Професионална гимназия по транспорт

"Проф. Цветан Лазаров"

               гр.Плевен                  

               ж.к. "Сторгозия" №100

               e-mail: pgt_pleven@abv.bg

               info-1500145@edu.mon.bg

На 18-ти април се проведе Пролетен фестивал на ученическото танцово изкуство организиран от Сдружение “Артилерия – ген. Вл. Вазов” – гр. Плевен. Професионална гимназия по транспорт “Проф. Цветан Лазаров’’ за втора година участва във фестивала като в състава се включиха учениците: Анджела Николова, Лияна Енчева, Боряна Вълова, Деница Дакова и Мирослав Данчев. 

Ръководител на състава е г-жа Вероника Николова.

На 11-ти април 2024 г. се проведе футболен турнир “Щастливеца”, организиран ежегодно от  ПГ по туризъм “Алеко Константинов”-гр. Плевен. ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ взе участие в турнира с три отбора от възрастова група 8-10 клас, които  заеха призовите 2-ро, 3-то и 4-то място.

На 11.04.2024 г. ученици от 11а и 12 а клас от ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“  участваха в  ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ, който се проведе в Изнесения комплекс за авиационно образование (ИКАО) на ВВВУ "Георги Бенковски" в гр. Плевен. Форумът се състоя  в навечерието на 12 април-Международен ден на авиацията и космонавтиката и цели да популяризира и представи възможностите за авиационно образование и обучение.

За повече информация: 

Отбор от ученици от ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ за поредна година взе участие в Пети национален ученически преглед на туристическите умения  "Кнежа 2024". Събитието се проведе на 30.04.2024 и беше организирано от  Община Кнежа и Туристическо дружество "Сребрен". 

Нашите ученици се състезаваха с 14 отбора, във възрастова група 8-12 клас. Участвахме с два отбора , като осмокласниците представиха плевенското Туристическо дружество " Кайлъшка долина“

За повече информация:

На 21 март 2024 година група от десетокласници на Професионална гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ - град Плевен посети РУБИН ТРЕЙДИНГ АД – гр. ПЛЕВЕН. Под ръководството на г-жа Галина Кирилова - старши учител по Химия и опазване на околната среда в училището учениците на място се запознаха с тайните на производство на изделия от стъкло. Фирма РУБИН ТРЕЙДИНГ АД– град Плевен е утвърден производител с над 55 годишен опит в производството на стъклен амбалаж. 

Учениците бяха посрещнати от г-н Николай Величков, Мениджър човешки ресурси, който ги запозна с историята и развитието на завода, богатата номенклатура от производствени изделия, системата за Управление на Качеството и възможностите за професионална реализация. 

За повече информация:

На 15 и 16 март 2024 г. в Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики“ гр. Търговище се състоя  регионалния кръг от националното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“. Състезанието се проведе между 12 отбора от областите Плевен, Велико Търново, Габрово и Търговище. 

За повече информация:

Призово място за отбора на ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ – Плевен във футболен турнир Купа Средношколско общежитие „Данаил Попов“ – град Плевен  

За повече информация:

На 31.05.2023 г. Професионална гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ бе домакин на педагогическа практика за учители по природни науки на тема „Практическата дейност в обучението по природни науки“. Госпожа Галина Кирилова, учител по БЗО и ХООС в училището домакин, сподели своя практически опит пред колеги от цяла плевенска област. Дейността бе инициирана и ръководена от г-жа Яна Личева, старши експерт по природни науки и екология при Регионално управление на образованието - гр. Плевен.

За повече информация:

 За пореден път в ПГ по транспорт "Проф. Цветан Лазаров " се проведе училищен кръг на Националното състезание по  Безопасност на движението по пътищата - Плевен, 2023 г.

Националното състезание по БДП има за цел да подпомага възпитанието и обучението на учениците в култура на поведение на пътя, която е свързана със спазването на общовалидните правила и норми за лична и колективна безопасност. Подкрепя учениците да могат да взимат самостоятелни и адекватни решения в различни ситуации на пътя, като осъзнават действията си и носят пряка отговорност за това.

За повече информация: 

Световен ден на Земята 2023 в ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ 

Даваме своя принос за опазването на околната среда и климата. В Деня на Земята 22 април 2023 г. засадихме 19 дръвчета по повод 60 години Професионална гимназия по транспорт - за повече информация:

За пореден път ученици и учители от ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ се включиха в кампанията "Капачки за бъдеще", която се проведе на 22.04.2023 г. в гр. Плевен. Средствата от предадените за рециклиране пластмасови капачки ще са за пета детска линейка. До сега кампанията е помогнала за осигуряването на четири неонатологични линейки за болници в страната. 

В периода 21 – 23 април 2023 г. в ТУ – София се проведе националния кръг на ХХХIХ Национална олимпиадата по техническо чертане.  Достойно представиха гимназията ни и показаха уменията си  Иван Цветанов 11 а клас, Калин Йорданов и Теодор Петров, ученици от 10 а клас.

За повече информация:

Ученици от ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ участваха в   регионалния пролетен фестивал на ученическото танцово изкуство. Той се организира от Сдружение "Артилерия – ген. Владимир Вазов", което традиционно провежда различни родолюбиви инициативи сред училищата в областта.Събитието се проведе в киносалона на Военен клуб -Плевен пред компетентно жури с председател г-н Джейлян Демирев. Нашите ученици показаха завидни умения в изпълнението на фолклорни танци.

received_990541628744929.mp4

Отборът на ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров“ – Плевен в състав: Иван Цветанов от ХIа клас, състезател-автомонтьор, Атанас Атанасов от ХIа клас, състезател-автомонтьор и Кристиян Георгиев  от ХIIб клас, състезател-управление на МПС, с ръководител инж. Викторио Тихолов, учител по практическо обучение се класира на почетното второ място в комплексното отборно класиране на регионален кръг на Националното състезание “Най – добър млад автомонтьор и водач на МПС“ - за повече информация

Ученици от 12 б клас взеха участие в  Национално състезание „ Най – добър техник в машиностроенето“ - национален кръг.  При отборното класиране отборът зае 7 място. В индивидуалната надпревара Калоян Ралчев се класира на 9 място, а Спасимир Мачков –на 16 място.