buurt vertrouwenspersoon
In de praktijkopleiding vertrouwenspersonen word je voorbereid om een belangrijke schakel te vormen tussen Amsterdammers en de (in)formele zorg.
Wil jij leren hoe je deze brugfunctie kan vervullen waardoor Amsterdammers bij de juiste hulp terecht komen?
info
start najaar 2024
De opleiding wordt gegeven bij EC-O (Educatief Centrum Oost)
kosten
Er zitten voor de cursist geen kosten aan verbonden
informatie
Praktijkopleiding@ervaringsdeskundigheid.net
aanmelden 2024 - 2025
docenten
Herman Pasveer
Ana da Rosa
De opleiding
Deze praktijkopleiding volg je in een vaste groep van ongeveer 10 mensen, waarbinnen je praktijkervaring in de buurt combineert met een pakket van lessen, intervisie en trainingen.
Je leert aan te sluiten bij de leefwereld van de Amsterdammer en te ondersteunen waar nodig, om uiteindelijk de zelfredzaamheid van mensen te versterken. Je leert samenwerken met jouw team van vertrouwenspersonen in Oost, met Amsterdammers en (in)formele hulporganisaties.
De kennis en ervaring die je tijdens de opleiding opdoet, leg je vast in een persoonlijk opgesteld portfolio.
Wat wordt er van je verwacht?
Je zit minimaal 60 uur in de klas (les, training en intervisie) en doet gemiddeld 8 uur per week praktijkervaring op. Belangrijk is dat je in een team wilt en kunt werken
Je krijgt een coördinator voor minimaal drie gesprekken en bent zelf zo’n 5 uur bezig met het maken van een persoonlijk portfolio.
Dit alles doe je in een periode van zo’n 9 à 10 maanden. Je sluit de opleiding af met een eindgesprek met je docent, je ervaringsdeskundige co-trainer en als wenselijk je coördinator uit de praktijk.
Bij goed gevolg ontvangen de deelnemers een certificaat waarin is aangegeven welke competenties zijn verworven.
Achtergrond
In een samenwerkingsverband hebben Samen Vooruit, Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Vrijwilligersacademie deze praktijkopleiding ontwikkeld. Jaarlijks wordt deze opleiding doorontwikkeld in samenwerking met de docenten van de Vrijwilligersacademie Amsterdam.