team medewerker

In deze praktijkopleiding leer je over het inzetten van ervaringsdeskundigheid in de context van een buurtteam of ouder- en kindteam. De teams ondersteunen Amsterdammers op het gebied van zorg, wonen, dagbesteding en werk.

info

start najaar 2024

De opleiding wordt gegeven bij de Vrijwilligersacademie, Keizersgracht 340 in Amsterdam.


kosten

-


informatie
kom naar de informatiebijeenkomst of mail:  Praktijkopleiding@ervaringsdeskundigheid.net


aanmelden

link naar aanmeldformulier

De opleiding

Het is een praktijkopleiding in een groep van ongeveer 10 mensen, waarbinnen je praktijkervaring in een team combineert met een pakket van lessen, intervisie en trainingen. De kennis en ervaring die je binnen de opleiding opdoet, leg je vast in een persoonlijk ontwikkelingsplan en een groepsvorming ontwikkelingsplan.

De kennis en ervaring die je tijdens de opleiding opdoet, leg je vast in een persoonlijk opgesteld portfolio.


Wat wordt er van je verwacht?

Belangrijk is dat je hebt deelgenomen aan minimaal TOED of WMEE, GEO, Howie de Harp of de AD Ervaringsdeskundigheid in zorg en welzijn (of vergelijkbaar) om te leren over ervaringsdeskundigheid. Bovendien is het je wens om in een team te werken.


Je volgt minimaal 18 bijeenkomsten in de klas en doet per week gemiddeld 16 uur praktijkervaring op. 

Je bent zelf zo’n 5 uur bezig met het maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Dit alles doe je in een periode van zo’n 9 à 10 maanden. 


Je sluit de opleiding af met een eindgesprek met je docent, je ervaringsdeskundige co-docent en indien wenselijk iemand uit de praktijk. 


Bij goed gevolg ontvangen de deelnemers een certificaat waarin is aangegeven welke competenties zijn verworven.


Achtergrond

In een samenwerkingsverband hebben Amsterdams Netwerk Ervaringskennis, Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Vrijwilligersacademie deze praktijkopleiding ontwikkeld. Jaarlijks wordt deze opleiding doorontwikkeld in samenwerking met de docenten van de Vrijwilligersacademie Amsterdam.