beschrijving en foto's

MUNO

Dit kleine maar pittoreske dorpje ligt op Belgisch grondgebied, pal op de grens met Frankrijk. Het dorpje behoort tot het gebied 'Pays de la semois entre Ardenne et Gaume' en maakt deel uit van Florenville. Zelf bevat Muno ook 2 gehuchten: Watrinsart en Lambermont. Het beekje Le Tremble, dat langs het vakantiehuis Fond Jamais loopt, vormt de grens tussen België en Frankrijk, waar het van naam verandert in L'Aulnois.

Dankzij de bescherming tussen de noorder- en oostenwind door het natuurlijk reliëf van de cuesta's (typisch voor Belgisch Lotharingen), profiteert de streek van een soort microklimaat.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Muno bevindt zich in een prachtig natuurlandschap, wat op zich al een bezienswaardigheid is. De meest ideale manier om ervan te kunnen genieten is via tal van wandelingen. Eentje die we jullie zeker niet willen onthouden is die naar 'La Roche à l'Appel'. Deze helling stak boven de helling van de secundaire zee uit en vormt nu een zeer mooi uitkijkpunt over een natuurreservaat. Bovendien weerklinken de echo's tussen de rotsen, wat het geheel tot een klein Munowonder maakt.

Je kunt er ook fietsen langs oude spoorwegen, het hele jaar door kayakken en kanovaren op de Semois, mountainbiken, ...


DE VERSCHILLENDE RUIMTES IN HET VAKANTIEHUIS

Stapelbare tafels en stoelen kunnen naar eigen invulling geplaatst worden. Een houtkachel zorgt voor de nodige sfeer en warmte.

Volledig uitgeruste keuken met gasfornuis, dampkap, frigo, diepvriezer, microgolfoven, koffiezet en frietketel. Bestek en servies is aanwezig.

4 slaapzalen voorzien van (stapel)bedden. Matrassen en kussens zijn aanwezig, het beddengoed dient door de verhuurder voorzien te worden. 

1ste verdiep: 2 kamers voor 8 personen, 1 voor 18 personen

2de verdiep: 1 kamer voor 10 personen

Volledig vernieuwd sanitair op het gelijkvloers (toiletten, douches en wasbakken). Toiletten ook op het eerste en tweede verdiep en een extra douche op het 2de verdiep.

Zowel vooraan als achteraan het huis is er speelweide (0,5 ha en 0,3 ha). De weides zijn omgeven door bos, vooraan is het domein omgeven door een klein riviertje.

Er is ook een plek voorzien voor een kampvuur.

Achteraan kunnen eventueel tenten geplaatst worden, indien je komt met een groep groter dan 44 personen. (totaal= max 70p)

Leuke originele activiteiten op uw locatie geleverd. Van sportief tot ontspanning en van vermaak voor kinderen tot outdoor cooking.

https://www.activiteitenindeardennen.nl
Kinderwandeling Roche à l