Història

Salvador Allende  Estàtua de Salvador Allende davant el Palau de la Moneda

Salvador Allende

Estàtua de Salvador Allende davant el Palau de la Moneda

Historia de la coral – inicis

L’11 de setembre de 1983 es recordava amb dolor i tristesa els 10 anys de dictadura que estava patint el poble xilè i a tot el món es vivia amb esperança la lluita d’aquest poble per a la recuperació de la llibertat perduda.

A Mataró es creà una comissió amb el propòsit d’organitzar unes jornades de solidaritat amb Xile. Una de les propostes va ser la de fer una interpretació popular de la Cantata Santa Maria de Iquique, autèntica joia del cançoner popular xilè.

La resposta va ser magnífica, i l’experiència humana i musical tan interessant, que es va fer del tot necessària la continuïtat d’aquell cor que estava naixent.

Vam oferir un inoblidable concert a Madrid amb un gran èxit i sintonia amb el públic que va aplaudir amb entusiasme temes com el “Diguem no”, de Raimon o el “Viatge a Itaca” i “Cançó sense nom”, de Lluís Llach.

Indio Juan – Cantata Santa Maria Iquique

Actuacions més importants

Hem actuat també al Saló Sant Jordi, al Saló de Cent i al Palau de la Música, convidats per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona en concerts contra el Racisme, a favor dels Drets Humans i en la campanya per a l’alfabetització d’adults.

A petició del músic nicaragüenc Carlos Mejía Godoy, hem participat amb ell i el seu grup Los de Palacagüina en un inoblidable concert del Palau de la Música, tot oferint fragments de la seva Misa Campesina.

Hem col·laborat en molts concerts d’homenatge a Miquel Martí i Pol, el més recent el del dia 3 de desembre del 2003 al Teatre Monumental de Mataró, amb la presència del poeta de Roda de Ter.

També vam cantar al Parlament de Catalunya amb motiu del lliurament de la Medalla d’Honor al Premi Nobel de la Pau Pérez Esquivel, el dia 19 d’abril de 2006.