Beverboswandeling  

 De wandeling door Beverbos begint aan het onweersbekken, aangelegd om de kans op overstromingen in de Maalbeekvallei te verminderen.
Hier zwemmen waterhoentjes, meerkoeten en wilde eenden, terwijl de grote gele kwikstaart op de bermen naar insecten zoekt. Langs de beek kom je aan een klein wit gebouw dat de pompinstallatie bevat: het rioolwater wordt weggepompt via een buis onder het natuurgebied  naar de Zijp. Het regenwater loopt samen met het water van het onweersbekken in de Maalbeek. 

 Het gebouw aan de kleine vijver in het Beverbos is Villa Beverbos, een gemeentelijk cultureel centrum. Het elzenbos dat aan de rechterzijde ligt, is een groot deel van het jaar overstroomd door de vele bronnen. Er groeit vele gele lis, dotterbloemen en wilde hop. Aan de overzijde van de Jagersweg leidt een takkenril je langs de voormalige stortplaats naar een groot grasland. Hier groeien dikke pollen pitrus en veel opvallend gekleurde bloemen. Via trapjes door de weiden en akkers ga je naar de Zijp. Je kan er in het gekende 't café Hoekske je dorst lessen alvorens verder te gaan langs de Campus Wemmel naar het sportcomplex Zijp. Aan de brug over de Maalbeek sla je rechts af ( linksaf ga je naar het kasteel van Bever en de Drijpikkel) en loop je door het elzen-en populierenbos. De weg is drassig door de vele bronnetjes die hier liggen.  Je kan langs de weg de breedbladige wespenorchis vinden. Aan de brug over de Maalbeek sla je links af en kom je aan de Jagersweg. Je komt opnieuw voorbij een nat hooiland met veel bloemen. Wat verder kom je aan de kleine vijver van villa Beverbos waar je in de winter dodaars kan zien, een zeldzame watervogel, en zo terug naar de beginplaats. Bij droog weer kunnen ook kinderwagens mee. Na lange regenperiodes en vooral in de winter zijn laarzen onmisbaar. De wandelwegen zijn ook geschikt voor fietsers.
  Tijdens je wandeling zul je verkeersborden zien . Op sommige delen tussen de weiden zijn honden niet toegelaten voor de veiligheid van de paarden. Honden moeten aan de leiband gehouden worden.  Op de smalle wandelpaden staat soms een verbodsbord voor paarden.