SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI MEDIA

ÎN MOLDOVA ȘI ÎN ȘCOALA NOASTRĂ

SĂPTĂMÂNA EDUCAȚIEI MEDIA ÎN MOLDOVA ȘI ÎN ȘCOALA NOASTRĂ

Pe parcursul acestei săptămâni, am propus profesorilor și elevilor să organizeze activități de promovare a spiritului critic și a consumului conștient de informații. Noi, în școală am participat la mai mute activități care au derulat în cadrul săptămânii.

1. Luni, pe 19 octombrie, am mers în toate clasele II-XII cu un Buclet de informații. Elevii care studiază în acest an ora opțională ”Educație pentru media” au venit cu date, curiozități, teste tematice în clasele de elevi cu scopul informării lor cu unele acțiuni care se vor realiza. S-a realizat o inițiere primară în esența cursului Educație pentru media.

2. Am lansăt un Concurs de desene pentru elevii claselor II-VI cu genericul: Am dreptul să fiu informat. Am expus condițiile concursului prin anunțuri vocale în fiecare clasă, anunțuri în grupurile claselor pe messenger și pe classroom, prin anunțuri pe panourile informative. Elevii-participanți au fost menționați cu diplome și surprize, cele mai reușite lucrări au fost postate pe o pagină aparte în Revista școlii. Elevii din treapta primară de instruire au fost îndemnați să lucreze împreună cu părinții.

3. Am lansăm un Concurs de de fotografii și materiale video cu genericul: Eu și lumea mea virtuală pentru elevii claselor VII-IX. Au fost expuse condițiile concursului prin anunțuri vocale în fiecare clasă, anunțuri în grupurile claselor pe messenger și pe classroom, prin anunțuri pe panourile informative. Elevii-participanți au fost menționați cu diplome și surprize, cele mai reușite lucrări aufost postate pe o pagină aparte în Revista școlii.

4. Ora de educație pentru media din această săptămână a fost dedicată participării noastre la un concurs de materiale video. Am cercetat condiţiile de participare pentru elevii de la treapta gimnazială şi liceală. Am provocat și alți elevi să pună la încercare creativitatea și să dezvolte abilitățile de filmare, regizare și editare. Realizarea materialelor la tema „Dezinformarea pe timp de pandemie” pentru clasele X-XII ne -a ajutat să conştientizăm care sunt efectele negative ale dezinformării asupra societăţii şi ne -au învăţat să cautăm soluţii pentru a nu ne lăsa influentaţi de acest fenomen.