamille formår at skabe kærlige, rolige og trygge rammer for alle børnene, så hver enkelt barn får optimale muligheder for at udvikle sig.

Kreativitet, natur og samvær med andre børn er en fast del af hverdagen i Solbærhaven, hele tiden med det enkelte barns behov for øje. Her er der mere end plads til at lege, lære og være sig selv -

Vi kunne ikke være mere glade for valget af pasning! "


Mette & Brian, forældre til August