Massage benodigdheden

Een carrière beginnen als masseur

Als je dit leest dan wil je waarschijnlijk een nieuwe carrière beginnen als masseur, en dat is zeker geen verkeerde keuze! Wat is er aantrekkelijker dan een carriere met baanzekerheid? De vraag naar erkende massagetherapeuten neemt in een rap tempo toe. Het is een carriere die je snel kunt starten, na een cursus kan je gelijk aan de slag en je skills doorontwikkelen in de praktijk. De meeste massagetherapeuten zijn zelfstandigen, dit betekent dat ze hun eigen werktijden kunnen bepalen. Je kunt dus zelf beslissen of je parrtime of fulltime wilt werken. Vele massagetherapeuten werken in medische instellingen, massagesalons of spa's, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om vanuit huis te werken of naar de huizen van de klant te reizen. Voor degenen die zich aangetrokken voelen tot exotische locaties zijn er ook volop mogelijkheden op hete toeristische plekken, resorts en cruiseschepen hebben massagetherapeuten over de hele wereld in dienst. Maar wij gaan ervan uit dat je zelfstandig als masseur wilt beginnen, en hiervoor heb je natuurlijk een aantal massage benodigdheden. Wij gaan jou precies vertellen wat je als masseur nodig hebt.

Massage benodigdheden

Je gaat zelfstandig beginnen als masseur, daar zijn natuurlijk een aantal benodigdheden voor. Inprincipe kan je alijd masseren, want je hebt alleen je handen nodig, maar wil je het professioneel aanpakken dan schaf je ook de juiste "apparatuur" aan. Denk bijvoorbeeld aan een comfortable massagetafel waar je cliënt op kunt liggen, lekker ruikende massageolies, handdoeken, een knierol, et cetera. Nou, laten we beginnen!


  1. Massagetafel

Een goede massagetafel is onmisbaar als masseur! Je cliënten moeten bovendien ergens op liggen zodat jij ze goed kunt masseren. Er zijn veel verschillende soorten massagetafels, bijvoorbeeld inklapbaar, vaste massagetafels maar ook elektrische. Als je een groot budget hebt kun je een elektrische massagetafel aanschaffen, je krijgt er natuurlijk heel veel luxe voor terug, maar dit is echt niet essentieel. Je moet eerst goed nadenken op welke locatie(s) je gaat werken. Als je vaak moet verplaatsen, bijvoorbeeld naar je cliënten of werkplekken, dan is het makkelijk op een draagbare en inklapbare massagetafel aan te schaffen. Deze zijn niet heel zwaar en kun je heel gemakkelijk meenemen. Bovendien zijn ze ook heel stevig en stabiel, ondanks ze inklapbaar zijn, kunnen ze wel een gewicht dragen van 250 kilogram. Inklapbare massagetafels zijn ook een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een vaste massagetafel. Het aantal zones bij massagetafels verschillen ook, wil je een rugleuning op je massagetafel dan zou je een massagetafel van 3 zones moeten aanschaffen. Denk ook aan het gewicht van de tafel, ga je hem vaak meenemen naar cliënten? Zoek dan een lichte massagetafel uit, bijvoorbeeld een van aluminium. Als je op een vaste locatie werkt, dan kan je gerust een zwaardere massagetafel nemen, deze zal dan ook net wat stabieler zijn.


  1. Knierol

Een knierol is een langwerpige kussen die ongeveer net zo breed is als een gemiddelde massagetafel. Deze knierolkussen word onder de knieholtes van de cliënt geplaatst wanneer deze op zijn rug ligt, of onder de scheenbenen wanneer de cliënt op zijn buik ligt. Een knierol is echt een onmisbare accessoire voor bij je massagetafel, want dit verbetert het comfort aanzienlijk voor je cliënt. Het is daarom een slim idee om een kwalitatieve knierol aan te schaffen. Je hebt knierollen in ronde en half-ronde vorm, wat nou beter is kunnen wij niet zeggen, het gaat namelijk meer om persoonlijke voorkeur.


  1. Zadelkruk

Je moet natuurlijk ook denken aan je eigen comfort. Als jij de hele dag door jouw cliënten masseert, kun je het best investeren in een goede ergonomische zadelkruk. Er zijn veel verschillende soorten zadelkrukken, bijvoorbeeld met- en zonder rugleuning, een zadelvorm of platte zitgedeelte, enzovoort. Wanneer je geen goede zithouding hebt tijdens het masseren, dan is de kans groot dat je rugklachten zal krijgen, en dit wil je natuurlijk voorkomen. Je fysieke gezondheid is erg belangrijk als masseur, want het is natuurlijk ook fysiek werk. Investeer daarom dus in een goede zadelkruk voor wanneer je zittende massages geeft aan je cliënten.


  1. Massageolie

Het gebruiken van massageolie bij het masseren van je cliënt, wordt vaak ervaren als zeer ontspannend. Je handen voelen aangenamer op het lijf van de cliënt en tegelijkertijd komt de cliënt ook tot rust door bijvoorbeeld een lekkere lavendel geur die van de massageolie afkomt. Het is natuurlijk niet essentieel voor vele soorten massages, maar voor een ontspanningsmassage is het wel aan te raden om een goede massageolie aan te schaffen.


  1. Hygiëneproducten

Vooral in deze tijd moet je denken aan de hygiëne van jou en je cliënt. Een cliënt wil natuurlijk op een schone massagetafel liggen, en jij als masseur wil liever ook niet je hele massagetafel onder de make-up van je cliënt. Hier zijn oplossing voor, bijvoorbeeld disposables, deze komen in verschillende soorten en maten. Denk aan rollen onderzoektafelpapier die je over je massagetafel heen kunt trekken, katoenen massagetafel hoezen, of facecovers. Voor massage disposables betaal je niet zo veel, vaak zitten er wel 100 stuks in een verpakking, uiteindelijk ben je misschien 20 cent kwijt per cliënt.