Welkom

Midweek Volleybal Arnhem

Welkom op de website van Midweek Volleybal Arnhem. Op deze site willen we je nu en in de toekomst alle informatie tonen over de midweek-competitie. Deze competitie wordt al meer dan 30 jaar in Arnhem georganiseerd.

Deze website bevat het overzicht van de deelnemende teams, het wedstrijdschema en, niet onbelangrijk, de standen na elke speelronde.

Nog niet bekend met de midweek? Daar gaan we snel verandering in brengen. De midweek volleybal competitie is een recreatieve volleybal competitie, die zoals je misschien wel raadt, op de woensdagavond wordt gespeeld. Een competitieronde bestaat uit 7 speelavonden en per speelavond speelt een team meestal 2 wedstrijden van 2 x 20 minuten. Er wordt gespeeld in 4 verschillende poules en na 7 avonden vindt de prijsuitreiking plaats. De bovenste 2 teams per poule promoveren en de laatste 2 teams degraderen. Zo speel je al vrij snel op het niveau dat bij jouw team past en heb je dus wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders.

Het recreatieve karakter van de midweek-competitie wordt tevens benadrukt doordat er gemengd wordt gespeeld. Er dienen minimaal 2 dames in het veld te staan, maar meer mag natuurlijk ook. Teams zijn afkomstig van verenigingen in Arnhem en omgeving, maar ook vriendengroepen, buurtverenigingen, personeelsgroepen, enzovoorts spelen mee.

Naast een avond lekker volleyballen, dien je ook zo nu en dan een wedstrijd te fluiten en tellen. Dit is altijd maar 1 wedstrijd per avond.

Alle wedstrijden worden gespeeld in de grote hal (1 tm 3) van sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem. De ene week speel je om 19:45 uur en 21:15 uur. De andere week om 20:30 uur en 22:00 uur. Hoe lang je daarna met jouw team in het sportcafé de wedstrijden evalueert is geheel aan jou.