Què fem

Objectius de la coral

De bon començament, a la coral ens varem plantejar uns objectius bàsics:

Posar les veus al servei de tota causa que menés a l’obtenció de la pau, el diàleg, la tolerància, la solidaritat i el respecte entre totes les persones, sense distinció de races, creences i nacionalitats; al servei de tots aquells que moltes vegades no tenen veu, de tots aquells, la veu dels quals és ofegada per altres veus no tan profundes, però segur, més poderoses.

A Primavera per la Pau hem anat recopil·lant un ampli repertori de cançons sobre la pau de diferents països i autors: Miquel Martí i Pol, Miquel Desclot, Lluís Llach, César Vallejo, M. Moreno Fraginals, Georges Moustaki, Bertold Brecht, Víctor Jara, Eric Clapton…I en els darrers anys hem cantat poemes musicats d’autors com Pere Quart, Joana Raspall, Mahmoud Darwish, George Brassens, Armando Tejada o Bruce Springsteen.

Tenim editats 3CDs, un d’ells doble, on hi ha una extensa mostra del nostre repertori on també hi va participar el cantautor de Verges, Lluís Llach. Un dels CDs està centrat en la Cantata Santa Maria de Iquique, l’obra de Luís Advis amb la qual vam iniciar el camí ja fa prop de 40 anys.

L’any 2009, en motiu als 25 anys de Primavera per la Pau, vam publicar un llibre on s’hi pot trobar una àmplia informació sobre la història de la coral des dels seus inicis.

Des de la seva fundació i fins l’any 2008, Primavera per la Pau va ser dirigida per Genís Mayola, mestre i músic dedicat a la cançó d’autor des dels anys 70. Ell va ser el responsable musical de molts dels poemes i textos citats anteriorment. A partir del 2009 i fins a dia d’avui la coral segueix endavant i assumint nous reptes sota la direcció de Xavier Rodon, mestre, músic i cantautor que ha musicat d’aleshores ençà gran varietat de poemes de diversos autors i ha fet l’arranjament coral de nombroses cançons de pau i solidaritat que avui formen part del nostre repertori.

A Primavera per la Pau seguim fent camí amb la intenció d’aportar un granet de sorra en la construcció d’un món nou. El nostre desig és que el cant traspassi les fronteres i encomani arreu anhels de Pau.

“La Pau no és un do ni un cim inassolible,

sinó el recomençar de moltes primaveres”

Miquel Martí i Pol