NYHETER 2019

Välkommen till Lenhovda Pistolklubb

Stöd föreningen när du handlar online via sponsorhuset.se

Kretsban C och Krets M A

2019-08-18

Idag söndag var det så dags att avgöra vem kretsmästaren i A skulle bli. Med spänning har vi följt väderleksrapporten under veckan och kliat oss lite i huvudet. Ordförande skickade till och med ut en instruktion att ta med extra paraply så vi kunde vara väl beredda. Kommer mycket regn så finns ju risken att deltagarantalet också sjunker Men vädret var på vår sida och vädret höll upp, och deltagarna dök upp. Och det var en rejäl uppslutning. 26 skyttar ställde upp i serie C, vilket gjorde 2 skjutlag. Vi körde igång så fort det gick men det blir ju en del väntan med 2 skjutlag utan tvekan, men det fanns gott om fika och gott om sällskap att prata med för den som inte sköt.

Så till dagens höjdpunkt. Krets mästerskap A. 17(!) skyttar ställde upp för att tävla om denna ärofyllda titel och Lenhovda hade lite att försvara då mästerskapet förra året togs hem av Stefan. Med det sagt, det var en rätt rejäl kross utdelad av Marcus Nygren som satte två personliga rekord under dagen, såväl i C som A. I skrivande stund finns ej helt klara resultatlistor men de kommer att publiceras på sidan så snart de är godkända och klara. Vad som kan sägas är att såhär slutade det i topp tre efter en tydlig men rolig final.

 • Marcus Nygren 475
 • Erik Waern 461
 • Peter Vollberg 455

Lenhovda hamnade helt utanför pallplats i mästerskapet, men hade många skyttar till final, vilket vi kan glädja oss åt. Även i serie ban gick det hyggligt för Lenhovda. Våra placeringar blev (kommer).

Tack till alla er som kom från klubben och hjälpte till, särskilt tack till Kent som skötte köket! Känns kul att ordna med tävlingar när stödet från klubben är så gott.

Avslutningsvis vill vi skicka ett stort tack till alla er som kom och tävlade. Utan er hade det inte varit möjligt att genomföra en så fantastisk tävling. Jättekul när det kommer så många, och med så härlig attityd och stämning. Vi ser fram mot att mötas på vår hemmaplan igen nästa år, och ute på tävlingar runt om i landet under hösten!

Tack alla!

Topptrion. Erik Waern, silver. Marcus Nygren, guld. Peter Vollberg, brons.

Parkeringen var välfylld och även om vädret såg lite lurigt ut så höll det upp hela dagen.

Välfyllt var det även i hallen. Här bild från skjutlag 1 i serie C.

Markering, ser lite småglest ut, men det är alltid roligt att diskutera träffbild och vad som hände under serien med de som står närmst.

Avstånd till tavlan innan markering. Christian jobbar med tavlorna 11-20.

Final i mästerskap A, 10 skyttar kvar.

Kent höll köket i rullning och såg till att det fanns varm korv till alla som ville ha.

Var stundom lite kö till köksluckan. Som tur var hade Kent även lite hjälp ute i köket.

I finalen var det rejäla gluggar mellan många skyttar och platserna 1,2,3 i skjuthallen var rätt givna pallplaceringar, självklart kan mycket hända, men det bilden började klarna.

Mycket riktigt blev det också slutresultatet.

De tre lyckliga i toppen. Väl mött nästa gång!

Dags för hallen att få sitt

2019-08-11 Dela på facebook

En förening bygger på att medlemmarna hjälps åt och att arbeta ideellt mot gemensamma mål. Då är det så härligt att se att på så kort tid har vi haft medlemmar som varit ute och slitit på skjutbanan under den gångna veckan. Även idag söndag, och på schemat stod målning av hallen som påbörjats och närpå avslutats. Det finns några timmar arbete kvar att göra lite dörrar och fönster som behöver lite ytterligare jobb, hör av dig till Jocke B så kanske det går att göra lite mer på tisdag.

Ute idag hittade vi Joakim A och Joakim B, Christian och Kent. Precis lagom många för Jobbet tyckte Jocke. Vädret var dessutom väldigt fördelaktigt. Lagom sol och varmt. Kent och Joakim skickade fina bilder från arbetet som passar på att bjudas på här. Med lite tur så kommer hallen vara färdigmålad på söndag då det är dags för kretsskjutning. Vi håller tummarna för väder och vind!

Det finns alltid saker att göra på skjutbanan och alla är välkomna att hjälpa till!

Konstaterade precis att detta är det fjärde inlägget på en vecka. Vi får väl se hur täta uppdateringar det blir framöver, det här har väl varit lite extremt. Samtidigt, tips till dig som inte kollat på vad som hänt på sistone, scrolla ned! Det händer grejer!

MVH

Stefa

Rejäla skaft kan vara bra att ha om man ska slippa klättra upp och ned på stegar hela tiden.

Målarbyxor på och stadiga armar.

Christian har tekniken inne.

Liksom Joakim B

Ser riktigt skönt ut! Christian kör på medan Joakim och Joakim tar en paus, Kent sköter kameran.

När man ser gammalt och nytt så är kontrasten rätt rejäl. Färgen hade börjat bli ganska rejält ledsen.

Rött och fint blir det! Dörrarna behöver också få lite kärlek men de står på listan hälsar Jocke B.

Finns inget dåligt väder.

2019-08-10 Dela på facebook

Skytte är huvudsakligen en utomhusaktivitet, det går inte att komma ifrån. Vi kan i Nationellt Pistolskytte läsa om hur det byggs inomhusbanor men de flesta av oss får nöja oss med tre väggar. Det handlar bara om att hitta rätt kläder och jobba med de förutsättningar som råder, säsongen är lång. Även detta år har vädret varit väldigt fördelaktigt under de tider vi har skjutit, om man räknar bort enstaka fält-tävling. Vi hoppas på att det kan hänga i så resten av säsongen vars slut dessvärre börjar skönjas bortom krönet. Vädret var under lördagen något instabilt men uppslutningen var ändå god. Det bådar gott såväl inför träning för klubbmästerskap som jakten efter brons, silver eller guldserierna.

Återigen en påminnelse till dig att det är hög tid att skjuta snabbserierna, passa på på tisdag.

Notera även att på lördag är det ingen träning då vi sätter dit nya och fräsha tavlor till kretstävlingen som ligger hos oss den 18e september. Vi hoppas på god uppslutning den dagen, oavsett väder!

MVH

Stefan


Plötsligt händer det!

2019-08-08 uppdaterat med lite fler bilder 18:40 Dela på facebook

Mike har haft ögon och öron öppna och gjorde det möjligt för oss att fånga upp en möjlighet att skaffa klubben rejäla mängder schaktmassor till skjutbanan. Under tisdagskvällen genomfördes lite snabb besiktning över var material kunde läggas upp. I huvudsak kommer det handla om att lägga material i vinkel mot vallen. Igår kväll mellan nio och elva var Mike ute och röjde upp bredvid banan så att maskiner och lastbilar skulle komma fram. Han förtjänar en rejäl applåd för detta! Jag passade på att ta några bilder vid tiotiden, då hade Kronqvists redan varit igång sedan sju. Var där i en 20 minuter ungefär och på den tiden körde fyra fulla bilar där, så det blir rejält med material!

Spännande att se sen när det är klart!

Stefan

Rejäla doningar går åt när man ska flytta så mycket material!

Såhär mörkt var det när Mike avslutade sin röjning. Lite svårt att se, men det är rejält mycket öppnade på höger sida badnan än vad det var tidigare.

Säkra förare är det som smiter in mellan stolpen och skjuthallen.

Många lass blir det som åker upp.


Upp och bygg på höjden. Vallen är rejält hög och det går åt en hel del för att hålla ungefär samma höjd.

Bilarna går om varandra.

Dags att köra lite på höger sida om vallen

Står här precis utanför tomtgränsen och blickar in. Kommer bli bra det här!

Än så länge är marken väldigt välbehållen. Breda däck hjälper.

Vid fyratiden hade de lyckats lägga upp rätt rejält på både höger och vänster sida. Ulf var ute och fotade lite och kan bjuda på dessa bilder.

Nu är materialet på plats, det går väl att flytta runt en del av det om så behövs, men då tillkommer lite maskinkostnad. Det är nu läge för föreningen att fundera på hur vi bäst ska nyttja det material som finns på plats. Ska det ligga där det är? Ska vi långsiktigt flytta något av det?

Klubb ban 3

2019-08-06 Dela på facebook

Vädret höll upp under serie ban 3 C och 9 skyttar ställde upp denna gång. Undertecknad fick givetvis inte med resultaten hem, så det får kompletteras snarast möjligt.

 1. Stefan T 326
 2. Roger H 323
 3. Joakim A 320
 4. Joakim B 311
 5. Christian B 311
 6. Per S 287
 7. Oskar E 272
 8. Mike E 263
 9. Kent F (poäng kommer)

Vidare har vi prisuppgifter på tröjor och jackor mm. Så det är lite sånt på gång. Utöver det så kommer vi behöva fixa en del med anläggningen under hösten, alla händer behövs för att göra något, och ju fler man blir desto snabbare blir det klart. Mer info kommer!

Avslutningsvis en påminnelse!

Tänk på att skjuta era komplementserier / snabbserier! Flera av de tisdagar som är kvar kommer gå åt till tävlingar, så tiden börjar bli lite knapp om du inte redan skjutit dem!

/

Stefan

Passade på att ta en liten översiktsbild av skjutbanan i det fina vädret. Som synes lite ogräs att ta hand om.

Älmhult PK i lokalmedia

2019-08-02 Dela på facebook uppdaterad 2019-08-05

1h 12 min 38s in i onsdagens sändning av Eftermiddag i P4 Kronoberg (klicka på länken för att lyssna) så får vi höra lite om hur Älmhults Pistolklubb renoverar sin bana. Värt att notera är ju att det är där som kretsens mästerskap i precision C kommer att avgöras. Återigen roligt när skytte uppmärksammas i media och Älmhult ger en riktigt trevlig bild av pistolskytte som sport och sin egen förening. Reportaget är ungefär fem minuter långt och kan vara lite rolig lyssning för den intresserade, tyvärr kunde jag inte klura ut hur man direktlänkar till den specifika tiden i programmet, så man får navigera lite på egen hand.

Liten uppdatering

Den 5 augusti körde SMP en artikel i tidningen om Älmhult, kanske hade de lyssnat på radio och kom på att pistolskytte gör sig bättre på bild? I vilket fall. artikeln går att läsa här.

Önskar alla en trevlig helg och ser med spänning fram att ses på tisdag då ordinarie program sparkar igång med serie C 3.

/

Stefan

Magnumfält - Fridafors

2019-07-28

Lite kort datum, så jag kopierar in hela texten här också!

Inbjudan MagnumfälltTingsryds Psk inbjuder Kronobergs och närliggande kretsars klubbar till en tävling i Magnumfällskytte.

 • Plats. Slattesmåla skjutbanor i Fridafors
 • Tid. Lördagen den 10:e augusti
 • Anmälan. Via epost senast 5:e aug tillUlf_Nygren@live.se070-6438822endast sms!!!Ange ditt namn, klubb och vapengrupp
 • Vapengrupper. M1,2,3,4 och 7. Endast öppna riktmedel. Magnumladdad ammunition.
 • Skyttar somVill skjuta övriga vapengrupper M5,6 och 8Gör så i en egen grupp, beroende på antalet Deltagare. Klassammanslagning sker vi för få Deltagare.
 • Klasser. Alla skjuter i samma klass.
 • Endast 1 start per skytt.
 • Omfattning. 8 stationer, stående, knästående, sittande och Liggande skjutställningar förekommer.
 • MedtagLiggunderlag med ev. ryggstöd, max 30cm i dia.
 • Avgift. 80kr betalas på plats(cash only) swish endast iNödfall då mobiltäckning inte alltid är bra.
 • Fika ingår...😉
 • Start. Kl. 9.00 vapenkontroll mellan 8.30-9.00
 • Priser. Inga priser då detta är en klubbtävling, men vi Bjuder förhoppningsvis på en trevlig upplevelse.
 • Vägbeskrivning. Från Ryd, sväng mot Olofström väg 126. Skjutbanan ligger ca: 1 km norr om Fridafors. Sväng av vid skylten skjutbanor och följ sedan Vägen.


Tingsryds pistolskytteklubb hälsar er varmt välkomna

Magnumfältbild från Pistolskytteförbundets hemsida.

Skytte - inte bara skjuta

2019-07-24

Det här med skytte som hobby kan liksom alla andra hobbys tas till nya nivåer hela tiden. Alla hittar sina egna intresseområden och saker att fokusera på. Beroende på vad man skjuter kan ammunitionskostnad vara en viktig sak att börja fokusera på, då kan man böra ladda själv. Men det finns givetvis ytterligare aspekter. Ammunition från fabrik har rätt mycket mer klös i än vad vi sportskyttar behöver för att göra hål i pappen. Ibland kan det handla om att få bort oönskad rekyl och för trimmade vapen kan det till och med vara direkt olämpligt att skjuta fabriksladdad ammunition. Det går inte att förneka dock att man kan börja spara en del pengar. Att köpa .38 special kostar lätt fyra kronor styck, en kostnad som är lätt att få ned om man är beredd att göra lite jobb själv, något som Christian och Jocke A ägnade sig åt under förra veckan. Båda vill vara riktigt kompetitiva i skytte i fält och milsnabb, och därmed lämpligt att hitta lagom laddning. Det blir en del handhavande och om detta är undertecknad långt ifrån specialist. Min rekommendation blir väl snarare att fråga Christian nästa gång du träffar honom på banan. Istället kan jag bjuda på bilder tagna från själva arbetet de gjorde.

Vill passa på att påminna att kolla inbjudningarna! SSM precision, samt lite fältskytte finns det aktuella inbjudningar till!

/ Stefan

Rejäl låda med kulor, den väger nog bly. Laddmaskin, våg, hylsor, mycket som ska fixas och kontrolleras.

Laddmaskin uppsatt och klar.

Lenhovda PK åker till SPORTEC

2019-07-18

Ungefär tre timmars bilfärd är det från Lenhovda ner till Åkarp strax utanför Malmö och Sportec, Sveriges kanske största sportskyttebutik. Tre hugade medlemmar hade möjlighet att lägga en dag (16e juli) på åka ned och tillbaka. Vi hade tagit upp lite beställningar från olika i klubben, så vi var rätt laddade med rejäla inköpslistor. Väl framme i Åkarp är det ombyggnation av gator, men efter lite krumbukter kommer vi fram.

För er som ännu inte varit på Sportec, kan det vara bra att veta att byggnaden till det yttre är tämligen anonyma. Dessutom så ser stället väldigt stängt ut, även om det är öppet. Öppet ja, de har en sluss på vägen in, så när du öppnar ytterdörren så får man delvis vänta på att dörren stängs och ofta även ringa på en klocka för att ska öppna innerdörren, och gärna meddela i förväg att man kommer (vilket vi givetvis hade gjort). Det är väl lite känsla av att handla som förr när man kommer in. Allt görs över disk och kund-ytan är liten men fullt tillräcklig för att rymma oss tre, samt ytterligare ett par kunder.

Vi börjar med att titta på lite olika vapen såklart, det finns behov av att komplettera garderoben för vissa grenar. Att ha ett vapen som är specialiserat för en typ av skytte underlättar i tävling och utövning. Vi kollade på Pardini .22 och förundrades lite över hur lätt det var med växelsats till .32 för den. Mycket smidigt om man vill ha två pang i ett. Kollade även på CZ P10F, smidigt och framförallt billigt, men inget som fyllde ett behov. Sedan plockades revolvrarna fram. Uj. Manhurin trimmad av Ola. Trycket i den går så jämnt, så rent, som gjord för milsnabb och fält. Prislappen på 30.000 och trimning för ytterligare 6.000 avskräcker dock. Men en begagnad S&W revolver, även den trimmad av riktigt kunnigt folk plockades fram. en tredjedel av priset men så gott som samma tryck, om än högre vikt på själva revolvern. Ha-begäret blev väldigt starkt hos flera av oss! Ett gäng brevid oss kollade på en Tanfoglio och även den kliade rejält i fingrarna på oss. Ett sånt där vapen som när man lyfter upp och provtrycker, nästan ångrar att man gjorde. Men en av killarna i det andra gänget (från Stockholm!) var rätt van och kunde tipsa om hur man bäst moddar en Shadow, gav tips på avtryckare, fjädrar och relevanta delar för att få den att gå nästan lika rent, ett gör-det-själv-jobb för den nätta summan av 1500kr ungefär. Även Sportec kan göra ungefär samma jobb för ungefär samma prislapp.

I två och en halv timme stod vi där och tittade och byggde på våra beställningslistor. Vår expedit hade rejält med tålamod, skojade med oss och sålde inte på oss saker vi inte ville ha. Allt plockades fram och tillbaka i lugn ordning. Mycket snyggt skött, ställde relevanta frågor till oss, och kunde även ibland rakt av bara säga "nej, en sån ska du inte ha" på ett bra sätt när vi frågade efter saker som inte skulle leva upp till de krav vi skulle ställt på produkten. Tillslut var vi klara, nöjda och glada påsarna fulla med reservdelar, förbrukningsvaror, fan-club artiklar och ammunition. Vi tackade för oss och kunde ge stackarn som hjälpt oss i då närpå tre timmar möjlighet att ta lite lunch. Därefter var det dags att hitta något att käka innan bilen rullade alla milen hem igen.

Tack Sportec för ett bra och seriöst bemötande. Ska du ned till Lund/Malmö rekommenderar jag att du tar ett besök där, meddela i förväg!

/

Stefan, Ulf, Joakim

Tre mycket nöjda herrar efter två och en halv timme på denna sidan disken. Några varor finns på display i hyllan ni ser på bild, men det mesta av det de säljer finns i det rejäla lagret bakom hyllorna. Det gäller att veta lite vad man vill titta på, för det är inte att bara plocka upp en grej och kolla. Istället plockar de fram just den grejen du frågar efter, eller ger dig förslag på olika om du frågar efter en liten generell kategori som "revolver med bra trycke." Trots denna barriär är det inte svårt att åka därifrån med en full påse varor.

YEEEES!

2019-07-09

Ett rejält och hjärtans lyckligt glädjerop klingade högt över skjutbanan sent under tisdagskvällen då Ingvar gick fram och kollade sin tavla och kunde se sin första 50! Efteråt sa att han att han inte trodde den här dagen skulle komma. Men när han kunde se att första skottet gick in i 10an så tänkte han "kanske ändå...". Hela serien kändes bra under tiden han sköt sa han och mycket riktigt stämde det! Ibland tar det tid innan de kommer, men man ska inte ge upp. Ingvar har varit med ett bra tag i föreningen och det är riktigt roligt att kunna gratulera till en så här fin 50 serie!

Du har väl inte missat att bara för att det är semester så innebär det inte att vi tar paus i skyttet. Det står sommarskytte på schemat och det är på ordinarie skjuttider. Varmt välkomna ut, det kommer finnas skyttar på plats. De medlemmar som inte har licens behöver inte vara oroliga, klubbvapnen finns tillgängliga. Allt är som vanligt med andra ord!

Har lagt in lite nya inbjudningar som tillkommit under relevant flik. Precision, milsnabb och fält. Den senare krockar dessvärre med serie 3 C och kretsmästerskapet i precision A på vår hemmabana.

/

Stefan

Ingvar visar stolt upp sin 50 spegel. Riktigt fin grupp är det också! Fantastiskt roligt när allt sitter.

Inte så farligt kyligt, vackert väder och fint skytte. Bra sätt att spendera sin semester på!

Desto mer snopet var det kanske när kornet på Christians 1911 flög av mitt under en serie. Med det facit i hand, och om man räknar skott för skott, så skulle detta hänt om vi kommit med i precion A på söndagen i Gälve.

SM Dag 3 - dagen som inte blev

2019-07-07

Tyvärr var det någon som inte riktigt hade koll på tider och grejer, och starttiden var inte alls så sen som undertecknad trodde, så lite snopet kunde vi konstatera att vi bommade vår (och även sista) start i A. Det bidde inget helt enkelt. Självklart trist när man hade ställt upp, men det var väl inte heller den grupp vi var starkast i (om än bättre än B). Vi kunde åtminstone trösta oss med det faktum att vi istället kunde åka hem och vara hemma före midnatt istället för väldigt sent. Vi kunde också se när meddelade om final gick ut att det hade varit tveksamt om eventuella poäng hade räckt. 325 hade räckt till finalplats, Stefans bästa resultat i klubbtävling i A är 325, så tja... vem vet.

I vilket fall, vi är nu hemma tillslut och är mycket nöjda med tävlingen och har fått en rejäl mersmak! Måste framhållas att vi upplevde de arrangerande klubbarna och funktionärerna har gjort ett fantastiskt arbete! Det har varit klara tydliga och raka besked. Att kunna låsa in vapen i kasun har underlättat något enormt, det går verkligen inte att underskatta hur skönt det har varit! All heder åt arrangörerna. Stort tack även till Juhani som kört oss hela vägen upp och hela vägen ned, varit fotograf och gott sällskap och guide i Gävle.

Nu blir det att fixa standardmedaljer så man kan tävla i fler grenar till nästa SM, då på närmare front! Avslutar med att lägga in de resultat som kretsen lyckades knipa åt sig under SM 2019.

Ses på tisdag!

/

Stefan och Christian

Kretsresultat SM 2019

vissa är preliminära, och jag hoppas att jag inte missat någon... 31 (slutförda)starter om jag räknat rätt.

Militär Snabbmatch

Milsnabb A 94

1 Marcus Nygren Tingsryd

Milsnabb B 93

1 Mikael Nilsson Ljungby

91 Martin Johansson Tingsryd

Milsnabb C 149

2 Marcus Nygren Tingsryd

6 Mikael Nilsson Tingsryd

101 Martin Johanson Ljungby

122 Ulf Nygren Tingsryd

Milsnabb R 94

12 Marcus Nygren Tingsryd

55 Martin Johanson Tingsryd

76 Ulf Nygren Tingsryd

Precision

Precision B 168

133 Stefan Toivonen Lenhovda

165 Christian Bring Lenhovda

Precision C 202

74 Stefan Lenhovda

95 Christian Lenhovda

Precision C Junior 13

6 Mathias Waern Växjö

Precision C Dam 42

28 Camilla Gunnarsson Växjö

Fält

Fält B 237

74 Martin Johanson Tingsryd

161 Marcus Nygren Tingsryd

179 Ulf Nygren Tingsryd

Fält C 399

12 Marcus Nygren Tingsryd

105 Christian Bring Lenhovda

141 Erling Simon Ljungby

197 Martin Johanson Tingsryd

310 Ulf Nygren Tingsryd

314 Ingvar Thörnqvist Ljungby

Fält R 262

49 Marcus NygrenTingsryd

132 Ingvar Thörnqvist Ljungby

157 Martin Johanson Tingsryd

213 Ulf Nygren Tingsryd

245 Erling Simon Ljungby

Fält C Junior 16

6 Mathias Waern Växjö

SM dag 2 film från Fält C

2019-07-07

Film från samtliga stationer, men inte mycket filmat runtomkring, endast en station, detta på grund av batteribrist. Men vi tänkte alla kunde få se SM banan. Målen kan vara lite svåra att se så rekommenderar att kolla på en dator eller något med lite större skärm. Flera av figurerna är gula, vilket är utmaning såväl för kameran, skärmen, dig som tittar men framförallt kanske skyttarna!

Du kan se förutsättningarna för varje station på bilden nedan. Har inte lagt in det i filmen.

SM - Dag 2

2019-07-06

Så händelserikt att det känns som flera dagar i ett

Resultat - kortversionen

Precision C

Vi får väl börja med fredagens resultat i Precision C som nu är klara: Stefan på plats 74 och Christian 95 av 202 startande.

Precision B

Lördagens B resultat är typ beräknade, i alla fall för oss lite i nedre botten. Värt att notera var att dessa starter var mer för SM erfarenhet och att ha lite att pyssla med än att nå höga placeringar. Stefan på plats 133 och Christian 165 av 168.

Fält C

Christian sköt fält C och ser ut att hamna på plats 105 av 400 startande! Otroligt roligt och det ser ut att vara en gren som Christian kommer lägga mer tid på, ihop med mil-snabb.


Övriga kretsresultat får vi nog ta längre fram. Det börjar bli sent och det finns massor att skriva, framför dig väntar närpå 40 bilder från dagen, läs nedan!

/

Stefan

Hälsningar från skyttarna i Gävle till alla er därhemma. Vädret har spelat oss i händerna, soligt men kyligt, men det går ju bra att klä på sig om det blir för kallt. Myggorna har inte varit allt för aggressiva heller, inte ens under fältrundan från vilken bilden är tagen.

Medaljbordet. En dröm att erövra någon av dessa vackra pengar. Men för att göra det måste man klå några hundra andra kompetenta skyttar så gott som oavsett gren.

Dag 2 - långversionen

Håll i hatten och sätt av en rätt rejäl stund om du vill ta allt i en enda sittning.

Vi inledde dagen med Precision B. Christian var väldigt taggad. Anmälan till denna klass var väl rätt mycket för att få träning och testa på och att delta så mycket som möjligt. Varken Christian eller Stefan hade väntat sig att skjuta några fantastiska resultat. Målsättningen kanske till och med kan beskrivas i "att inte komma sist". Long story short, det gjorde vi inte! Christian sköt med sin SIG P320 vilket knappast lämpar sig för finlir i precision. Stefans Ruger GP100 var väl kanske inte helt avig, men med 20 skott träning totalt i år var det väl knappast väntat att komma till final heller.

För de som inte är så bevandrade med alla olika vapengrupper kan man väl säga såhär. C, som vi sköt på fredagen är finkalibriga vapen med lite rekyl, anatomiska pistolgrepp och alla möjliga anpassningar som gör dem så exakta sportredskap som möjligt. Vapengrupp A, vilket vi skjuter på söndag är grovkalibriga vapen som i mångt och mycket kan betraktas som tjänstevapen som typ de som polis eller militär har. Dvs inga anatomiska kolvar eller sånt lull lull. B å andra sidan är lite mitt emellan. Det kan vara ganska grov kaliber och stora vapen, men anatomsika kolvar är tillåtna. Exempelbilder kommer längre fram. Varken Christian eller Stefan har några sådana anpassningar på de vapen de sköt B med, vilket inte är ett måste, men kanske är en rekommendation om man vill vara med i toppen.

Som vanligt var det effektivt och snyggt skött från organisatörernas sida. Mattorna på golvet var borta idag, Ivan Slabiak (för den med gott minne har vi träffat honom på Växjöträffen) hade klagat och fått dem borttagna. Hurvida det hade förändrat resultaten åt ena eller andra hållet på fredagen låter vi vara osagt, det är omöjligt att sia om.

Överlag så är vi nöjda med resultaten. Christian kom inte sist och inte Stefan heller. Nöjda och glada och upprymda kunde vi lämna skjuthallen ytterligare en erfarenhet rikare.

Christian är supertaggad på att skjuta B!

Skjuthallen, nu utan mattor. Tjejerna som står och väntar var de funktionärer som skötte våra tavlor och kollade våra vapen. Men det fanns gott om tjejer som sköt i öppen klass hela dagen, såväl i precision och fält.

Snabb och effektiv markering. Man fick vara snabb fram till vallen. Nöjd med samtliga bedömningar även idag.

Provserien genom kikaren. Synd bara att följande serier inte alls såg ut såhär.

Gråmulet men bilden är nog mörkare än vad det faktiskt var därute. Mitten till vänster i bild ser vi en av de som driver Ammo Center, även butiksägarna var med och sköt mycket under helgen. De använder grejerna de säljer, snyggt tycker jag.

Christian kontemplerar över sina träffar. Killen i blått ser lite uppgiven ut, stod granne med Stefan och han var allt annat än nöjd med dagens resultat.

Christian förklarar träffbild och teknik för Juhani framme vid tavlorna efter sista serien.

Pausunderhållning

Efter att ha avslutat Precision B kl 11 var det en ganska lång paus fram till 15.30 och Christians start i fält C. Så vad gör man då? Jo man kan passa på att använda sig av inskjutningsbanan så klart! Christian stod och sköt bortåt 150 skott där under fredagskvällen. Sagt och gjort började vi skjuta och det dröjde inte länge innan några funktionärer dök upp för att testa kronometern inför morgondagens ammunitionskontroll, någon form av radar. Men det visade sig att de inte var riktigt på det klara hur det fungerade och fick ge upp och gå och leta manual. Inte lätt att få allt att klaffa på ett SM med en gång. Kronografen på bild funkar säkert fantastiskt och går att köpa på sportec för ca 7000 kr för den som känner sig sugen.

Inskjutningsbanan. Blandat med precisions och fältmål. Skjutledare utsågs lite allt efter behov. Väldigt öppen och trevlig stämning här. En del ville växla några ord, andra ville 100% fokusera på att få sin utrustning att stämma. Alla var välkomna och ingen växte fast på sin plats utan det var en god rotation på skyttarna.

Kronograf - radar för ammunitionstest.

Många kockar, men ändå ingen soppa. Tillslut fick de ge upp och återlämna banorna till de tävlande.

Team Nygren, har vi sett dem förut? Kära återseenden oavsett. Alltid trevliga samtal när vi springer på varandra. Man kan nästan tro att det bara är vi häruppe.

Stefan fick en födelsedagspresent i förskott som givetvis också skulle testas på banan. Irisbländare för bättre skärpedjup när man skjuter. Mer vilsamt för ögat och fokus flaxar inte så mycket mellan korn och tavla. En lite kostsam uppgradering, men kan ändå rekommenderas.

Vi kollar butikerna igen, för mångte gången.

Astro Sweden visade upp Match Guns och Pheonix. Den dyraste 9mm på bordet kostade bortåt 40 000 kr. Trycket i den var fantastiskt från fabrik och greppet på den var otroligt aggressivt. Väldigt välgjord. Men det var Match Guns vi var intresserade av när vi gick dit. Vapnet nederst på bild är i vapengrupp B, en kaliber .32 (Här är exemplet jag syftade på ovan), ovan i .22. En otroligt spännande pistol med sitt cylindermagasin under pipan. Trycket i de här pistolerna var otroligt krisp och på grund av att man valt att göra de rörliga delarna få och små så känns det mekaniska så gott som inte alls vid en torravfyrning, otroligt stabila. Brant kolvvinkel ser det ut som, men den relativt höga vikten (dock skönt balanserad) kompenserar för detta mer än väl och den ligger väldigt bekvämt i handen. Stefan passade på att fråga en skytt på inskjutningsbanan efteråt och fick prova hans 32a. Måste säga att det var en mycket angenäm upplevelse, lågt liggande pipa gör att vapnet mer eller mindre inte reser sig alls. Får ni chansen, testa dessa!

Den lilla klisterlappen på sidan av pipan på den nedre pistolen är kontroll-lappen från SM. Då vet man att vapnet är har klarat vapenkontrollen. Ägaren av Astro Sweden tävlar med denna pistol!

Christian flinar rejält när han får tag på en Pheonix pistol. Ligger superskönt i handen.

Christian diskuterar hylstvätt för egen handladdning. Några tips och råd får han också med sig från Astro Sweden. Att kunna diskutera och prata med experterna i de olika tälten har varit väldigt roligt och intressant del av vår upplevelse på SM.

En Match Gun i handen. Det är ingen liten pistol.

Hos ammo center fick grabbarna i förgrunden en Benelli kollad. Vapnet var i ett ganska stort behov av service och vissa delar behövde bytas ut. Bra med service och hjälp på plats, även om alla nödvändiga reservdelar för just det här vapnet ej fanns på plats.

Ammo Center ställde också ut nya Benellis och gott om Kimber i alla möjliga prisklasser. Värt att notera att många av de vapen som visas upp faktiskt också används av ägarna av de olika butikerna i tävling.

Fält C

Tillslut börjar det bli dags för Fält C och skyttarna ställer sig och väntar på att bli uppropade för att gå ut på banan. Framför de 10 skyttarna väntar lika många stationer av varierande typ och svårighetsgrad. Lite generellt kan man nog säga att banorna i sig inte var nödvändigtvis otroligt svåra. De innehöll inga andra skjutställningar än stående med eller utan stödhand, så inga bakåtvända stolar här inte. Det förekom inte heller några älgbanor eller åkande mål. Framsvängande och bortsvängande mål fanns det dock gott om. Om vi har lite tur lyckades Stefan filma alla stationer under skjuttiden och det kommer bli en liten film ihopklippt av det, men inte ikväll, klockan är redan 22.40 när detta skrivs, så det får anstå lite. Istället får det bli en bildserie med bilder och lite text längs vägen.

Fältbanan i sig gick till viss del i skogen men till ganska stor del på de olika banorna på skjutbaneanläggningen. Det är rejäla ytor som förfogas. Lerduvebanor, 300metersbanor, riktigt korta små skjutbanor, ja allt. Vår lilla anläggning i Lenhovda känns rätt långt borta i förhållande.

Rundan gick mer eller mindre utan missöde, förutom den skytt som missade 45 grader och därmed fick avdrag på den stationen. Och just ja. Stefan lyckades med bedriften att få lite hjärnsläpp och gå rakt genom en av målgrupperna vid markering och fick då höra ett barskt rytande från stationschefen "GÅ INTE PÅ SKJUTVALLEN! GÅ RUNT VALLEN!" med en riktigt kommenderande militär stämma. Det var nästan så att man kunde tänka sig att han hade fått säga detta några gånger under dagen med 400 skyttar med sällskap som passerat stationen. Med svansen mellan benen åtlyddes detta kommando. Men det verkade inte fastna riktigt för någon minut stod Stefan på vallen igen och fick sin andra utskällning för dagen inom loppet av 2 minuter, till stor munterhet för flera i sällskapet.

Myggen slapp vi överlag och skyttet gick väldigt bra. En liten lugn promenad i skogen kommenterade Christian längs vägen.

Station 1. Christian fyller denna. Snyggt skjutet!

Spänd väntan inför att det ska dra igång.

Alla skyttar ställs upp i ordning och tilldelas förutsättningar.

För att rappa på de 400 skyttar som gick dagens bana delades det ut förutsättningar för alla stationer direkt. Det gjorde det möjligt att lägga upp en ungefärlig plan redan innan man kom till stationen och lite eller ingen tid behövde läggas på att förklara hur stationen väl fungerade när man kom fram.

Dagens sista skjutlag på väg ut till första stationen. Stationerna låg i direkt anslutning eller på skjutbanorna.

Vår lilla promenad tog oss över parkeringen mellan några av stationerna. En del åker fint till tävlingarna. Eller är bilen ett av dagens priser?

Smala flaskor framsvängande, gula och svarta i skog med ljus som silar in mellan träden. Den här stationen bjöd ett antal skyttar på rätt rejäl utmaning.

En station som påminner tämligen mycket om de vi skjuter i lenhovda såväl till utformning som genomförande. Christian fyller.

Rejäla förstärkningar av vallar har byggts för att särkerställa att det finns säkra banor. Många timmar ligger bakom konstruktionen av banorna. Kolla nyhetsartikeln längst ned.

Dagens längsta bana med mål på 69.7 respektive 80 meter från skjutplatsen. Detta på 200/300 meters vallen.

Sista stationen där flera andra sköt bort sig lyckades Christian också fylla alla!

Nöjd Christian efter genomförd fält C med 55 av 60 träff på 42 av 45 tavlor. Snyggt jobbat! Räckte till plats 105 av 400. En riktigt stabil insats!

Intervjuade av Nationellt Pistolskytte

Efter avslutad tävling blev Christian haffad av fotografer och reportrar från Nationellt Pistolskytte, vår förbundstidning, men under samtalet mellan de två representanterna blev det plötsligt en intervju med både Christian och Stefan, så vi får väl se om vi kommer med på bild i tidningen framöver. Återigen otroligt trevligt samtal och härligt bemötande.

När allt var avslutat gick vi och käkade friterad banan och glass, det här var en dag värd att fira!

Nedan kommer lite andra bilder på smått och gott och lite nyhetsartiklar.


Christian snackar med NP vid sista stationen på fältbanan.

Gott och blandat

En av de grunande klubbarnas vapensköld, en rätt rejäl historia om kanske 70 cm hög. 1908 står det under gevären. 111 år. Hoppla tjena.

Lite instruktiva klisterlappar, reklam och Hello Kitty.

Clintan vaktar över skjuthallen.

Lite gammal reklam anno 1894.

Artiklar i lokalpressen

Om du nu har orkat läsa hela vägen hit ned, grattis! För detta har vi hunnit med på EN DAG på SM. Och då har jag ändå inte fått med allt, som fikasamtalet med den pensionerade livvakten för det kungliga hovet som numera är författare av "feel bad" böcker, den pensionerade domaren som vi lyckades sätta i djup regeldiskussion med författarna av skjuthandboken, test av Stefan Berndtssons FAS 6004 luftpistol när skjutdagen var över............... ni fattar. Nu är klockan 23.30. Sovmorgon imorgon söndag, vi står på banan 15.30 och sen åker vi hem.

/

Stefan

Lokala SVT var på plats på SM

2019-07-05

Kul litet reportage om vad vi pysslar med här uppe i norr i helgen.

/

Christian och Stefan

SM DAG 1 Prec C

2019-07-05

Efter en natts lite lätt orolig sömn var det dags att lämna hotell Alderholmen (och Gevalias kafferosteri, verkar finnas ett tema här...) bakom oss åkte vi ut till Älgsjön. Parkering var inget problem denna dag heller, om än något mer begränsad än tidigare. Sedan kom väntan. Det kommer väl känneteckna dagarna här uppe. Vänta på nästa start, vänta på resultat. Det blev lite stödbanan innan kl slog 10 och vi begav oss still skjuthallen. Som vanligt skoj med nya skjuthallar, men alltid också ovant. Men sammantaget kan man sammanfatta skjuthallen som i huvudsak rymlig, bortsett från bakom plats 10-20 där utrymmet bakom skyttarna var något mindre luftig, men inte trång. Självklart var det där vi stod, 17 och 19. Nåja. Man kan inte få allt.

Hur gick det då? Det var väl inga stjärnresultat. Undertecknad fick nog lite tävlingsnerver i början och serierna var ordentligt svajiga för båda två, som höll ganska jämnt skägg serierna igenom. Christian slutade på 324 och Stefan på 326 vilket är en ganska god bit från finalplats som i skrivande stund inte är klar, eller ens startad. Lite synd kan man väl säga, å andra sidan kan båda två stoltsera över att vara topp 100 i Sverige 2019. Målsättningen var ju att komma hit, testa på och se hur det är. Träna på att tävla, och det kan man lugnt säga att vi fått göra!

Måste säga att arrangemanget flyter på mycket snyggt och proffsigt. Väldigt snabbt och effektivt både på bana och i skjuthallen. Ingen tvekan över givna kommandon. Stor eloge till arrangörerna för detta!

Vi springer ständigt ihop med Team Nygren och de bjöd på lite peppande ord och tankar. Det uppskattas varmt! Blir nya tag imorgon då i Precision B. Christian passade på att efteranmäla sig till detta så det blir mycket skjuta! Vi startar kl 9 på morgonen imorgon, sen följer en lång paus innan fält kör igång kl 15.30. Ser fram mot detta. Blir nog att dra ut till ngt ställe och köpa ordentliga stövlar inför detta imorgon. Gympaskor i skogen är nog inte riktigt att lita på med de ständiga regnskurarna.

Avslutningsvis passade vi på att kolla runt bland utställarna, klämma känna och prata och fråga. Mycket gott bemötande, men utställaren av Match Guns var ute och tävlade(!) så det båset var tomt idag dessvärre. Får bli att kolla imorgon eller på söndag helt enkelt. Blev några inköp och sedan begav sig Christian iväg för att fråga om de behövde någon hjälp och försvann iväg på en fyrhjuling för att sätta upp fältmål i skogen. Vi delade på oss och Christian stannade kvar på området medan Toivonens åkte tillbaka till hotellet för att samla kraft inför morgondagen, och skriva detta inlägg. Blev en hel del bilder idag. Kolla nedan!

/

Stefan

Hälsningar från ett Gävle med blandat väder.

Bästa ammunitionslådan. En himmelsk röra! Martin Johansson förbereder för fält B.

Ett stenkast från hotell Alderholmen ligger Gevalia. Luktade rätt gott på morgonen måste jag ändå säga. Christian hamnade dock på ett hotell på andra sidan ån, men är nära mellan.

Markering pågår. Viktigt att inte stå för nära tavlan, så ett snöre är draget i marken framför tavlorna så ingen är framme och kladdar på speglarna när man inte ska.

Fokus. Avtrycken satt inte där de skulle idag. Och skakande händer under första serien hjälpte verkligen inte. Underligt hur det kan vara, nerverna lugnade ned sig rejält när träffarna började hitta in i tian.

Ljus skjuthall. Bra ljuddämpning och bra belysning. Skjutborden var väl återigen lite små för Stefans smak.

Sista serien plockade jag fram kameran för att få med funktionärerna på bild. De gjorde ett snabbt och effektivt jobb och jag hade inget att anmärka på en enda bedömning av träffarna de gjorde. Inga tolkar behövde komma fram för vår del.

Mycket väntan blir det.

Lite miljöbild från den marknadsgatan. Den som inte är med i skyttekretsar känner sig nog lite som om de landat på en annan planet när var och varannan människa går runt med en pistol eller revolver i hölster.

Gluggen sålde varma små luncher för 67kr.

Lådorna var väl inte jättestora, men maten var helt ok för priset. Mattältet var lite blött och geggigt av vatten som runnit in.

Skjutbanan, där den låg tidigare innan kommunen exproprierade marken hade en rätt rejäl historia. Den nya klubbstugan är full av fantastiska gamla fotografier där man kan beskåda hur det kunde se ut på en klubbstuga förr i tiden. Vi kan också konstatera att klädseln vid skytte kunde vara ganska varierad. Flickorna sköt med hatt!

Eftermiddagen bjöd på en och annan oväntad regnskur!

Tak över huvudet fanns även i klubbstugan där man även kunde få en kopp kaffe o kaka för en tia. Inte fel!

Lyckligtvis fanns det gott om tak att gömma sig under.

Hos Karl Olsson var det gott om Walther att hålla. Mycket av samma? Mja, de är lite olika. Den längst ned till vänster hade avgjort grymmast avtryck, helt ny modell. Väckte lite ha-begär.

Chrille och Stefan provklickar en SIG med riktigt skönt avtryck. Prislappen låg ett snäpp över 30 000.

Sportec hade en rejäl variation. Gick att känna rejäl skillnad på Manurhin standard och trimmat avtryck för endast 6000 kr mer.

SM Torsdag - res- och fix-dag

2019-07-04

Solen sken över Åseda på torsdagmorgonen kl 07.30 då Stefan och Christian samt stabil chaufför Juhani packade ihop bilen utanför Lugna Rum och började resan mot Gävle. Som vanligt en mycket trevlig resa, även om det blev rätt mycket sittande. Härligt händelselös resa, speciellt med tanke på alla varningar som gick ut på radion om olyckor i vår relativa närhet.

Väl framme i Gävle kom regnet. Inte så tungt, men närvarande. Ett regn vi hoppas drar förbi helt över natten. Det har flaggats för en eventuell brist på parkeringsplatser vid skjutbanan vid Älgsjön, men vi hade inga problem att hitta plats att ställa bilen kl 15.15 i alla fall, kanske är tjockare imorgon.

Knappt hade vi kommit fram förrän vi såg Team Nygren och passade sålunda på att gratulera till medaljerna och fick också höra lite kort om hur tävlingen hade varit. Dessvärre kunde artigheterna inte pågå allt för länge då vapenkontrollen skulle stänga 15.30 så skyndade vidare för att hämta ut våra SM artiklar, samt efteranmäla Stefan till precision B på lördag. Sedan bar det snabbt iväg till vapenkontrollen väga in våra vapen. De var mycket hjälpsamma och uppmärksammade delar som var lösa och kommenderade självklart Christians cykelpump. Mycket trevligt och härligt bemötande i kontrollen och allt gick igenom utan bekymmer. För att underlätta hanteringen av vapen under SM valde vi att låsa in vapnen i klubbstugan, lägger inte upp foton på den, men den var mer än rymlig, mängder med skåp, hyllplats och fem personer kan ledigt stå ändå. Tre delar på skjutbanan så det finns väl förutsättningar för att dela på kostnaderna. I anslutning till kasunen finns även servering och ordentlig toalett.

Eftersom det är SM så finns självklart ett flertal utställare på plats. Sportec, Ammo center, Staffans vapen, Karl Olsson, försvaret, vapenägarförbundet och så har jag missat någon ändå. Önskar ni något, så meddela. Vi passade på att testklämma Kimbers hammarlösa revolver och imorgon kommer det nog bli läge att kolla in Match Guns lite speciella modeller.

Slutligen bar det av till avsedda sovplatser i centrala Gävle. Imorgon kör vi igång. Vi tänker vara på banan vid 9 snåret och börjar skjuta kl 10:10 om allt faller på plats. Vi håller tummarna för att det går bra, uppdatering kommer under dagen eller kvällen imorgon beroende på hur det går.

/

Stefan


Officiella SM kepsen. Fler bilder finns nedanför detta inlägg!

Laddade för en rejäl biltur och en rolig upplevelse!

Den ändå rätt stora parkeringen. Nåväl, vi förstår, det är svårt att hantera om det kommer kanske 500 personer i stöten, så det är rimligt att gå ut med en anmodan om att samåka.

Knappt hinner vi in på området förrän vi träffar på Team Nygren. Grattis återigen Marcus! Väl förtjänt!

Raska steg in mot kansliet. Pallplatserna redo utanför. Vi får väl se vilka som hamnar där under helgen!

Utanför Gävle möttes vi av en digital skylt vid vägen. Kul att de skyltar med Skytte SM! Men... va? Vad står det?

SM P'YTTE SKYTTE? .... Tror bestämt att ngn inte har sett att det kommer skjutas kaliber .45!

Fält A sköts under torsdagen, resultatlistorna kollas av skyttarna. Vill tipsa om att du därhemma kan kolla på nätet.

Utställare finns det gott om, och mycket att kolla på och hålla. Trevligt bemötande av folket i tälten också. Chrille har redan handlat och Stefan har några saker som står på önskelistan inför helgen.

SM - Milsnabb Kronoberg i topp!

2019-07-03

SM är i full gång, och som går att läsa på Växjö PKs hemsida går Kronoberg starkt i SM! Marcus Nygren från Tingsryd tog Guld i Milsnabb A och silver i C, och Mikael Nilsson, SP Ljungby tog hem guld i Milsnabb B. Otroligt fina resultat. Lite bild och poäng på Växjös hemsida, läs mer där!

För att följa resultaten i SM 'live' kolla resultatlistor här.


Inför Pistol-SM 2019 - Gävle

2019-07-02 Dela på facebook (uppdaterad 2019-07-03)

Snart drar det ihop sig till SM i pistol i Gävle. Faktiskt drar SM igång redan idag tisdag för de som skjuter militär snabbmatch. Det är laddat för en riktig pangfest uppåt Sverige.

 • Tisdag 2 juli: Militär snabbmatch B, R, C Dam, C Jun, C Vet (Eskilstuna)
 • Onsdag 3 juli: Militär snabbmatch C, A (Eskilstuna)
 • Torsdag 4 juli: Precision C Dam, C Jun, C Vet, Fält A (Gävle)
 • Fredag 5 juli: Precision C, Fält B, C Dam, C Jun (Gävle)
 • Lördag 6 juli: Precision B, Fält C (Gävle)
 • Söndag 7 juli: Precision A, Fält R, C Vet (Gävle)

Vad rör det vår lilla förening då kan man ju lite stillsamt undra. Jo, vi har två skyttar som beslutat sig att ta sig hela vägen upp och delta i detta. Men självklart tycker vi det är trevligt att lyfta fram årets största skyttehändelse i Sverige på en lokal plattform, totalt är det nära 2500 starter spridda över tre grenar.

Vad kommer vi tävla i då?

Här kommer riksmästarklassen in och blir relevant. Har man kvalificerat till riksmästarklass (klass 3) så har man rätt att starta i SM (om man betalar startavgiften vill säga) och med detta blir att starterna ser ut såhär:

 • Fredag 10:10 Precision C. Stefan, Christian (totalt 208 starter)
 • Lördag 15:30 Precision B. Stefan (totalt 167 starter)
 • Lördag 15:30 Fält C. Christian (totalt 403 starter)
 • Söndag 15:00 Precision A. Stefan, Christian (totalt 163 starter)

Vi kan också konstatera att fler smålänningar kommer resa upp och representera kretsen under SM. Trevligt och hoppas vi ses där!

 • Tingsryd PSK Marcus Nygren, Ulf Nygren, Martin Johansson. Milsnabb och fält.
 • Sportskyttarna Ljungby, Mikael Nilsson. Milsnabb. Erling Simon, Ingvar Thörnqvist. Fält
 • Växjö PK Camilla Gunnarsson, Matthias Waern. Precision

Vi håller tummarna för att vädret kommer vara åtminstone ok under dagarna däruppe, SMHI utlovar inte fantastiskt väder så det blir att klä på sig ordentligt. Se till att följa äventyret på Pistol SMs hemsida samt här på hemsidan såklart. Vi har en förhoppning om att kunna lägga upp information varje dag, även om söndagen är lite osäker då hemresa kommer bli mycket sen. Hoppas framförallt kunna bjuda på mycket bilder men även självklart skriftliga reflektioner.

/

Stefan


Klubb BAN A 3

2019-07-03

Vinden mojnade och tack vare en anti-knott-apparat kunde Serie Ban A 3 avgöras under väldigt sköna former, att skjutledaren i fråga också skötte det artigt och snyggt skadade ju inte heller. 7 skyttar ställde upp och resultat som följer:

 1. ST (307)
 2. RH (305)
 3. PS (295)
 4. JB (293)
 5. CB (287)
 6. ME (252)
 7. IJ (196)

För att hålla koll på hela serien, kolla fliken resultat 2019.

Och du, håll tummarna för oss på SM i helgen! Läs mer nedan

Midsommarskytte!

2019-06-22

Skjuter ni på midsommardagen? Ja det kan du hoppa upp och sätta dig på!

Skjuter ni något i sommar?

På programmet står det sommarskytte. Vad i hela friden menas med det? Jo, det är ju så att när vi lägger schemat för säsongen så är det väldigt tidigt på året och semesterplanerna kanske inte är spikade ännu. Därför låter vi juli månad vara ganska tom, sett till skjutledare. Det innebär ju dock inte att medlemmar inte vill åka och skjuta. Sålunda så har vi infört något som lite löst kallas för sommarskytte. Rent konkret betyder det att träning fortgår som vanligt enligt schema, men att skjutledare utses i nära tid innan skjutning, utifrån de som i ordinarie program är skjutledare. Det betyder att du får höra av dig eller säga till innan om du har tänkt att komma. Klubbvapen och ammunition skall finnas tillgängligt, så även du som inte har egen licens än kan delta. Strukturen betyder att det för vissa kanske blir lite mer skjutledaransvar och något mindre skjutande, men det fungerade väldigt bra och rättvist förra året och vi hoppas att vi kan upprätthålla det även detta år.

Lördagsskytte

Borde väl inte vara någon nyhet vid det här laget, men jag vill ändå lyfta fram helgskyttet lite. Helgen bjuder kanske på ett något lägre tempo än tisdagarna, men i gengäld ges väldigt goda förutsättningar för att träffas och diskutera och prata utrustning och prova på ett lite annat sätt än vad tisdagarna kanske medger. Ett antal lördagar i rad har det bjudits på härlig fika, vilket sker helt på egna initiativ och är absolut inget krav. Det huvudsakliga fokuset är dock träning och att de som är där får och hinner med den träning de vill.

Profilkläder är i startgroparna

Vi har skickat lite förfrågningar till en lokal firma för att höra oss för kring pris på några olika plagg. Vi har i första hand tänkt på några lite rejälare jackor och kepsar. Självklart kan även t-shirts och piké tröjor eventuellt vara aktuella, men det beror ju lite på hur många som beställer. När vi har lite mer information om utbudet kommer vi lägga upp ett beställningsformulär på hemsidan där du kan fylla i storlek mm.

Fält i sommar?

En diskussion som dök upp på skjutbanan idag lördag var att arrangera någon form av fältskjutning under sommaren. Det skulle mycket möjligt gå att arrangera, men krävs att någon tar tag i den bollen. Alla läser inte på hemsidan, så kolla lite med klubbkompisarna och hör er för hur många som kan tänka sig att vara med, så kanske vi även kan hitta någon som kan tänka sig hjälpa till att lägga upp en bana. Även tänkbart att använda sig av tidigare banor vi kört under vårens tävlingar.

Kretsmästerskap i Lenhovda

Vill påminna om att Lenhovda PK är arrangörer av kretstävling och kretsmästerskap senare i sommar. Det betyder att det är bra om du som medlem kan tänka dig att hjälpa till med arrangemanget. Vi hoppas på att kunna bjuda på ett arrangemang som är lika bra som de tävlingar vi har haft äran att delta i runt om i kretsen.

Nya ansikten

Måste också passa på att skicka en hälsning till alla nya medlemmar som hittat hit under våren och försommaren. Det är väldigt roligt att se fler skyttar i föreningen och alla de spännande samtalen som kommer därav. Idag har vi pratat lite kikare, glasögon, vapenskåp, avtryckare vapentyper och märken. Jag önskar er alla lycka till och hoppas att det blir många guldserier framöver!

Ses på tisdag!

/

Stefan

En midsommardagstårta bjöds det på under lördagens skjutning. Vi tackar Monica varmt för denna tårta!

Jordgubbar och choklad, jo jag tackar!

Fikapaus. Var väldigt trevligt och bjöd på mycket diskussioner om val av utrustning och vilka vapen olika medlemmar föredrar och varför. Blev också ett tillfälle för nytillkomna medlemmar att bekanta sig med de mer erfarna klubbmedlemmarnas vapen.

Även träning genomfördes såklart. Ibland blev resultaten riktigt bra, ibland stämde det inte alls. Låter det bekant? Det är väl så skyttet är, det är bara att acceptera. Det viktigaste är att skyttet är roligt och att vi utvecklas.