PanSpa

PROJEKAT


„Istraživanje preduzetničkih potencijala lokalnog stanovništva u korišćenju resursa termomineralnih voda Vojvodine“ (PanSpa) je projekat koji finansira Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Vojvodine, kao projekata od značaja za razvoj naučnoistraživačke delatnosti AP Vojvodine za projektni ciklus 2021-2024 godine.

Partnerske institucije su: Prirodno-matematički fakultet (nosilac) i Ekonomski fakultet u Subotici (Univerzitet u Novom Sadu).

Svečano uručenje 74 ugovora, među kojima je i ugovor za PanSpa projekat (17.12.2021. godine)

Izvor fotografije: http://apv.visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs/wp-content/uploads/2021/12/7-3-752x360.jpg

Projektom će biti utvrđeno da li postoje razlike po pitanju preduzetničkih namera lokalnog stanovništva u određenim ruralnim mikroregionima u zavisnosti od pojedinih socio-demografskih varijabli i ekonomskog razvoja sredine. Razumevanje pomenutih faktora koji prethode preduzetništvu može doprineti razvoju teorije iz ove oblasti, ali i pomoći kreatorima politika, istraživačima, konsultantima, edukatorima i drugim zainteresovanim stranama da dobiju jasniju sliku o načinu formiranja preduzetničkih namera, kao polazne osnove za unapređenje položaja ruralnog stanovništva i zaustavljanja depopulacije ruralnih prostora Vojvodine.

http://apv.visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs/wp-content/uploads/2021/12/7-3-752x360.jpg

http://apv.visokoobrazovanje.vojvodina.gov.rs/wp-content/uploads/2021/12/7-3-752x360.jpg