"Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă."


Proiectul este derulat de Asociația TB Think Big în parteneriat cu Școala Gimnazială Buciumeni și Școala Gimnazială ”Constantin Secăreanu” Runcu și beneficiază de o finanțare în valoare de 13,385.40 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar

poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021. Mai multe detalii despre Active Citizens Fund și program pe www.activecitizensfund.ro și www.eeagrants.org .

Scop și Obiective

Populatia tanara din Buciumeni si Runcu lucreaza in majoritate in fabricile din Fieni, Pucioasa, Ulmi, spitalele cu suport Covid-19 din Pucioasa si Targoviste si marketurile si supermarketurile din zona, de cele mai multe ori in conditii de expunere, iar asupra elevilor a caror parinti sunt expusi infectarii cu Covid-19 la locul de munca se exercita o presiune psihologica mare.

Asociatia Think Big a decis sa ofere ajutor prin consiliere psihologica, informare si sprijinirea initiativelor de advocacy la nivel local a elevilor din clasele V-VIII din scolile gimnaziale din Buciumeni si Runcu, parintilor acestora care, prin natura muncii lor, sunt expusi direct la infectia cu noul coronavirus si cadrelor didactice. Proiectul se va derula in parteneriat cu cele doua scoli, „Constantin Secareanu” si „Scoala Gimnaziala Buciumeni” si va avea trei obiective: 1. suport psihologic si indrumare prin consiliere de grup pentru 50 de parinti, 50 de elevi si 32 de profesori, 2. informarea aceluiasi grup despre virusul Covid-19, adoptarea unui stil de viata sanatos si oferirea unui kit de protectie, 3. informarea si consilierea a 50 de parinti si 50 de elevi din grupul tinta cu privire la drepturile si obligatiile lor in situatia actuala, invatarea de tehnici de advocacy prin ateliere de educatie non-formala si sprijinirea acestora pentru a comunica cu autoritatile locale.

Mesajul psihologului, Liliana Chivulescu, pentru elevii clasei VIII ai proiectului

"Dragii mei din clasa a VIII-a,

Vă rog să nu uitați că cele mai multe dificultăți cu care ne confruntăm în viața asta, au în spate frici neeliberate, frici de care ne tot ascundem pentru că nu am fost învățați să ni le asumăm, să le privim direct în față și să învățăm a le înțelege.

E firesc să le manifestăm, să le simțim și e bine să le recunoaștem, fiindcă asta ne va ajuta să descoperim care este dorința din spatele fiecărei frici.

- Frica de a pierde dragostea celor apropiați, ori de a ne fi respinsă dragostea... Dorința din spatele ei? Să fim iubiți și acceptați de cei care ne sunt dragi. NU UITAȚI: ai voștri vă iubesc necondiționat, deci rezultatul vostru la examenul de evaluare nu le va afecta dragostea ce v-o poartă!

- Frica de neajutorare, teama că nu poți...că nu te descurci... Dorința din spatele ei? Să poți face totul perfect. NU UITAȚI: puțini oameni pot face totul, fiecare e bun la ceva anume, mai puțin priceput la altceva... fiecare va face tot ce poate mai bine!

- Frica de control și autocontrol...teama că pierzi controlul asupra ta, asupra altora, aupra unei situații...Dorința din spatele ei? Să controlezi totul si pe toți. NU UITAȚI: e imposibil să controlezi totul, fiindcă nu depinde totul de tine.

- Frica că nu ești suficient de bun, de valoros, demn, de util ...și atunci lupți, și tragi, și agonisesti, și cauți, și devii ca un sac fără fund pentru că nimic și nimeni nu te multumește... Dorința din spatele ei? Să fii cel mai bun, cel mai tare, cel mai cel ! Dar cu cine ești în această concurență? NU UITAȚI: cea mai sănătoasă concurență e cea cu tine însuți/ însăți, cea care te ajută să fii ok tu cu tine.

Ce vă doresc pentru cele două zile de examen? Să luați cu voi dorința de a obține un rezultat bun, acel rezultat care vă poate caracteriza cel mai bine în acest moment. Asta înseamnă să acordați atenție fiecărei cerințe, să găsiți în mintea voastră cele mai potrivite formulări, să acordați atenție modului în care vă expuneți ideile.

Puteți face asta !

Succes!"


Material distribuit și în presa locală: https://cotidianonline.ro/emotii-inainte-de-examen-sfaturile-unui-psiholog-pentru-elevi-despre-cum-sa-isi-gestioneze-frica/?fbclid=IwAR2kglr2My4oCpeUIzJtHmQb7INRpcEAaS-8KjQ_Snyr864uZYZrL4go0jM

Cuprins

Despre Proiect

Finanțator, coordonator, parteneri

BLOG

Povestea celor implicați: voluntari, participanți, experți, echipa de proiect


Rezultatele proiectului

Activități, ateliere, ședințe online, grupuri de lucru, pachete suport, premii


Poze. Video-uri

Evident, cu toții dorim să vedem pozele :D


Despre participanți

Participanții vor fi:

- din rândul cadrelor didactice care predau la ciclul gimnazial, la Școala Gimanzială Buciumeni sau ”Constantin Secăreanu” Runcu;

- din rândul elevilor înscriși în anul școlar 2020-2021 la una dintre cele două școli gimnaziale;

- din rândul părinților/tutorilor care au copii înscriși în ciclul gimnazial la cele două școli;


Condiții pentru elevi și părinți: ca părinții elevilor să lucreze în condiții ce îi expun direct la infecția cu noul coronavirus (exemplu: în marketuri, supermarketuri, piețe, serviciu cu publicul, fabrici, mijloace de transport in comun, etc). Participanții vor prezenta adeverinta de la locul de munca, document justificativ sau declarație pe propria răspundere. Vor avea prioritate elevii și părinții din următoarele grupuri dezavantajate: persoane cu venituri mici, familii monoparentale sau cu mai mult de 2 copii, persoane cu handicap sau afectate de boli profesionale, persoanele de etnie roma aflate în situații de risc, persoanele afectate de violența în familie, imigranți, refugiați, azilanți, persoane infectate sau bolnave de HIV/SIDA.


Vor fi selectați 50 de elevi, 50 de părinți/tutori, 32 de cadre didactice. Înscrierile se derulează până la data de 29.01.2021.

Întrebări?

Contactați-ne pe romania.thinkbig@gmail.com pentru mai multe detalii despre proiect

Proiectul este derulat de Asociația TB Think Big în parteneriat cu Școala Gimnazială Buciumeni și Școala Gimnazială ”Constantin Secăreanu” Runcu și beneficiază de finanțare prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.