PITA IZ NEOLITA

7000 godina nije predaleko ako vremeplovca ako ga na kraju puta čeka neponovljivi obrok!

edutainment, hrana, kuvanje, praistorija

13 x 22'; 13 x 15; 26 x 10'

4K

status: u pred-produkciji

očekivan kraj post-produkcije: januar 2022.

PREDPRODAJA PRAVA NA EMITOVANJE U TOKU

u koprodukciji sa

888 FILMS

KITCHEN TV

Da čovek nije pronašao kašiku 7000 godina pre, ni vatra, ni praćka, ni plug, ni točak ga ne bi izveli iz kamenog doba. Naši recepti su autentični - i u davnim danima jelasu zagorevala i tako ugljenisana preživela više hiljada godina u zemlji, pa je danas moguće navesti osnovne biljne i životinjske namirnice i donekle skinuti veo tajne sa načina na koji su pripremani obroci u praistoriji. Serija donosi trinaest autentičnih obroka iz mlađeg kamenog doba koji sesnimaju sa autentičnim sastojcima, sa autentičnim posuđem, na autentičnim prostorima u okolini praistorijskih naselja i na način na koji se hrana pripremala pre 7000 godina.

Svaka epizoda završava se uputstvom kako da se jelo iz neolita pripremi sa savremenim sastojcima.

AZIL ZA NAPUŠTENE AKVARIJUMSKE RIBICE

Đura, zlatna ribica (ljudi slabo razlikuju riblje polove) živi u azilu za napuštene akvarijumske ribice i strepi od toga da je neko ne usvoji pre nego što se njen gazda vrati sa neodređeno dugačkog službenog puta i odvede kući.

siktom

status: u razvoju

očekivan kraj post-produkcije: leto 2022.

OTVORENO ZA KOPRODUKCIJU

Azil za napuštene akvarijumske ribice je stvarno azil za napuštene akvarijumske ribice. Tu su istoga dana stigli zlatna ribica Đura, Romeo (ksifoforus koji ima potrtebu da zavede sve što pliva), Omega (sijamski borac mekog srca) i Salem (kuli odrasla u kući jedne veštice). Njih četvorp treba da se snađe i prilagodi životu u ogromnom akvarijumu u kome se dve zajednice akvarijumskih ribica ne podnose iz dna duše, jato gupija svaki čas menja mišljenje, a neonke se drže po strani ubeđene da se nalaze u dispečerskom centru za reinkarnaciju. Svaki dolazak u azil i odlazak iz azila je nova priča...

MILA

Kopernikanski obrt u karijeri dr Mile Mihajlović nastupio je kada je Mila spoznala da, bez obzira na to koliko je želela da se posveti operskom pevanju, koliko je truda u to uložila i koliko je u tome uspešna, ne živi život na način koji joj odgovara.

kratki dokumentarni film

30'

4K

status: u razvoju

očekivan kraj post-produkcije: januar 2022.

U fundusu pozorišta, Mila prebira po kostimima i po uspomenama dok u pozadini njenog unutrašnjeg monologa čujemo arije Violete (Travijata), Mimi (Boemi), Suzane (Figarova ženidba), Toske (Toska), Adele (Šišmiš) i ostalih koje je Mila otpevala u toku svoje muzičke karijere. U unutrašnjem monologu imamo priču o životu za koji se činilo da će biti posvećen notama (pa je u jednom trenutku to, u punom sjaju i bio), a onda se tu pojavljuje istorija, doktorat, brojne knjige o ključnim čvorištima u kojima se prepliću istorije Srbije i Italije. Priča o strasti, izborima i prioritetima, o hrabrosti da se jedno poglavlje završi, a u drugo zakorači od samog početka, o time da kraj jedne uspešne karijere ne mora da bude osuda na tavorenje na margini.