Komende activiteiten

Houd rekening met de huidige maatregelen tegen het coronavirus.

Ga op natuur ontdekking zoveel mogelijk in je eigen tuin. In de openbaar, ga liever alleen op pad, kies de minst drukke locaties & tijden en houd tenminste 1,5 meter afstand tot anderen.

OEVERPLANTEN - 15 mei tot 15 september 2020

Voor het derde jaar, vanaf 15 mei tot 15 september, kan je met het project ‘OEVERPLANTEN’ de oevervegetatiekwaliteit in de Leidse regio beoordelen. Daarbij ondersteunen jullie de gemeenten met hun keuze voor oeverbeheer en inrichting. Zo vergroten we de kansen voor meer biodiversiteit.

Je hoeft geen specialist te zijn om mee te doen. Voor een 'oevercheck' loop je langs een 40 m oeverdeel en noteer je de aanwezigheid van 23 gemakkelijk-te-herkennen indicatorplanten.

Oefen alvast met de plantenquizzen en oevercheck simulaties.

Uitgebreide informatie vind je op mijnoeverplanten.nl

Een bijeenkomst via een webinar is in de planning. Heb je interesse? Stuur een mailtje naar oeverplanten@gmail.com, we zullen jullie dan de datum, tijd en link ernaartoe delen.

Ontdek en registreer natuur in jouw buurt met je smartphone

Ontdek natuur in jouw omgeving met een deskundige in je broekzak: ObsIdentify is een app waarmee je WILDE dieren en planten automatisch kunt herkennen door middel van foto's.

Je waarnemingen zijn nuttig voor onderzoekers: met Obsidentify kun je ze automatisch in waarneming.nl registreren.

We bieden jullie een korte Obsidentify handleiding en presentatie.

Oefen met BIJENTELLEN in jouw tuin of jouw buurt

De nationale bijentelling 2020 was een success: ruim 10000 tellers deden mee. Neem de tijd nu om naar bijen te kijken en alvast voor de bijentelling van volgende jaar je te voorbereiden.

We bieden jullie QUIZZEN over bestuivers en hommels, links naar informatie bronnen over bijen, enz.

Spinnen! - September 2020

September 2020

  • Voorbereiding voor de Nationale spinnentelling
  • Spinnenonderzoek met Spiderspotter