Sterrenwacht

Presikheaven

Sterrenwacht Presikheaven: de sterrenhemel voor het Arnhemse publiek verklaard!Komeet ZTF (C/2022 E3) komt er aan! En daarom is er een speciale kometen-kijkavond op zaterdag 28 januari 2023!


Misschien is de komeet in Arnhem niet met het blote oog te zien vanwege de lichtvervuiling, maar in ieder geval wél met de telescopen van de vrijwilligers van Sterrenwacht Presikheaven. En daarom ben je op zaterdagavond 28 januari welkom vanaf 20.30 uur op het dakterras van MFC Presikhaven, aan de Laan van Presikhaaf 7 in Arnhem. Behalve de komeet kun je onder andere ook de planeten Mars en Jupiter én onze Maan bekijken. Warme kleding is aanbevolen. Let op: is het die avond bewolkt dan gaat de kijkavond niet door!Wil je meer weten over wat er in het heelal afspeelt? Kom dan naar de maandelijkse bijeenkomsten van Sterrenwacht Presikheaven. Deze zijn altijd op de eerste zaterdag van de maand van 14.30 tot 15.30 uur in de Rozet Bibliotheek Presikhaaf, aan de Laan van Presikhaaf 7.

In een uurtje ben je weer up-to-date met de laatste ontdekkingen in en over het universum. Ook ontwikkelingen in de ruimtevaart worden besproken, meestal met fraaie foto's en films. En met een planetariumprogramma wordt getoond wat er die maand voor bijzonders aan de avondhemel te zien is. Gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar.

Voor de bijeenkomst is het mogelijk om bij onbewolkt weer van 13.30 tot 14.20 uur met een speciale zonnetelescoop naar uitbarstingen op de dichtstbijzijnde ster te kijken.


Astronomie is voor iedereen, van alle culturen en van alle leeftijden. Het enige wat je nodig hebt, is interesse (en soms onze hulp met een goede telescoop).
De nacht zal nooit meer hetzelfde zijn!