NYHET!

Pietisten - som serietidning.

Nu har jag sjösatt ett nytt projekt, att ge ut Pietisten i ett nytt format, som serietidning. Den är inte tänkt för barn eller ungdomar utan mer för de som är 20 år och uppåt.

Varje nummer bygger på ett tema och förutom sedvanliga serierutor kommer en språkligt reviderad text av Rosenius att finnas med. Nr. 1 har temat "Religiositet vs. kristen tro" och behandlar skillnaden mellan religionens tänkesätt i kontrast till kristet tänkande.

Detta allra första nummer tar även upp skillnad mellan rättfärdiggörelse och helgelse, olika andliga minfält, växa i tro m.m. där religiositets-tänkandet ställer till det för oss.

Du betalar med Swish 123 117 71 79. Den som önskar köpa större mängder erhåller naturligtvis rabatt.

Pietisten är ett lagligt inregistrerat varumärke i kategorin serietidningar och därmed fullt upphovsrättsskyddad.

Beställ ditt exemplar i dag!

Pietisten kostar 50 kr/st inkl. frakt.

Glöm inte att maila namn och adress när du swishat.

Mail: info@pietisten.com swish: 123 117 71 79

Välkommen till Pietisten

Pietisten var en tidskrift som utgavs under den stora väckelsen på 1800-talet. Det är Sveriges mest lästa tidskrift genom tiderna, den lästes över hela landet och där hördes C-O Rosenius förkunnelse som påverkade landet på ett sätt som inte gjorts varken förr eller senare.

I dag har Pietisten tagit steget ut i cyberspace. Här finner du texterna av C-O Rosenius i original, inte texter som tidigare utgivits i moderniserad form.

Men, det finns även annat att ta del av här, saker som står i samma fåra som Pietisten och Rosenius stod i. Det är filmer, bildspel och ljudfiler med god kristen förkunnelse där Ordet, Kristus och Korset är i centrum.

Kort sagt, gammalt och nytt från nådens rike, precis som den gamla slogan i tidskriften Pietisten framhöll.

VARFÖR ROSENIUS?

Vill du komma djupare in i evangeliet, lära känna Kristus närmare, se fantastiska saker i Bibeln, få svar på dina andliga frågor? Ja, om det är sådant du längtar efter, då ska du definitivt läsa Rosenius.

För en modern människa kan språket i Rosenius originaltexter vara en tröskel. Men om din längtan efter av att få mer av evangeliet är tillräckligt stark, då kommer du att ha överseende med språket.

Förhoppningsvis kommer det moderniserade texter någon gång. Men än så länge så är det original som gäller. Lycka till och Gud välsigne din läsning.