Medlemskab

Som nyt medlem i vores fotoklub, har du sikkert en masse spørgsmål. Læs her og få svar

Hjemmeside

Klubben hører hjemme på www.prisme82.dk, som er vores hovedhjemmeside. På denne finder du på forsiden information om indholdet på kommende klubmøde, ligesom du bliver mødt med resultatet fra seneste måndens billede konkurrence. 

På hjemmesiden findes endvidere genveje til vores vedtægter, planen for de kommende måneder, medlemmernes egne hjemmesider samt til vores gallerier.

Medlemsliste

Som nyt medlem er noget af det første vi beder dig om, er dine kontaktinformationer. Det skyldes at vi åbner for alle vores gallerier og andre adgange, som kræver kode og derfor har vi brug for følgende kontaktinformationer fra dig:

Fulde navn, adresse, telefonnr, mobilnr, e-mail-adresse.

Hvis du allerede på første prøveaften synes, at dette er noget du vil fortsætte med, giver vi dig adgang med det samme, vi har disse oplysninger. Får du senere lyst til at forlade klubben igen, sletter vi naturligvis alle oplysninger igen.

Klubbens faste aktiviteter

Vores klub har nogle faste aktiviteter, som går igen år efter år. Omkring disse aktiviteter er nogle regler, som fra tid til anden justeres lidt.  

Klubmøde. Hver torsdag afholder vi klubmøde i Frederiksborgcenteret. Vi har ikke et fast lokale, så det skifter fra gang til gang. Normalt vises det på infoskærmen til højre på væggen lige ved hovedindgangen.

Månedens billede. Hver den sidste torsdag i måneden afholder vi en intern konkurrence, som vi kalder månedens billede. Til hver konkurrence er udmeldt et tema, ca. 3 måneder forinden og alle billeder skal være taget inden for de 3 måneder. Du er velkommen til at deltage fra første klubmøde.

Udstillinger. Vi har fået lov at Frederiksborgcenteret, at bruge en væg til udstilling. Vi beslutter normalt en gang om året, hvilket udstillingskoncept vi benytter os af. PT. er væggen opdelt i 3 sektioner og hver gang den skiftes, bliver der så et stykke væk til en fotograf, at lave en lille udstilling.

Fotografering for FrederiksborgCenteret. I centeret, hvor vi har til huse, er der hvert år nogle udstillinger og messer, hvor klubben bliver bedt om at dække begivenheden med billeder. Det er en del af vores husleje, så det er noget vi skal. Vi deler opgaverne mellem os og har aldrig problemer med at få fotografer. Samtidig giver det gratis entre, idet vi hvert medlem har et pressekort til centeret.

Fototure. Ca. en gang pr. måned arrangerer vi fototure. Normalt er det på Sjælland og vi planlægger oftest fælleskørsel. Det kan være steder som en by, en havn, en seværdighed, et sted med landskabsmotiver. Vi plejer på turene at gå på en prisbillig restaurant og hygger os med snak om meget andet end blot foto.

Konkurrencer med/mod andre klubber. Normalt har vi et par gange om året en konkurrence mod andre klubber. De medlemmer som har mod og lyst, har mulighed for feedback på deres billeder på et klubmøde så lang tid før konkurrencen, at man kan nå at justere lidt inden.

Kulturnatten i Hillerød. Vi deltager normalt med udstilling og børnefotogfrafering på Hillerød Bibliotek. Det plejer at være rigtigt hyggeligt men også travlt, for byen ved efterhånden godt, at vi er der, så der er normalt mange kunder i butikken.

Generalforsamling. Hver Januar afholder klubben sin årlige generalforsamling hvor formand og kasserer på skift er på valg. Læs mere herom under vedtægter her på hjemmesiden.

Hvilket udstyr har jeg brug for, for at være med?

Man har selvfølgelig brug for et kamera. Det vigtigste for at få gode billeder er ikke kameraet, men det som er bag ved kameraet og foran kameraet. Vores medlemmers kameraer spænder fra pocket kameraer, som fx dem som findes i smartphones eller de små rejsemodeller og op til dyre full frame kameraer. Lad være med at ofre en masse, før du ved om dette er noget for dig. Der er ingen direkte sammenhæng mellem billedernes kunstneriske kvalitet og det udstyr som anvendes.

Kan jeg være med, selvom jeg er 13 år eller hvis jeg er 80 år.: ”JA”

Hvad koster det at være medlem?

Det koster 300 kr. pr. halvår at deltage, men er du under 18 er det halv pris. Vi starter med at opkræve kontingent efter 3 prøveaftener. Starter du midt i et halvår, finder vi den rigtige pris, så du ikke opkræves for et helt halvår.

Dropbox.

Klubben har en dropbox konto, som vi anvender til at klargøre billeder til vores udstillinger, messefotograferinger og lignende. Den får du også adgang til, når du er blevet medlem.

Har du ellers spørgsmål til klubben, er du velkommen til at skrive til vores formand, Hans Blensø på info.prisme82@gmail.com.

Velkommen