FIXI - Meldingen

Wat FIXI doet

De app FIXI kan vele soorten meldingen doorgeven aan de betreffende instanties aan de hand van jouw beschrijving en de plaatsbepaling van jouw mobiel (GPS-functie). Na de melding kan je opvragen wat de stand van zaken is.

Hoe werkt FIXI

  • Eerst installeren (zoals alle andere apps) en vervolgens een account aanmaken met als gegevens jouw email-adres en een zelf gekozen password

  • Je krijgt na het aanmaken van jouw account op het gekozen email-adres een mailtje met de vraag om te bevestigen

  • Na deze bevestiging is FIXI actief en kan er ingelogd worden met jouw email-adres en zelf gekozen password. Dit is eenmalig, zolang je op de mobiel niets wijzigt.

Mijn eerste ervaring van het gebruik was dermate positief, dat ik besloot het op deze website als tip te plaatsen.

Werking

Drie keuzemogelijkheden

  1. Maak melding (Melding maken

  2. Meldingen in de buurt (Bekijken)

  3. Mijn meldingen (Bekijken)

Maak Melding

Maak Melding

Foto maken of ophalen uit jouw foto's (galerij)


Locatie door middel van GPS en/of beschrijving


Keuze van de soort melding. Op grond hiervan en de bepaling van de plaats wordt de melding aan de betreffende instantie doorgestuurd.

Na deze keuze kan de melding verder beschreven worden. Je kan kiezen of de melding alleen voor jou zichtbaar is of dat hij openbaar is (iedereen kan kijken).

Meldingen in de Buurt

Openbare en jouw eigen meldingen worden als stippen zichtbaar gemaakt. Je kunt het plaatje vergroten of verkleinen. De kleur van de stip geeft de status aan. Als je op de stip tikt kan de melding verschijnen (kost soms wat tijd vanwege het zoeken van de computer in alle gegevens).

Mijn meldingen

Spreekt voor zich.