Visitem Caprabo

Abans de la visita a Caprabo, hem vist un vídeo on una professional de Caprabo ens ha ensenyat l’interior del supermercat perquè coneguem totes les seccions i els productes que trobarem durant la visita i, a més a més, ens ha donat consells sobre alimentació saludable i compra responsable.

En la nostra visita a Caprabo, ens hem enfrontat a quatre reptes centrats en el menjar saludable, el comerç local i el consum responsable. Hem après a triar aliments saludables, a valorar els productes de proximitat, a comparar preus i qualitat i a planificar un menú equilibrat per a un sopar.

En el repte 1 hem hagut de preparar un esmorzar saludable tenint en compte algunes característiques:


Fixant-nos en l'etiqueta, les fruites de temporada i visitant la secció sense gluten de Caprabo, hem buscat alternatives a la llet amb lactosa, al pa amb gluten i al kiwi per poder superar el nostre repte.


En el repte 2 hem buscat els aliments més saludables de cada secció (alimentació de productes bàsics, productes lactis, refrigerats...) amb ajuda de l’etiquetatge. 


Hem passejat pel supermercat i hem apuntat els 4 aliments, de diferents tipus, que escolliríem fent servir el Nutri-Score per ajudar-nos en la nostra elecció.

El Nutri-Score és un sistema d’etiquetatge que ajuda a veure la qualitat nutricional de cada aliment.

El repte 3 consistia en preparar un sopar saludable amb un producte local com a protagonista.

Hem buscat a la secció de productes locals i els hem observat. 

El repte ens demanava escriure la procedència de 4 productes observant la seva etiqueta.

El producte local és aquell que es cultiva, si és d’origen vegetal, o es cria, si és d’origen animal, prop de la zona on vivim.

Són frescos i de qualitat perquè quan arriba el moment de distribuir-los als supermercats, els transportistes no han de recórrer llargues distàncies.

Durant l'últim repte, el número 4, hem reflexionat sobre els nostres hàbits com a consumidors i com a compradors.


Hem anat a la peixeteria a buscar quins productes portaven el segell identificatiu de pesca sostenible i , a la zona de la fruita, hem observat quins productes presentaven menys envasos plàstics. 

Finalment hem fet una reflexió amb el nostre equip sobre per què és important comprar productes amb el segell de pesca sostenible, què podem fer per evitar embalatges innecessaris i hem parlat, també, sobre el malbaratament alimentari. 

Ha estat una experiència enriquidora que ens ha conscienciat sobre la importància de les nostres decisions a l'hora de comprar.

Si voleu veure totes les imatges, feu clic aquí.