Parochie boxbergheide

Welkom

Welkom op de website van Parochie Sint Jan Baptist de la Salle, boxbergheide, Genk.
We bieden christenen de mogelijkheid hun katholiek geloof als gemeenschap samen in onze parochie te beleven.
Hier proberen we jullie wat wegwijs te maken in onze parochie. Zit je met vragen, aarzel niet om
contact op te nemen.

Bond zonder naam

Verkoop kalenders 2023

Zondag 27/11 en zondag 04/12 telkens na de viering van 09u30 in de hal van de kerk. De kalenders kosten nog steeds € 12. BZN heeft ook dagelijkse scheurkalenders aan € 14.

Er is altijd mogelijkheid om een exemplaar bij Hilde thuis af te halen. Hilde Lemmens-Cools, Kleinven 50, 089 355 294.

Soep op de stoep

Kom op zondag 11 december na de eucharistieviering van 09u30 langs in de hal van de kerk en geniet van lekkere soep.

Een warm en solidair gebaar, samen tegen armoede.

Vrije bijdrage t.v.v. Welzijnszorg. Hiermee kan Welzijnszorg projecten stimuleren en ondersteunen die kansen geven aan mensen in armoede.

Kerstvieringen

In Jezus komt God bij ons wonen. Hij komt ons menselijk nabij.
Hij nodigt ons uit om met hem te bouwen aan een wereld,
waar elke mens ten volle mens kan zijn ...

Heb je zin om de kerstgedachte levend te houden dan vind je hier voor onze federatie de uren van de eucharistievieringen rond kerstmis en nieuwjaar.

Allerzielenviering

Een stemmig en sfeervol Allerzielen in Boxbergheide

Met Allerheiligen en Allerzielen denken veel mensen met weemoed maar ook dankbaar terug aan hun lieve overledenen. Als parochie proberen we ons medeleven en liefdevolle verbondenheid intens te laten voelen. In alle brievenbussen hebben we een flyer verspreid, zodat iedereen die de laatste jaren een geliefde verloren zich van harte welkom zouden voelen. De werkgroep ‘rouwenden nabij’ had een stemmige herdenkingsviering uitgewerkt met als thema ‘Vuur, warmte en licht zijn voor elkaar’. Vanaf het eerste moment was het vuur, de warmte voelbaar doorheen de beelden van de powerpoint en een kerkruimte badend in kaarslicht. Het werd een mooie, deugddoende viering, opgeluisterd door het koor.
Na de viering was er nog een gezellig ontmoetingsmoment. Tijdens dit warme samenzijn bij een drankje en versnapering konden de families herinneringen aan de dierbare overleden delen met elkaar. Dankbaar om wie ze waren maar ook de pijn om het verlies mocht er zijn.
De leden van de werkgroep waren bemoedigend en attentvol aanwezig bij de families, wat sterk werd gewaardeerd. Het was ook fijn dat mensen wiens dierbare niet in de kerk begraven waren aanwezig waren. Ervaringen delen en zich verbonden voelen met elkaar heeft vele harten verwarmt.
Deze mooie sfeervolle avond heeft allen deugd gedaan.
Dank je wel ook aan alle vrijwilligers die zorgden dat de kerk en de zaal mooi versierd waren en ook zij die een handje hielpen bij de bediening, afwas en het opruimen.

Liefdevol verbonden met elkaar
in leven en dood

Anita Bervoets 65 jaar
Lutgarde Lecleir 84 jaar
Marcel Beerten 95 jaar
Frans Miermans 97 jaar
Lilian Denon 84 jaar
Mina Geraerts 95 jaar
Christiane Croes 66 jaar
Gerarda Bollen 81 jaar
Lieske Ceyssens 87 jaar
Gaston Verleyen 94 jaar
Bart Van de Maele 44 jaar

Doopvieringen

Vanaf 2023 dopen we weer éénmaal per maand. Voor onze parochie is dat de eerste zondag van de maand. In de periode voor de doop komt de catechist aan huis om de viering te bespreken en praktische zaken toe te lichten.

klik hier voor meer info.

150 jaar "Zusters van Don Bosco"

In 1872 gaven Maria Mazzarello en 10 andere vrouwen hun jawoord aan Don Bosco. Het jawoord om een religieuze congregatie in het leven te roepen die zich zou laten inspireren door het voorbeeld van Maria Hulp der Christenen en zich zou wijden aan de opvoeding en evangelisatie van jonge mensen, vooral uit arme gezinnen. 150 jaar zijn voorbijgegaan en de Dochters van Maria Hulp der Christenen, bij ons beter gekend als de Zusters van Don Bosco, vieren een lange en zeer rijke geschiedenis van liefde en zorg voor de jeugd. "Wij zijn geroepen om de uitdagingen van de hedendaagse wereld aan te gaan, om de toekomst met durf vorm te geven en, in deze context, het 150-jarig bestaan te beleven als een kans voor vernieuwing en beroeps- en missionaire revitalisering", aldus Algemeen Overste Chiara Cazzuola.

In 4 filmpjes ontdek je wat die 150 jaar in vlaanderen zoals betekenden. Eén ervan gaat over speelplein heidevreugde in onze parochie.

Speelplein heidevreugde

In 1957 startten de zusters met een speelpleinwerking hier in Genk. Voor hun gemeenschap in Boxbergheide is deze werking het kloppende hart. In de vakanties maakt de werking echt het verschil voor kinderen en jongeren. Sommige families geven het monitorschap van generatie op generatie door.
Zuster Greta Van Humbeek: "
We willen vooral de kinderen gelukkig maken. Maar voor de jongeren is het ook een kans om hun grenzen te verleggen in de liefde en inzet voor de kinderen. Heel wat kinderen dromen er al van om later ook moni te worden."

Waardig begraven

Ieder mens die ooit een naam kreeg, heeft recht op een waardig afscheid
Mensen in eenzaamheid of die arm zijn en geen familie of vrienden hebben, krijgen bij hun overlijden dikwijls geen waardig afscheid. Na hun overlijden is er enkel een eenvoudige kist en de begraving op de begraafplaats, zonder aandacht voor wie die persoon was. Lees verder, klik hier.


Heer, toon me hoe ik me kan geven
om ten volle te kunnen leven.

Spoor me aan los te laten
wat minder zin geeft aan mijn bestaan

Leer mij dienstbaar te zijn
voor elke mens die nood heeft aan nabijheid.

Spreek mij moed in om
als het moeilijk gaat niet op te geven.

Doe mij heropleven
zodat in Jou geloven een vreugde wordt.

Heer, toon hoe ik me kan geven
om ten volle te kunnen leven.

Johannes 12,20-33

GROEIEN in GEBED

Jaarthema 2022-2023

Broederlijkheid ontdekken

FRATELLI TUTTI (Paus Franciscus)

Wil je even bezinnen, een kaarsje branden of een babbeltje slaan, dan kan je hiervoor in onze kerk terecht.
buiten de vieringen op dinsdag van 10u00 tot 12u00 en op donderdag van 15u00 tot 17u00

Abonneer je hier op onze nieuwsbrief

We zullen je dan af en toe een mailtje sturen met nieuws uit onze parochiegemeenschap.
Mocht je je achteraf bedenken, kan je je heel eenvoudig uitschrijven.

© 2021 - Parochie Sint Jan Baptist De La Salle - Boxbergheide, Genk
parochie boxbergheide - parochieboxbergheide - Sint Jan Baptist De La Salle Bokrijk Boxbergheide - parochiefederatie Genk West - parochie boxbergheide - parochieboxbergheide - Sint Jan Baptist De La Salle Bokrijk Boxbergheide