Nyheter 2020

Stöd föreningen när du handlar på nätet!

Klubbmästerskap Milsnabb

2020-07-05

Vecka 27 bjöd nog på säsongens mest oinspirerande väder men det har inte hindrat oss skyttar från att skjuta inte! Inte nog med fortsatta guldserier för nytillskotten så har vi också genomfört klubbmästerskap i Militär snabbmatch. Och vilken tävling sen!

Det rådde viss osäkerhet kring hur många som skulle ställa upp i tävlingen då det inte är så många som har tränat på just detta. Men hela tio skyttar ställde upp i tävlingen! Det var lite strul med stället vilket gjorde att det endast gick att ha tio skyttar så det var väl tur i oturen att vi inte skulle vara fler skyttar då. Oavsett var det en fantastiskt härlig upplevelse och spännande då många av de nya som fick möjlighet att vara med och skjuta när det ska gå riktigt fort med precision för första gången. Flera fick också blodad tand för grenen och det var gott om breda flin mellan serierna.

Vissa av de nya skyttarna placerade sig riktigt högt, men det skulle visa sig att för denna gång var det de med något mer erfarenhet som skulle gå ur kampen som segrare. Joakim A gjorde en otroligt stark tävling och av en maxpoäng på 600 sköt 545 med 15 innertior, vilket var fler innertior än alla andra tävlande tillsammans och kan nu titulera sig som klubbmästare i Militär snabbmatch. Christian knep silvret med 540 (3) och Joakim B brons med 503 (0). Stort tack även till sekretariatet som hjälpte till att räkna poäng så att resultatet kunde meddelas väldigt fort efter tävlingens avgörande! Fantastisk skyttevecka! Nu går vi när som helst in i sommarskyttet. Då finns det inte något utskriven skjutledare, utan det utses på plats av de som har licens. Det innebär att du som inte har licens bör stämma av på förhand så du vet om det kommer någon som kan hjälpa dig med vapen.

/

Stefan


Tio skyttar ställde upp.

Sekretariatet bistod med snabb sammanställning av resultatet och utan dessa härliga herrar hade det inte varit möjligt att få fram slutresultatet lika fort. Stort tack!

Serierna var snabba. Fyra serier om 10, 8 respektive 6 sekunder. 12 Totalt med 600 i maxpoäng. Tavlan är lite snällare med poäng än precisionstavlan.

Topp tre!

Vecka V.26

2020-06-28

Som ni kanske märkt har det blivit inlägg på söndagskvällar, vilket gör att rapporter från resultat i klubbtävlingar som genomförts under tisdagen dröjer en del. Hoppas att detta ändå fungerar, mycket som händer nu under sommaren vilket gör att man inte alltid hinner med allt.

Veckan har innehållit flera viktiga händelser, serie C2, introkurs omgång två och så självklart fler skyttar att gratulera till 46 or! Fantastiskt jobbat!

Serie C2

Serie 2 gick av stapeln smidigt och såväl nya som gamla medlemmar fanns representerade. Samtliga bjöds på lite tävlingsnerver och så som alltid upplevs resultaten inte alls så bra som många av skyttarna kanske önskat sig. Den bästa av tre serier gäller, så det finns ju utrymme för att optimera. Deltävling 3 vanns av Stefan med 320 tätt följd av Ulf på 318, därefter följde Ingvar på 304. Totalt startade 8 skyttar.

Introkurs 2

Under lördagen och söndagen genomfördes årets andra introduktionskurs. Roligt med nya bekantskaper och de fick en ordentlig genomgång av säkerhet, teori och praktik under två dagar. Skyttet var uppskattat och kanske både lättare och svårare än väntat. Stort tack för hjälp med skjutledare under lördagen, då många skyttar hade kommit ut till banan. Väldigt uppskattat och dessutom gav det möjlighet för en av årets nya att sätta sin första guldserie!

Väl mött på tisdag för ordinarie träning, samt på lördag då det är klubbmästerskap militär snabbmatch.

Midsommar!

2020-06-20

Glad midsommar på er! Den här veckan har bjudit på mycket roligt. Först och främst har ett antal mycket efterlängtade 46or skjutits och de har god anledning att vara stolta! Att det var midsommardag var inget som bekom dagens skyttar som passade på att skjuta igenom snabbserierna. Precis som förra året och bjöds på såväl fantastiskt väder så som tårta! Två tårtmakare bjöd på bakat och närpå tio personer bidrog till en riktigt härlig stämning under fikapausen. Som vanligt blev det diskussion om mängder med saker, allt från lagar och regler till funderingar kring nyinköp av vapen. Tack för en härlig vecka! Nästa lördag är det introduktion lördag söndag. Vi kommer hållas i klubbstugan under lördagen, och skjuthallen på söndagen.

/

Stefan

Veckorapport V.24

Den här veckan får en nästan att tänka på Galenskaparnas Bara Ben då den verkligen har gått i B skyttets tecken. I tisdags avgjordes klubbmästerskap i B. Resultaten är på väg in i systemet när undertecknad klurat ut hur det bäst ska registreras i systemet. Fem skyttar ställde upp, varken mycket eller lite, men vi kan ju hoppas på ett högre deltagande framöver. Roger klippte vinsten med 468 och Stefan var närmast därefter med 451, följt av Joakim med 401 poäng.

Militär snabbmatch

Under lördagen sköts det lite Militär snabbmatch på Skarpudden. Mer träning i det kommer och mästerskap är i raskt intåg. Notera att datumet på klubbmästerskapet i milsnabb är flyttat till den fjärde juli!

Kretsmästerskap B och serie C

En envis skytt från Lenhovda PK gav sig hela långa vägen bort till andra sidan kretsen för att skjuta serie C och mästerskap B i precision. 17 skyttar hade hittat dit, något fler än vad det var i Berga. Vädret var fantastiskt och även om solen gassade ute fläktade det skönt. I skjuthallen var det dessutom riktigt behagligt. Vinden bjöd skyttarna på en del utmaning och det gällde att planera skyttet lite för att man inte skulle drabbas allt för hårt av vindstötarna. Tingsryd bjöd på en ny kommande stjärna, klass 1 skytten Pierre Gurmark som slutade 4a i serieskyttet och 7a i mästerskap B. Med lånade vapen. Det här blir någon som inte bara kretsens, utan södra Sveriges skyttar kommer kämpa mot. Han tränas hårt av Team Nygren, inte alla som har den förmånen!

Serie C togs överlägset hem av Marcus Nygren på 337, Följd av Mikael Nilsson på 332 och Erik Waern 326. Lenhovdas utsäde Stefan slutade på en sjätteplats med 324 poäng. I pausen bjöds det på korv och dricka, väl behövlig uppladdning innan det var dags för mästerskapet. Ett mästerskap som bjöd på en total kross från Erik Waern som sköt 475 poäng, Sven Johansson knep 463 poäng och andraplatsen poängen före Mikael Nilsson som erövrade bronset med 462 poäng. Av tretton startande slutade Stefan 6a på 435 poäng. Tackar varmt Markaryd för ett trevligt arrangemang och det goda sällskapet från alla andra skyttar.

/

Stefan

Schemauppdateringar!

6 juni, den observante har nog inte missat att lördagen den 6e juni fallit bort ur programmet. Förklaringen var att där skulle normalt Växjöträffen legat, men pga covid-19, så uteblev den tävlingen. Så, det blir ordinarie lördagsträning den tiden. Ligger nu ute i schemat. Sista chansen för hemortens banor.

14 juni är det kretsprecision 2 i Markaryd för den som är intresserad. Är en bit att åka, men är trevligt ställe! Även kretsmästerskap precision B.

Serie ban 1

Tyvärr blev det inga foton tagna under kvällen, kanske för att vädret var så fantastiskt fint. Det var gott om skyttar på banan vilket såklart är mycket roligt att se. Serie ban 1 har nu inletts och 10 skyttar deltog. Ytterligare 3 deltävlingar kommer att ske. Den sämsta av dessa fyra räknas bort. Vann med ytterst liten marginal gjorde Stefan på 325 framför Roger på 324 följd av Christian på 310 och Joakim A som delade poäng. Hela resultatet kan du hitta under fliken resultat!

Nu på lördag är det dags för coaching igen. Vi kommer att lite mer i detalj hjälpa dig att komma vidare i ditt skytte och ge dig förutsättningarna höja din prestation

MVH

Stefan

Händelserik vecka 21

Milsnabb 17maj

Måste ju börja med att rapportera från kretsmästerskap i Militär snabbmatch i Växjö. Det var ganska god uppslutning med 19 startande i vapengrupp C trots coronatider, läs mer här hur arrangemanget gick till. Lenhovda PK hade en skytt, Joakim A, som kom på andra plats i sin klass av 7 startande. Ytterligare värt att lyfta fram är ju att Marcus Nygren från Växjö sköt nytt svensk rekord i Milsnabb C med 589 poäng. Stort grattis Marcus och även Mikael Nilsson 2a och Anders Magnusson. I vapengrupp B var det endast 6 startande. Inga rekord satta men segrade gjorde Mikael Nilsson, Ljungby, före Ulf Gustavsson och Mats Alldén, Växjö. Vår egen Joakim var tyvärr ensam i sin klass.

Profilkläderna har börjat dyka in. Flera skyttar har beställt jackor och T-shirts och klubbens oranga logga börjar synas på banan. Går att köpa jacka i såväl svart som härligt orange. Att köpa är enkelt. Klubben har en web-shop där du kan beställa kläder och få dem levererade till närmsta uthämtningsställe. Värt att veta är att klubben inte får några extra inkomster från detta, men det är ett sätt att visa klubbsolidaritet och gemenskap. Tryck på keps inventeras och kommer arrangeras på annat sätt.

Avslutningsvis vill jag lyfta att lördagsträningarna har blivit riktigt framgångsrika. Gott om skyttar som trotsade det kyliga och lite blöta vädret på lördagen. Glädjande att se den här utvecklingen i klubben.

/

Stefan

En glad Marcus Nygren i mitten av bild. Och det förtjänar han när han skjutit nytt svenskt rekord!

T-shirt och Jacka. Jackan kan man få i orange och svart, med och utan namntryck. Det är en härlig färg och sticker ut lite bland de vanliga svarta och mörka skyttejackorna ute i landet.

Vintern var på besök

Rapport från v.20 på Skarpudden

2020-05-16

Temperaturvarnaren i bilen pep och talade glatt om för mig att det var under tre plusgrader ute när jag och många med mig gav sig av till skjutbanan på tisdagskvällen. En del fick även uppleva såväl snö och hagel på vägen, men väl på plats var vädret mycket bättre och det höll upp hela träningen i princip. Lite spännande var kanske att det ej fanns skjutledare på plats. Vi uppmanar att du tar en titt i programmet här på hemsidan så att du vet när det är dags för dig att vara skjutledare eller biträde. Har du förhinder, hör av dig i god tid och försök byta med någon. Skjutningen kunde dock genomföras och det blev dags för ett antal av oss att börja skjuta snabbserierna.


Det blev repris på det kyliga vädret under lördagens träning och repris på det höga deltagandet. Fortsatt utbildning av våra biträden. Några personliga rekord sattes och grupperna för de nya skyttarna krymper och börjar allt mer hamna på rätt ställe.

Tack för en härlig vecka! Vi hoppas på att nästa vecka bjuder på något högre temperaturer än denna då det stundom varit nästan lite väl kyligt.

/

Stefan

Säsongsstart 2020!

2020-05-10

Så blev det dags att starta skyttesäsongen 2020. Mycket har hänt på en vecka, men kanske inte så mycket bilder och text, så det får vi åtgärda här och nu.

Träningen drog igång som vanligt på tisdagskvällen och var välbesökt av såväl rutinerade som nya skyttar och det blev en och annan guldserie registrerad och mycket att stå i för de som var nya i rollen som biträde. Kontroll av träffar, tolkning registrering. Tycker det fungerade väldigt bra och roligt att vi inte räds att dela på ansvar i föreningen.

Lite tankar och funderar sker fram och tillbaka kring hur vi ska hantera de nya swish-avgifterna, klart står att om du swishar så betalar föreningen en avgift, så för närvarande är det aktuellt med ett påslag. Mer om det längre fram.

Lördagen bjöd enligt schema på coaching. Christian och Stefan var lite mer hands on för att hjälpa såväl nya som mer erfarna skyttar att identifiera olika moment att bearbeta i skyttet. Kort och gott kan man sammanfatta det med att försöka eliminera variabler för att ge dig bästa möjliga förutsättningar att göra samma sak varje skott.

Söndagen bjöd på kretstävling, C-precision, i något mindre format i Berga. En envis Lenhovdaskytt stod att finna och det var gott om funktionärer på plats. Sammanlagt var det dock endast tio skyttar på plats vilket är förståeligt under rådande omständigheter. Idag badade skjutbanan i solsken och det var fantastiskt varmt och skönt. Banan är välskött och trevlig och full av tomhylsor. Det känns väldigt uppenbart när man rör sig på planen att det förekommer mycket dynamiskt skytte här, det blev också ett av de mer tydliga samtalsämnena under dagen. Corona som samtalsämne lös med sin frånvaro. Tävlingen bjöd på en del tolkning men togs solklart hem av Peter Vollberg från Växjö PK med 326 poäng. Därefter följde Stefan Toivonen från Lenhovda på 322 som följdes av Camilla Gunnarsson från Växjö PK. Tack för en skön dag på banan uppskattas varmast!

/

Stefan

Tisdagsträningen drog igång. Vackert väder men kanske inte mycket till temperatur.

Fortsatt vackert väder på lördagens coaching. Det var nog en av de mest välbesökta lördagsträningarna vi haft. Kul!

Lite lagom skjuthall. 5 skyttar med kikare, 5 utan.

En liten klick skyttar på plats framme vid tavlorna med sin blåa skumplast. Tavlorna var tejpade runtom för att fästa bra på skumplasten.

Tvåa och trea på bild på i soliga Berga utanför Lagan. Stefan Toivonen och Camilla Gunnarsson. Ettan Peter hade tagit tidig lunch och redan avvikit från platsen.

Corona till trots, inbjudningar är här

2020-05-03

Kretsmästerskap Milsnabb - 17 maj endast föranmälan, senast 11 maj!

Kretsban precision 1 - Berga söndag 10 maj.

Läs mer under fliken inbjudningar


Annars så räknar jag med att vi träffas på träning nu på tisdag. Vädret ser fördelaktigt ut just nu åtminstone. Väl mött!

/

Stefan

Städdag 2020

Det var ett glatt och stabilt gäng som under förmiddagen på söndagen som dök upp på Skarpudden för att hjälpa till att ställa banan i ordning inför årets säsong. En del var precis som vanligt annat var lite nytt. Aktivitetslistan var ganska lång och ytterligare arbete genomfördes som ej stod på listan.

 • Jämna till vallarna på sidan av banan
 • Dika ur höger om skjutbanan
 • Färdigställa skjutstället, fästa nytt material och stöttor, slipa bort rost från stället och måla nytt
 • Målning av skjuthallens rännor och vindskivor
 • Rensning av grusgång
 • Iordningställa skjuthall en och plocka undan fältmålen.
 • Städning av skjuthallen
 • Montering av hylsfångardukar
 • Städning av klubbstuga
 • Blåsa bort grenar och grejer runt klubbstugan
 • Rensat bort ogräs i alla tänkbara plattor
 • Dricka kaffe och prata framtid
 • Rensa ogräs i rabatten på parkeringen
 • Samt mer plock och gott och jag nog ändå glömt flera saker

Tack alla som kom och hjälpte till. Är stolt att vara medlem i en förening där vi tar ett gemensamt ansvar för vår klubb och där vi hjälper till för att få en så bra miljö som möjligt.

För den som inte kan vänta längre tjuvstartar vi säsongen redan nu på tisdag 28 April.

MVH

Stefan


Rabatt att rensa, gick undan i år.

Gott om soptunnor är det. Blir nog att fundera lite på att sortera vårt skräp annorlunda framöver och hålla isär hylsor och skräp.

Lång resväg var det för maskinisten men det var väldigt välkommet att tillslut få lite ordning på höjd och sida av vallarna.

Bort med gammal rost och sen på med ny färg!

Målningsprojekt såväl med som utan stege.

Städdag nu på söndag!

Kl 09.00 kör vi igång. Tag med ordentliga arbetskläder efter väder. Bra om du har egna handskar mm.

På grund av rådande omständigheter och klubbens begränsade möjligheter att lösa hygien på ett smidigt sätt rekommenderas att du tar med dig eget fika.

/

Styrelsen

Introduktionsdagar

Vädret var strålande om än kanske något kyligt då fyra nya klubbmedlemmar under helgen genomgick säkerhetsintroduktion. Stort fokus på hantering och handhavande, säker riktning och torrövning. Resultaten var väldigt goda! Vi föreningsinstruktörer är väldigt nöjda med resultatet vi såg och välkomnar våra nytillskott varmt.

/

Christian och Stefan

Tävlingar Nationellt våren 2020 - Detta gäller

Pistolskytteförbundet har 2020-03-31 beslutat om ett antal förändringar kring tävlingar under våren 2020, fram till och med 21 juni om inget annat meddelas. Detta med anledning av Covid-19.


 • Alla nationella tävlingar omvandlas till kretstävlingar.
 • I kretstävling får inte skyttar från annan krets delta.
 • Antalet personer som vistas samtidigt på tävlingsplatsen skall alltid vara färre än 50. Avser tävlingar på alla nivåer.
 • Samtliga landsdelsmästerskap första halvåret 2020 flyttas till andra halvåret och att det uppdras åt Tävlingskommittén att fastställa nytt datum, efter samråd med landsdels-AU/motsvarande.
 • SM Magnumprecision flyttas till ett senare tillfälle.
 • Avsikten är fortsatt att genomföra SM-tävlingarna efter midsommar enligt plan. Tävlingskommittén följer läget fortlöpande och i nära dialog med arrangörer, beredd att initiera nödvändiga beslut.
 • Hemortens banor genomförs enligt plan.


Läs mer här: Pistolskytteförbundet

/

Stefan

Hemortens banor 2020

2maj - 7 jun anmäl här innan 12 april

Det är hög tid att anmäla dig till hemortens banor, i princip är det veckan ut, men anmäl så fort du kan så att vi kan få iväg anmälan i tid till förbundet.

Vad är då hemortens banor? Hemortens är en rikstävling där skyttar från hela förbundet kan delta, dessutom från sin hemmabana. Som referens kan nämnas att i klass 2 vapengrupp C startade år 2019 över 1100 skyttar och totalt nästan 6000 starter! Självklart går det att starta i alla klasser, 1,2,3 Dam, Veteran osv. Det går också att delta i vapengrupper Hur går det till?

 • Tävlingen genomförs hemma på vår egen skjutbana.
 • Skjutningen omfattar 6 precisionsserier om vardera 5 skott.
 • Skjutställning stående utan stödhand. Avstånd 25 m.
 • Skjuttid 5 minuter för varje serie.
 • Före första serien får 5 provskott avges under en tid av 5 minuter. Provskott skall skjutas mot särskild spegel.

Ytterligare detaljer och information kring genomförande finns i förbundets inbjudan och kommer ges i samband med genomförandet.

Standardmedaljer utdelas och det är många sådana, och fina priser kan komma därtill. Det är inget att vara rädd för, enkelt och smidigt sätt att tävla mot hela Sverige på!

Det kostar 70kr per start. Vad gäller betalning så är det enklast att lösa detta på plats när vi träffas på banan, så att vi tydligt vet vad som är betalt och av vem. Däremot så går det bra att göra en anmälan här från sidan så klubben vet hur många starter vi har.

/


Stefan

Kretsfält 2 inställt

Hej klubbar & skyttar i Kronoberg!

Vi i Sportskyttarna Ljungby har valt att inte arrangera kommande kretstävling.

Det är arrangörens uppgift att göra en riskbedömning & under rådande osäkra förhållanden är våra medlemmars önskan detta vilket jag som ordförande ställer mig till fullo bakom.

Jag ber därför kretsstyrelsen om att få möjlighet att arrangera vid ett senare datum.

Med vänliga hälsningar

Ordförande Sportskyttarna Ljungby

Mikael Nilsson

Nu kan du som medlem (eller utomstående) visa upp klubbens färger på olika plagg. I samarbete med PR Active i Växjö kan du enkelt själv beställa och få hem produkterna hemlevererade till din egen adress. Detta är ett bas-sortiment vi har satt samman. Klubbens logotyp är tryckt på plaggen, klubbnamn och eget namn är valfritt att lägga till mot en något högre kostnad. Keps gick inte att trycka på samma sätt, samt kostar betydligt mer och kräver till skillnad från webshopens utbud en förbeställning om 100 exemplar.

Det har tyvärr inte varit möjligt att låta klubben få en del av pengarna. Se det istället som en chans för dig att visa upp dina klubbfärger. Besök webshopen här eller använd det nya menyvalet på toppen av sidan.

ÅRSMÖTE FRAMFLYTTAT!

2020-03-16

Styrelsen beslutade igår söndag att på grund av rådande omständigheter och risk för smittspridning avseende Covid-19 kommer årsmötet att flyttas fram i tid. Inget nytt datum är ännu fastställt. Nytt datum och plats kommer.

/

Styrelsen

Kretsfält Alvesta

2020-03-15

Lite kylig dag var det och trots Corona diskussionen var det ändå ett hyfsat antal skyttar som ställde upp i dagens tävling. Undertecknad har varit sjuk hela helgen och förhindrad från att tävla, den här texten får baseras på resultatlistor endast och dessvärre inga bilder.

Lenhovda PK representerades endast av en skytt detta kretsfält där 34 skyttar deltog i serietävling 1 C. Flest skyttar fanns i C1 klassen, 15 stycken och Joakim A knep där fjärdeplatsen. Serietävling 1 vanns av Marcus Nygren framför Kurt P, där det var poängtavlorna som fick avgöra då de båda hade samma antal träff. I kretsmästerskap Fält A gick 19 skyttar totalt och vann gjorde Marcus Nygren från Tingsryd. Stort grattis! Även här ställde Joakim upp och slutade trea i klass A1.

Resultat från Lenhovda PK klubbfält 2 är på ingång.

Årsmöte - krets - förbund

Det är inte bara dags för klubbens årsmöte (du har väl inte glömt att anmäla dig? Se info nedan!), det är även dags för kretsens årsmöte. Inför detta finns det lite motioner till förbundet som lyfts upp och lite andra kretsrelaterade förslag. Här kan du läsa motionerna och dagordningen för kretsens årsmöte.

Styrelsens förslag till årsmötet:

 • Flytt av Krets Prec till lördagar från 2021.
 • Införandet av Webshooter på Kretstävlingar.
 • Förslag på höjd startavgift i Kretstävlingar till 100kr/start. (från 80)
 • Förslag att arrangerande klubb behåller 85kr/start vid Kretstävlingar.
 • Förslag på regler för redovisning av resultat från kretstävlingar.


Klubbfält Serie 1 2020

2020-03-07

Klubbens säsong har officiellt startat med fält serie 1 och det var tämligen välbesökt trots lite småtråkigt väder. Tio skyttar startade och banan var i huvudsak variationer på en målgrupp med tre figurer med olika tid och visningar och figurer. Några lite för klubben nya figurer dök upp, små stående kvadrater och en hel stolpe fyllda av gula ganska bråkiga figurer bjöd på rejäl utmaning. Roger tog hem dagens seger, men fältet var ganska tätt därbakom. Tack för fin banläggning och en härlig dag!

Årsmöte 2020!

2020-02-20

Det börjar nu dra ihop sig till Lenhovda Pistolklubbs årsmöte och du som medlem bör ha fått en inbjudan via e-post. Årsmötet är en solig och trevlig tillställning och ju fler vi är desto bättre är det. Som inbjudan säger, ta med respektive, vänner och bekanta! Bifogar lite bilder nedan från årsmötet 2019 så du kan se att vi inte bits. Årsmötet är ett bra tillfälle att för dig som medlem få möjlighet att lyfta frågor du undrar över och få insyn i föreningens räkenskaper och beslut. Efter själva årsmötet följer gemensam måltid och fika samt prisutdelning från de tävlingar som genomfördes inom klubben under 2019. Det delas också ut medaljer och priser från förbundet. Självklart ses vi där, 20 mars i PRO lokalen. Glöm inte att anmäla dig senast 13e mars!

 • Ulf Johansson: 0705164413
 • Roger Hultenius 0708383293

Du ska också ha fått ett skjutprogram mailat dig, om inte annat finns det på hemsidan och som en pdf med kontaktlista här, glöm inte att kolla av detta och skriv upp de datum du är skjutledare i din kalender. Om tiderna skulle kollidera ligger det på ditt ansvar att hitta en ersättare, men hör gärna av dig till kontakt@lenhovdapk.se så kan programmet på hemsidan uppdateras.

/

Styrelsen

Inbjudan 2020.pdf

Välkomna till ett spännande 2020!

Inbjudningar

Snart drar det ihop sig till årsmöte och en inbjudan till denna samt program kommer att skickas ut per post till dig som medlem. Programmet innehåller vissa förändringar mot förra året. Mer om detta här på hemsidan inom en snar framtid.

Nu börjar tävlingsåret dra igång och inbjudningarna från olika klubbar i vårt närområde börjar droppa in. Kolla under fliken inbjudningar för detaljer. I korthet har inbjudningar till fältskytte i Överum inkommit (2 st vårsaluten) ett tävlingsprogram för Blekinge, Bengtsforsträffen samt Ladies Cup B-Fält. Det senare är inte en tävling man måste åka till, utan de bästa resultaten från tävlingar man deltagit på i kretsen eller annat nationellt räknas in. Tyvärr har vi inget B-fältskytte själva i klubben, men det vore roligt om det kunde komma med tjejer på fältskyttet i år.

Vi vill önska en trevlig skyttesäsong och hoppas att den bjuder på mycket bra väder och aktiviteter.

/

Styrelsen

Nya medaljer för året 2019 (delas ut nu 2020)

Pistolskytten

Hej! Jag tänkte slå ett slag i saken och säga att jag har smygstartat ett projekt som jag kommer köra under 2020. Jag har fått lite feedback på texter jag skrivit och jag har också upplevt att jag vill skriva saker men som kanske inte passar så fantastiskt bra på en förenings-sida. Så... jag tänkte jag startar väl en egen sida med produktrecensioner, tips trix och guider mm. Än så länge finns ingen exakt målsättning, men tanken är att försöka släppa artiklar ungefär var tredje vecka. I början kommer det bygga på ganska fort för att bygga upp en artikelbas. Hoppas att det är ok att jag använder denna plats för lite skamlös självpromotion. Besök sidan på: pistolskytten.com

/

Stefan

Information från förbundet

Bifogar en bild, men rekommenderar att läsa dokumentet här till fullo.

/

Styrelsen

Föreningsutskick 1_2019.pdf