Deliverables

Vooronderzoek naar het Osdorpplein, in kaart brengen van onaantrekkelijke plekken. Er wordt een kaart opgeleverd met daarop 5 tot 10 gemarkeerde locaties. Bij deze kaart hoort bij elk van de gemarkeerde locaties een foto, een locatie-categorie en de reden voor de onaantrekkelijkheid.


Drie ideeën om Osdorpplein en Tussenmeer te verbeteren, waar de opdrachtgevers later een go of no-go voor geven. Deze ideeën worden bedacht d.m.v. de TRIZ-methode. Van elk van de ideeën wordt ook een schets gemaakt.

Er wordt een presentatie opgeleverd met de drie ideeën, waarin de concepten worden uitgelegd. Aan de hand van deze presentatie wordt door de opdrachtgevers een go of een no-go gegeven voor één of meerdere ideeën.


Een onderbouwde keuze voor een locatie of locatie-categorie. De keuze is gemaakt aan de hand van een enquête onder minstens 50 omwonenden en bezoekers van het Osdorpplein. Er wordt een document opgeleverd met daarin de resultaten van de enquête overzichtelijk weergegeven en de beredenering die uiteindelijk leidde tot de keuze.


Er worden acht tot tien SMART-uitgewerkte eisen voor het uiteindelijke product opgeleverd aan de opdrachtgevers. Een deel daarvan zijn de verduidelijkte eisen van de opdrachtgevers zelf en het andere deel is erbij bedacht naar eigen bevindingen.


Het product kan pas als klaar geacht worden, wanneer deze voldoet aan de eisen en uit een enquête daadwerkelijk een verbetering blijkt te worden gevonden door bewoners en bezoekers van Tussenmeer en Osdorpplein.

5.1 Uitwerking

Het idee met de go moet uitgeschreven worden, deze moet voldoen aan de eisen uit het PvE en er moet gebruik gemaakt worden van de TRIZ-methode. Hierbij worden de vijf minst aantrekkelijke plekken op en om het Osdorpplein verbeterd, dit moet blijken uit de enquête van deliverable 3. Hierbij wordt ook gebruikt van een afbeelding die weergeeft hoe de plekken er na de verbetering uitzien.

Daarnaast wordt er een begroting gemaakt waarin staat hoeveel de aanpassingen zullen kosten.

5.2 Enquêteren

Er wordt een enquête gedaan onder minimaal 75 personen, waarvan minimaal 80% het Osdorpplein bezoekt. In de enquête wordt gevraagd naar de aantrekkelijkheid van de plekken die verbeterd kunnen worden en de aantrekkelijkheid van de plekken nadat de verbeteringen zijn toegepast. Om te laten zien hoe de plekken er (ongeveer) uit komen te zien nadat de ideeën toegepast zijn, worden de afbeeldingen uit deliverable 5.1 gebruikt.

Uit dit onderzoek moet blijken dat de aanpassingen door meer dan 50% van de bezoekers als een verbetering gezien worden.

5.3 Maquette

De vijf verbeterde plekken worden weergegeven in een (online) maquette of een 3D-tekening.


Als afronding van de opdracht wordt een aanbeveling voor de verbetering van de esthetische aspecten van het Osdorpplein en Tussenmeer geleverd aan de opdrachtgevers. Dit gebeurt in de vorm van een onderzoeksverslag, met daarin per gemaakte deliverable een aparte paragraaf en een extra paragraaf met daarin de daadwerkelijke aanbeveling. Als aanvulling op dit verslag kan ervoor gekozen worden om een schaalmodel of maquette van het product op te leveren, afhankelijk van het idee en de beschikbare tijd.