Deliverables

Er wordt een concrete planning gemaakt waarin beschreven staat wie wanneer aan welke deliverable gaat werken. Daarnaast staat er wie er verantwoordelijk wordt geacht voor welke deliverable en of taken afgerond zijn of niet. Hierin staan ook deadlines, dagen zonder les en contactmomenten met de opdrachtgever. Het Plan van Aanpak wordt opgeleverd op woensdag 26 oktober 2022. Het eindverslag wordt opgeleverd op vrijdag 24 februari 2023.

Het vooronderzoek is het Profielwerkstuk (PWS) waar in totaal 80 uur per persoon aan besteed moet worden.

2.1: Hoofd- en deelvragen opstellen

Het vooronderzoek begint met het opstellen van een onderzoeksvraag met de daarbij behorende deelvragen. Aan de hand van de deelvragen wordt aan het eind van het vooronderzoek de hoofdvraag beantwoord. Hierbij wordt onderzoek gedaan naar de huidige situatie en naar de ervaringen van patiënten met gelaatsprotheses.

2.2: Onderzoeksopzet opstellen

Er wordt een plan gemaakt voor het beantwoorden van de hoofd- en deelvragen van het onderzoek. Daarin wordt beschreven hoe de vragen beantwoord gaan worden, wie en wat daarvoor nodig zijn en hoe de resultaten van het onderzoek zullen worden verwerkt. Ook worden de interviewvragen uitgedacht.

2.3: Hoofd- en deelvragen uitwerken

De deelvragen worden beantwoord aan de hand van literatuuronderzoek en interviews met de expert en patiënten met een gelaatsprothese. Met behulp van deze deelvragen wordt vervolgens de onderzoeksvraag beantwoord. Dit wordt in de vorm van een werkstuk (het profielwerkstuk) opgeleverd.

Er wordt een definitief Programma van Eisen en Wensen opgesteld met acht tot tien SMART-uitgewerkte eisen voor het uiteindelijke product. Een deel van deze eisen en wensen komen vanuit de opdrachtgever en een deel zijn opgesteld vanuit de bevindingen uit het vooronderzoek.

Er worden drie ideeën bedacht voor een mogelijk hulpmiddel aan de hand van een brainstorm. Daarvan worden een schets en een lijst met alle plus- en minpunten gemaakt. Deze ideeën worden gepresenteerd aan de opdrachtgever. Deze zal voor één of meerdere ideeën een go of no-go geven. Het idee dat een go heeft gekregen, wordt verder uitgewerkt. Wanneer er geen enkele go gegeven wordt, moeten er opnieuw drie ideeën bedacht worden en zal er opnieuw een presentatie gegeven worden.

5.1: Ontwerp uitwerken en evalueren

Het idee met de go wordt verder uitgewerkt. Het moet voldoen aan de eisen van het Programma van Eisen en Wensen. Verder wordt er een prototype gemaakt dat aan de hand van de ontwerpcyclus verbeterd wordt tot er een uiteindelijk ontwerp uit volgt. Daarnaast wordt er een begroting gemaakt waarin staat hoeveel het hulpmiddel zal kosten.

Aan de hand van het prototype wordt het ontwerp getest door een deel van de proefgroep. Pas als het ontwerp voldoet aan de eisen en wensen wordt het als voltooid geacht.

5.2: Handleiding prototype

Naast het prototype wordt een handleiding voor toekomstige gebruikers opgeleverd. Die handleiding is in de vorm van een printbare handleiding met bijbehorende uitlegvideo waarin aan de hand van het prototype wordt uitgelegd hoe het product gebruikt dient te worden.

In een verslag wordt het ontwerp uitgelegd met behulp van beeldmateriaal en worden alle keuzes aan het product beredeneerd. Hierin staan alle deliverables verwerkt en wordt het product gepresenteerd aan de lezer.