Parochie boxbergheide

Welkom

 Welkom op de website van Parochie Sint Jan Baptist de la Salle, boxbergheide, Genk.
We bieden christenen de mogelijkheid hun katholiek geloof als gemeenschap samen in onze parochie te beleven.
Hier proberen we jullie wat wegwijs te maken in onze parochie. Zit je met vragen, aarzel niet om contact op te nemen.

Veertigdagentijd 2024

Veertig dagen lang willen wij ons klaar maken om in gebed, liturgie en soberheid meer gevoelig te worden voor het leven, lijden, sterven en verrijzen van onze Heer Jezus Christus.

Hier vind u alle activiteiten in onze federatie Genk-West

Verwen jezelf en steun broederlijk delen

Voor een democratische prijs moet u voor één keer niet zelf naar de winkel, maar verwennen wij u met eerlijke producten van veraf en dichtbij, gekruid met een snuifje vrijwillige inzet en overgoten met een heerlijk sausje solidariteit.

Samen solidair, samen culinair-solidair. Om solidariteit niet alleen bij woorden te laten, maar ook concreet te maken, nodigen wij U graag uit op een:
“BRUNCH in SOLIDARITEIT”

Op zondag 17 maart 2024 van 10u tot 13u in de weekkapel aan de kerk van Boxbergheide.

Vertel het verder en breng gerust familie en vrienden mee!

Klik HIER om online in te schrijven  -

-  klik hier om de folder te downloaden  -

graag inschrijven voor 09 maart

Samen voor een duurzame wereld

Streef samen met Broederlijk Delen naar een duurzame wereld zonder ongelijkheid. Want er is genoeg voor iedereen. Toch leven er mensen in armoede. Delen en herverdelen. En investeren in de eigen plannen van de armste gemeenschappen in de partnerlanden. Dat is voor ons de oplossing. Wist je dat Broederlijk Delen in dertien landen werkt? We zijn samen met onze partners actief in Latijns-Amerika, Afrika, Israël-Palestina en natuurlijk ook in België. We pleiten voor systeemverandering, met herverdeling als hefboom om aan die systeemverandering te werken. Dat doen we samen met onze partners, organisaties met wie we nauw verbonden zijn.

SAMEN met onze vrijwilligers, vele partners en hun netwerken bouwen we aan een wereldwijde solidariteitsbeweging van mensen die het anders willen.

SAMEN met gemeenschappen en partnerorganisaties wereldwijd strijden we voor het behouden of terugkrijgen van autonomie over grondstoffen en voedselsystemen.

SAMEN met vele partners en hun netwerken maken we een speerpunt van het versterken van de stem van mensen en gemeenschappen op het politieke toneel.

SAMANA
CREA BOXBERGHEIDE

We komen weer samen. Allemaal blije leden om elkaar opnieuw te kunnen ontmoeten. We toveren een hartvormig houten doosje met gekleurde blinkende steentjes om tot een mooi juwelendoosje. Na het nuttigen van een kopje koffie met petit- beurre koek gingen allen tevreden huiswaarts.

Lezing over donuteconomie en doeners

29 februari 2024 - 19u00 - Bibliotheek Genk

Op 29 februari verwelkomen Broederlijk Delen, Avansa Limburg en Noord-Zuidraad Genk u op de lezing 'Let's DOnut: over donuteconomie en doeners', met professor Tom Kuppens (UHasselt, VUB). 

Inschrijven via: http://tinyurl.com/ye2awjwx

SCHILDERKUNST

OFFICIËLE OPENING op zaterdag 2 maart 2024 om 14 uur door Schepen van Erediensten Sara Roncada

Tentoonstelling te bezichtigen van 2 tot en met 24 maart in de kerk van Termien: maandag 10 tot 12 uur; donderdag 13 tot 15 uur; zaterdag 14 tot 17 uur; zondag 14 tot 17 uur

vrije toegang
Kloosterkerk Dominikanen Termien

Eerste communie

Op zaterdag 9 maart zijn onze eerste communiekanten, samen met hun ouders, tussen 10 en 12 uur welkom in onze kerk. 

Samen zullen zijn via zeven haltes de verschillende deeltjes van een eucharistieviering leren kennen. En tegelijkertijd ontdekken wat er allemaal in onze kerk te zien is. We wensen hen nog een fijne voorbereidingstijd toe!

Ieder mens die ooit een naam kreeg,
heeft recht op een waardig afscheid.

Mensen in eenzaamheid of die arm zijn en geen familie of vrienden hebben, krijgen bij hun overlijden dikwijls geen waardig afscheid. Na hun overlijden is er enkel een eenvoudige kist en de begraving op de begraafplaats, zonder aandacht voor wie die persoon was.  Lees verder, klik hier.

Goede God,
Groot geheim waarin wij leven,
Stille Aanwezige die wij gaandeweg
mogen ervaren,
Bron van Liefde waaraan
wij ons mogen laven ...
wij danken u voor de schat van ons geloof en danken voor de
kostbare parel van het Evangelie.

Wij bidden U: Laat ons samen op weg gaan om de schat voor onszelf te herontdekken en te verdiepen zodat we ze op een getuigende wijze kunnen aanreiken aan de geluk- en zinzoekers van onze tijd.
Amen.  

De schat van ons geloof

Jaarthema 2023-2024

Kerk en geloof beleven een moeilijke tijd. Toch is er niets mis met de boodschap: het evangelie is een schat, waaruit mensen altijd weer inspiratie putten!
Daarom willen we in dit pastorale werkjaar samen op weg gaan om de schat van ons geloof te herontdekken, te verdiepen en te zoeken hoe we deze schat samen kunnen aanreiken/beleven in deze tijd.

 Wil je even bezinnen, een kaarsje branden of een babbeltje slaan, dan kan je hiervoor in onze kerk terecht.
buiten de vieringen op dinsdag van 10u00 tot 12u00 en op donderdag van 15u00 tot 17u00 

We zullen je dan af en toe een mailtje sturen met nieuws uit onze parochiegemeenschap.
Mocht je je achteraf bedenken, kan je je heel eenvoudig uitschrijven.

Copyright © 2021 - Parochie Sint Jan Baptist De La Salle - Boxbergheide, Genk - alle rechten voorbehouden
Privacyverklaring