Mercè Ribera se dedicó desde 1995 hasta 2017 a la escultura y a las instalaciones, realizando múltiples exposiciones individuales y colectivas.

Cerró este ciclo con una macro-exposición en “El Celler” de Rubí, Barcelona.

Desde entonces deja totalmente de costado la escultura para adentrarse en el mundo de la fotografía poética, en el mundo de los objetos… y la luz.

Próximos eventos

«La fotografía ayuda a las personas a ver.»

Berenice Abbott

  Festival FineartIgualada  " Rapsodia  "24.02.23 - 19.03.23

Exposición en el festival "Fine Art Igualada"📍  Carrer de Sant Simplici, 24, 08700 Igualada, Barcelona, Spagna

Link

«La fotografía, como medio de gran alcance de la expresión y de comunicaciones, ofrece una variedad infinita de opiniones, de interpretaciones y de ejecuciones.» 

Ansel Adams

" petites coses" un programa de Tv3 ( quan arribin els marcians ) reportatge sobre el meu treball a l`estudi 

Quan arribin els marcians - Petites coses importantsHi cap, un gran missatge, en un format petit?Els protagonistes del reportatge demostren que la mida del continent no és directament proporcional a la importància del contingut.Per exemple, el Museu Més Petit del Món, que està situat dins les antigues portes de la connexió de servei d'aigua i que, impulsat per la maquetista Noemí Batllori, s'ha convertit en un al·licient per a petits i grans al barri de Gràcia de Barcelona. Les petites obres d'art que es poden veure dins d'aquests espais capturen moments de felicitat dels petits artistes que se les han inventat. Els personatges petits també són els protagonistes dels curts d'animació en stop-motion que han fet els coneguts Marc Riba i Anna Solanas dins del sector. Ara treballen amb una pel·lícula infantil sobre el dol, "Tots els meus colors", que estrenaran aquest any, i que demostra que un gran tema es pot tractar en format de curtmetratge.Un tema que també defensen Carles Porta i Toni Tomàs des de la Caravana Puck, el cinema més petit del món. Amb cinc metres quadrats i set seients, viatgen des de Bellpuig per tot arreu per promoure el visionat de curts internacionals d'animació d'autor. Actualment, la programació que tenen en cartell és "Nobody is normal", en què destaquen el valor que té que cada persona sigui diferent.La fotògrafa Mercè Ribera fa servir elements petits per reflexionar sobre el món, la humanitat i els fets que ens envolten. Les seves fotografies en blanc i negre i fetes de forma artesanal tenen un punt mig poètic, mig irònic, que no ens deixa indiferents. Actualment, exposa "Rapsòdia" a la Galeria Ilmondo de Barcelona fins al 20 de gener.També exposa, en aquest cas, a Nova York, a la galeria Ruttkowski;68, l'artista Guim Tió. Un dels trets de la seva pintura és que minimitza la presència humana i l'envolta d'una natura que fagocita el cos humà. Aquest autor posa en relleu la incomunicació entre persones, el pes del paisatge i el lloc tan petit que ocupen els humans a la Terra.

" petites coses" un programa de Tv3 ( quan arribin els marcians ) 

reportatge sobre el meu treball a l`estudi 

 Galeria Il mondo Barcelona

Rapsodia   18.11.22 - 20.01.23

Link

 Galeria 3 e 1  Vic  Perplexitat    2.12.22 - 30.12.22

Talleres

Fotoficcions

Fotoficcions es un proyecto interactivo que intenta acercar la fotografía, creativa y personal, a todo el mundo.

Leer más...