Parochie boxbergheide

Welkom

 Welkom op de website van Parochie Sint Jan Baptist de la Salle, boxbergheide, Genk.
We bieden christenen de mogelijkheid hun katholiek geloof als gemeenschap samen in onze parochie te beleven.
Hier proberen we jullie wat wegwijs te maken in onze parochie. Zit je met vragen, aarzel niet om contact op te nemen.

O.L.V. HemELVAART - 15 AUGUSTUS 2024

Samen Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart vieren kan in onze parochiefederatie Genk-West op:

--  vakantie --

We wensen aan iedereen een fijne, ontspannende vakantie toe.
We denken dan aan de Chiro, Speelpleinwerking, onze jongeren en gezinnen en allen die er op uit trekken.
Laat het zonnetje maar schijnen en geniet van elkaar en de mooie natuur.

VAKANTIE: GEEF ONS TIJD

Heer Jezus, toen uw leerlingen en Gij zelf moe waren op een dag en het volk maar bleef aandringen,
hebt Gij hun gezegd: ’Kom even opzij naar een eenzame plaats om uit te rusten’.
Geef ons in de vakantie die komt tijd om even opzij te gaan en om uit te rusten.
Geef ons wat we anders toch zo weinig hebben: tijd.
Tijd om aan U te denken.
Tijd om de andere te zien en lief te hebben, wie naast ons leven nog het eerst.
Tijd om bij ons zelf te zijn.
Heer Jezus, in de weken die nu komen: geef ons tijd.

Godfried Danneels

Dag van de Animator
Donderdag 25 juli 2024

De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) en Jeugddienst Don Bosco riepen in 2017 de laatste donderdag van juli uit tot Dag van de Animator. Een moment waarop er massaal `dankjewel’ wordt gezegd aan al die jongeren die tijdens de zomervakantie een vakantiekamp of speelpleinwerking begeleiden. 

NIET VANZELFSPREKEND WAT ANIMATOREN DOEN!

Zij verzinnen activiteiten en speelimpulsen, bouwen decors, oefenen toneeltjes, zetten materiaal klaar en spelen (natuurlijk!). Maar ze poetsen ook de toiletten, regelen de administratieve molen, verzorgen, troosten, vegen poepen af, gaan op vorming om bij te leren en denken na over hoe het nog plezanter kan voor élk kind! Tijdens de vakanties en op vele andere momenten tijdens het jaar. Dat is wat animatoren doen: ervoor zorgen dat onze kinderen écht vakantie beleven! Laten we dat vooral niet vanzelfsprekend vinden!

De Dag van de Animator moet (groot)ouders van kinderen en (potentiële) animatoren doen stilstaan bij en informeren over het engagement van deze jongeren op het speelplein. Ze verwachten geen grootste dingen of dure cadeau’s. Een simpele tekening, schouderklop en een oprechte “Dankjewel!”, dat is alles. Zo simpel kan het zijn. 

Meer info op de website van Vlaamse Dienst Speelpleinwerk: klik hier

Pelgrimswandeling “Een wonder op je pad”

Op 25 juli, feestdag van de apostel Jakobus, patroon van de pelgrims, nodigen we u uit de stapschoenen aan te trekken en mee op pelgrimstocht te gaan op en rondom de Via Limburgica (de Limburgse Compostellaroute) en het Evermaruspad in het mooie Haspengouw tussen Tongeren en Rutten.
Alle wandelingen starten en eindigen aan de parking van de Jekerhippodroom (Rutterweg 85, 3700 Tongeren) vlakbij de kapel van Offelken, en hebben de Sint-Evermaruskapel te Rutten als keerpunt. 

U kan kiezen uit drie afstanden:
* lange tocht van 18 km: vertrek om 9 uur en einde omstreeks 16.30 uur;
* middellange tocht van 12 km: vertrek om 10 uur en einde omstreeks 16 uur;
* korte tocht van 8 km: vertrek om 10.30 uur en einde omstreeks 15.30 uur.

Voor alle groepen samen is er om 12 uur een bezinnend moment bij het beeld van Sint-Evermarus in de kerk te Rutten, waarna we samen onze picknick gebruiken in de Evermaruszaal (drank is ter plaatse te koop). Met het thema “een wonder op je pad” sluiten we aan bij de rijkdom aan wonderverhalen op en rond de pelgrimswegen. Samen proberen we te ontdekken dat wonderen niet spectaculair moeten zijn en dat alles wellicht begint met “ver-wonder-d” en ontvankelijk in het leven staan. We gunnen elkaar ook geregeld een kwartiertje stille tijd …

Inschrijven is niet nodig en deelname is gratis. Kinderen en jongeren zijn van harte welkom.
Deze pelgrimswandeling is een organisatie van de werkgroep Pelgrimspastoraal Bisdom Hasselt in samenwerking met CCV Hasselt.

Verdere info: Luc Herbots 0478 31 57 47 - pelgrimspastoraal@gmail.com

Levensloop 2024

SCHRIJF JE IN VOOR PLOEG 'KERK IN GENK'

Levensloop Genk heeft dit jaar plaats in het weekend van 5-6 oktober. Het is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. En dit in de vorm van een 24 uur durende wandel- en loopestafette op de atletiekpiste van het Atlascollege, van zaterdag 5 oktober om 14.30 uur tot zondag 6 oktober om 14.30 uur. We vinden het belangrijk om als Genkse kerkgemeenschap actief deel te nemen aan dit mooie gebeuren. Daarom roepen we jou op om aan te sluiten bij ons team ‘Kerk-in-Genk’. 

Praktisch?
1. Schrijf je in via www.levensloop.be/genk; registreer je bij ons team ‘kerk in Genk’; en doe een bijdrage van 10 €. Als je dit digitaal te omslachtig vindt, noteer dan jouw naam en contactgegevens, voeg dit briefje samen met 10 € in een omslag en geef dit af aan één van de parochiepriesters.
2. Stuur een mailtje naar ploegkapitein deken Luc via levensloop@dekenaatgenk.be en meld tussen welke uren jij bereid bent om te wandelen of te lopen.
3. Wij zorgen voor een ‘ploegtent’, waar je bij aankomst een herkenningsteken van onze ploeg ontvangt en waar je terecht kan voor een versnapering.
4. Enkele weken vooraf krijg je van ons nog een mailtje met de laatste info.

VERBOUWINGSWERKEN AAN KERKEN IN ONS DEKENAAT

Sinds 13 mei is de parochiekerk van Neerharen in renovatie-modus. Door werkzaamheden aan toren, dak en buitenmuren is het gebouw gesloten en vinden vieringen plaats in de Petronellakapel te Rekem. De Banneux-kapel, Lourdeskapel en de H. Hartkapel te Herbricht zijn open om te bidden, een kaarsje te branden … Een prima oplossing over de grenzen van de eigen parochie heen. 

Op zaterdag 29 juni vond voor onbepaalde tijd de laatste viering plaats in de kerk van Sledderlo. Er wordt gewerkt aan een project in en rondom de kerk. … De vieringen vinden op hetzelfde tijdstip plaats, zaterdag 18 u, bij de buren in Kolderbos. 

De kerk van Oud-Waterschei (foto's hiernaast) wordt vanaf 1 september onttrokken aan de eredienst om plaats te maken voor Vincentius Genk-Zutendaal. Er zullen enkele verbouwingen plaatsvinden. Als kerkdeuren worden gesloten, doet dat altijd pijn in het hart. Als er plaats gemaakt wordt voor de werking van een instelling die zich bekommert om mensen in armoede doet dat wellicht iets minder pijn …

Website H.hart parochie winterslag

De H. Hart parochie van Winterslag heeft een nieuwe website. Zo kan je volgen wat er in onze buurparochie leeft. Neem gerust even een kijkje.

www.parochiewinterslag.org

Paus bezoekt België

Paus Franciscus bezoekt van 26 tot 29 september ons land. Dat meldt het Vaticaan. Het is van 1995 geleden dat een paus naar ons land kwam. Het was al langer bekend dat hij ons land zou bezoeken, nu is ook de exacte datum bekend.
Voorlopig staan Brussel, Leuven en Louvain-la-Neuve op het programma dat vooralsnog niet vastligt. De Katholieke Kerk introduceerde alvast een nieuwe website www.pausbezoek.be waar je meer info kan vinden over Franciscus’ bezoek aan ons land.

Ieder mens die ooit een naam kreeg,
heeft recht op een waardig afscheid.

Mensen in eenzaamheid of die arm zijn en geen familie of vrienden hebben, krijgen bij hun overlijden dikwijls geen waardig afscheid. Na hun overlijden is er enkel een eenvoudige kist en de begraving op de begraafplaats, zonder aandacht voor wie die persoon was.  Lees verder, klik hier.

Goede God,
Groot geheim waarin wij leven,
Stille Aanwezige die wij gaandeweg
mogen ervaren,
Bron van Liefde waaraan
wij ons mogen laven ...
wij danken u voor de schat van ons geloof en danken voor de
kostbare parel van het Evangelie.

Wij bidden U: Laat ons samen op weg gaan om de schat voor onszelf te herontdekken en te verdiepen zodat we ze op een getuigende wijze kunnen aanreiken aan de geluk- en zinzoekers van onze tijd.
Amen.  

De schat van ons geloof

Jaarthema 2023-2024

Kerk en geloof beleven een moeilijke tijd. Toch is er niets mis met de boodschap: het evangelie is een schat, waaruit mensen altijd weer inspiratie putten!
Daarom willen we in dit pastorale werkjaar samen op weg gaan om de schat van ons geloof te herontdekken, te verdiepen en te zoeken hoe we deze schat samen kunnen aanreiken/beleven in deze tijd.

 Wil je even bezinnen, een kaarsje branden of een babbeltje slaan, dan kan je hiervoor in onze kerk terecht.
buiten de vieringen op dinsdag van 10u00 tot 12u00 en op donderdag van 15u00 tot 17u00 

We zullen je dan af en toe een mailtje sturen met nieuws uit onze parochiegemeenschap.
Mocht je je achteraf bedenken, kan je je heel eenvoudig uitschrijven.

Copyright © 2021 - Parochie Sint Jan Baptist De La Salle - Boxbergheide, Genk - alle rechten voorbehouden
Privacyverklaring