GUSKA BARBARA I NJENA BAKA KATA

Najlepše narodne priče srednje i jugoistočne Evrope!

lutke+ 2D animacija

10 x 10’

4K

5+

2020

u koprodukciji sa

POZORIŠNIM STUDIOM NADA

Baka Kata i njena guska Barbara same žive na salašu i lepo im je. Katina unuka Kata treba da dođe na salaš i provede tu celu nedelju. Preko dana je na salašu zanimljivo i uvek ima šta da se radi - pitanje je kako zabaviti Katu uveče. Kompjutera nema, na salašu signala za mobilni telefon isto nema, a satelitsku televiziju još nisu popravili. Baka Kata će unuci Kati pričati narodne priče koje je čula od svojih baka. Problem je što Baka Kata ne zna da li će biti dobar pripovedač, priče nije pričala jako dugo. Moraće da vežba, a guska Barbara će morati da joj pomaže pošto je za priču potrebno dvoje, jedno da priča, drugo da sluša. Barbara je dobar slušalac, ali ne može da se uzdrži od toga da ne komentariše to što čuje, da ospori ono što joj se ne sviđa, da navija za ono što joj se dopadne i da ne postavlja nezgodna pitanja.

KUVATE LI MRNJAO?

Jednostavni i zdravi obroci koje deca mogu da pripreme sama; ne sadrže sečenje, prženje i druge potencijalno opasne radnje za kuvare koji još nisu porasli.

lutke

10 x 10’

HD

5+

2018

u koprodukciji sa

SABADOŠ SERVIS

Vanzemaljski mačak (luckast, ljubičast, pomalo davež) došao je na našu planetu da uči jezike. U toku boravka se zaljubio u kuhinju planete Zemlje i zamolio je domaćina Đuru (dobrica, namćor, macan) da ga nauči da kuva. Lekcije se snimaju kako bi vanzemaljac imao podsetnik u svojoj kuhinji kada se vrati kući.

GOVORITE LI MRNJAO?

Kako zabaviti decu i istovremeno ih zainteresovati za učenje stranog jezika?

lutke

12 x 7’

HD

5+

2016

u koprodukciji sa

SABADOŠ SERVIS

Vanzemaljski mačak (luckast, ljubičast, pomalo davež) od svih jezika na Zemlji govori samo srpski, a hoće da nauči i druge. Njegov domaćin je ovdašnji mačor Đura (dobrica, namćor, macan). Učeći strani jezik, vanzemaljac upoznaje našu planetu, a Đura saznaje dosta toga o svetu sa koga mu je gost stigao. U svakoj epizodi nauči se petnaestak novih reči na stranom jeziku, one koje se najčešće upotrebljavaju u sobi, prodavnici, restoranu, parku, muzeju, na ulici, bazenu, izletu...

BORDJOŠ, 7000 GODINA PRE

Život sedam hiljada godina pre nije bio toliko rudimentaran kao što se obično misli.

naučno - popularni dokumentarni film, arheologija, neolit

52'

HD

2018

u koprodukciji sa

SABADOŠ SERVIS

AKSIOS MEDIA

Dokumentarni film priča je o mlađem kamenom dobu u jugoistočnom delu Panonske nizije, a ispričana je na primeru naselja Borđoš koje se nalazi blizu Novog Bečeja, na nekih četrdesetak kilometara od ušća Tise u Dunav. Samo naselje nastalo je oko 5200. godine pre naše ere, a nestalo u požaru nekih šesto pedeset godina kasnije. U vreme kada je Borđoš bio najnaseljeniji, u Borđošu je živelo oko 4000 stanovnika. Ne deluje mnogo, ali ako se uzme u obzir da je u to doba na celoj planeti živelo deset miliona ljudi, Borđoš je bio velegrad. Naselje se nalazilo na razmeđu dvaju neolitskih kultura - potiske, kojoj je pripadalo, i vinčanske, u to doba tek u usponu.

Rekonstrukcije svakodnevnog života snimane su na osnovu najnovijih arheoloških saznanja o mlađem kamenom dobu.