Välkommen till Pietisten

Pietisten var en tidskrift som utgavs under den stora väckelsen på 1800-talet. Det är Sveriges mest lästa tidskrift genom tiderna, den lästes över hela landet och där hördes C-O Rosenius förkunnelse som påverkade landet på ett sätt som inte gjorts varken förr eller senare.

I dag har Pietisten tagit steget ut i cyberspace. Här finner du texterna av C-O Rosenius i original, inte texter som tidigare utgivits i moderniserad form.

Men, det finns även annat att ta del av här, saker som står i samma fåra som Pietisten och Rosenius stod i. Det är filmer, bildspel och ljudfiler med god kristen förkunnelse där Ordet, Kristus och Korset är i centrum.

Kort sagt, gammalt och nytt från nådens rike, precis som den gamla slogan i tidskriften Pietisten framhöll.

VARFÖR ROSENIUS?

Vill du komma djupare in i evangeliet, lära känna Kristus närmare, se fantastiska saker i Bibeln, få svar på dina andliga frågor? Ja, om det är sådant du längtar efter, då ska du definitivt läsa Rosenius.

För en modern människa kan språket i Rosenius originaltexter vara en tröskel. Men om din längtan efter av att få mer av evangeliet är tillräckligt stark, då kommer du att ha överseende med språket.

Förhoppningsvis kommer det moderniserade texter någon gång. Men än så länge så är det original som gäller. Lycka till och Gud välsigne din läsning.

Illustrerad bibelundervisning på evangelisk-biblisk grund.

Varje nummer utgår från ett tema och förutom sedvanliga serierutor finns en språkligt reviderad text av Rosenius i varje nummer.

Nr. 1 - Religiositet vs. kristen tro

Nr. 2 - Vem bestämmer vad kristen tro är?

Nr. 3 - Vilken Gud tror du på?

Nr. 4 - Människans fria vilja


Beställ ditt exemplar i dag! - www.bvforlag.se

Pietisten distribueras av BV-förlag

Recension av LOE - LarsOlov Eriksson läser du här ...


Frågor försäljning: info@bvforlag eller tel: 0730-686238

Frågor angående innehåll: info@pietisten.com

Stöd gärna tidningen genom en gåva: swish: 123 117 71 79

Pietisten är ett lagligt inregistrerat varumärke i kategorin serietidningar och därmed fullt upphovsrättsskyddad.