Säsong 2021

2021-02-17

Vi arbetar för närvarande på schema för 2021 och mer information kommer inom kort. Det står dock klart att säsongen kommer påverkas av Covid anpassningar på en mängd olika vis.

Det har också varit förbundsmöte där man tagit ställning till de motioner som inkommit. Läs mer om dessa här.

/

Styrelsen

Från förbundet

Föreningsutskick 2020-12-15 2020.pdf

Friskvård

Fältskytte är numera godkänt som friskvård, kul va? Du kan med andra ord få liten peng från din arbetsgivare för friskvård för att du ägnar dig åt pistolskytte. Läs mer här:Friskvårdskvitto.pdf

Årsmöte 2020-11-01

Kallelse till årsmöte

Var: Borgen Lenhovda

När: 2020-11-01 kl 11.

Mötet kommer att vara kort och kommer endast behandla medlemsavgift och styrelsens sammansättning.

Ingen förtäring


/

Styrelsen

Vill du till Ammo Center?

Lördagen den 7 november kommer att gå en bil till Ammo Center. Hör av er till Ingvar eller Ulf om ni har lust att haka på!

Vill du till Ammo Center?

Lördagen den 7 november kommer att gå en bil till Ammo Center. Hör av er till Ingvar eller Ulf om ni har lust att haka på!

Klubbmästerskap fält (och serie4)

2020-10-12

Under året har många fått smak för fältskytte i klubben, det märktes tydligt i lördags när klubbfält 4 och mästerskap fält avgjordes. Banläggarna hade ägnat mycket tid åt att tänka ut en rolig fältbana och den bjöd på många spännande överraskningar under varvet. De nya vallarna nyttjades också på ett kreativt sätt. Banan hade en god variation med många olika typer av mål. Framförallt var mästerskapsbanan den som bjöd skyttarna på extra utmaning och nöje, inte minst för att banläggarna ägnat många timmar åt att bygga just den stationen.

Hela 19 skyttar ställde upp i mästerskapet, vilket är fantastiskt! Så många har aldrig tidigare ställt upp i ett fältmästerskap. Även månen har en baksida som de säger, då patrullstorleken är begränsad till 5. Det blev med andra ord fyra skjutlag och en ganska lång dag och väntan för de som gick i sista skjutlaget. Med tanke på det stora intresset kommer vi undersöka intresset av att lägga fält-träningar i början av säsong. Ett förslag som presenterades var att man tillsammans bygger en kort bana med ett mindre antal stationer och sedan tränar på den banan genom att variera tid, skjutställning, avstånd mm.

Men hur gick det i tävlingen då? Resultatet var väldigt jämnt men segrande ur striden gick till slut Ulf följd av Christian. På tredje plats slutade Stefan. Men värt att säga, samtliga skyttar gjorde en grym insats på en mycket rolig bana. Enormt tack till banläggarnas kreativitet och alla deltagares tålamod!

/

StefanAlla nitton är inte på plats på bilden, men alla var där. Kaffebryggaren gick varm och fikat gick åt.

Skjutbanan var full av mål. Snabb station nere till höger. Skjuttiden var 5 sekunder om jag inte missminner mig på tre figurer.

Markering av station. Här var det maxträff 6. Några valde att maximera träffarna för att kompensera andra stationer och hoppades att inte behöva räkna på särskiljning av figurer.

Skytte snett ned i hörnet på banan.

Kretsfält 4 och Revolverfält

Se inbjudan

Brons i Växjö till Lenhovda

Joakim A var Lenhovdas representant i Växjö då det var dags att skjuta militär snabbmatch i A och R. Det fanns möjlighet att starta även i C (men max två starter per skytt). Joakim startade i C och A. Deltagarantalet var något lägre än väntat på grund av sjukdomar och diverse vapenhaverier men tävlingen var ändå bra och uppskattad. Joakim sköt fint och kom tvåa i C men då det inte var ett mästerskap i C delades det ej heller ut medalj. I A gjorde Joakim en stark insats och knep ett brons. Guld gick till Marcus Nygren såväl i A som R, kanske inte oväntat med tanke på topplaceringarna på SM 2019. Stort tack till Växjö för arrangemanget! Läs mer här.

Triss i tävling!

Snabbskjutning - oväntat dramatiskt

Först måste vi öppna med kretsmästerskap i snabbskjutning i Tingsryd. Grilldiset gav banan en dramatisk ton då femton skyttar avslutade sin tävling i snabbskjutning i Tingsryd. Vår alldeles egen Joakim Aftongrip lyckades med en stark insats klippa silver i tävlingen en härlig revansch från lördagens skytte i Ulricehamn. I en liten oväntad twist fick den skytt som sköt bäst, Ulf Gustavson faktiskt inte guldmedaljen med sina 475 poäng, då han ställt upp som veteran. Istället tillföll guldet Erik Waern, Växjö, med 473. Joakim sköt in på rejäla 463 och kammade hem silvret före Ulrik Ståhl, Markaryd som tog bronset med 457. Du som lokal skytt undrar säkert var hemmastjärnan Marcus Nygren höll hus och hur det kom sig att han inte knep första platsen. Under första tävlingsserien Marcus dock ett vapenhaveri och fick därmed bryta tävlingen. Snopet och vi hoppas att felet kan åtgärdas inom en snar framtid då det stundar såväl militär snabbmatch i Växjö, samt hemortens banor. För dig som kanske ännu inte är bekant med snabbskjutning, så är det en gren där det gäller att ha ordentligt med armstyrka. 5 visningar om 3 sekunder med 7 sekunders paus mellan varje på en milsnabbtavla. Handen får inte gå ned och vila, utan det är 45 grader som gäller. Joakim kunde efter tävlingen intyga att det handen börjar skaka när man är tio serier in. Starkt jobbat och grattis återigen! Hela resultatlistan hittar du på Växjö PK här.

Klubbfält - stort pådrag!

Roger och Lars hade lagt en spännande bana och totalt 12 skyttar startade tävlingen. Regnet hängde i luften och det var rätt gråmulet. Flera av de nya medlemmar i klubben som provade fältskytte för första gången och man kan nog lätt säga att de blev bitna. Det är väldigt roligt att få möjligheten att visa upp bredden på grenar som finns inom förbundet. Bananläggarna hade dragit nytta av de nya vallarna som möjliggjorde lite variation för de som varit med länge. Segrade gjorde Ulf, före Mike, följd av Nenad. Maxpoäng 42/21. Det en tight tävling, Ulf vann med en poäng före Mike, men även plats två tre och fyra var särskilt spännande då Mike, Nenad och Lars hade samma poäng. Figurträffarna avgjorde, Mike hade 18 figurträff, Nenad 17 och Lars 15.

Ammo Center Open

Två Lenhovdaskyttar, Joakim och Stefan valde att under lördagen representera Lenhovda Pistolsklubb på Ammo Center Open. Utan tvekan den största tävlingen i Sverige idag inom pistolskytteförbundets grenar, om vi ser till vad som stod på spel. Prisbordet hade ett värde av ca 30 000 kr och första priset var en splitter ny Kimber 1911. Det kommer att komma en större text om tävlingen på bloggen pistolskytten.com men en kort version av hur det gick ska vi kunna ge. Det regnade ihållande under hela dagen, bortsett från de absolut sista omgångarna, men humöret var gott på alla skyttar på plats. Tävlingen är i A precision och 44 skyttar ställde upp i tävlingen. Grundomgången är hela tio serier, där de 30 bästa gick vidare till nästa utslagning. Alla skyttar började nu om från noll och utslagningsomgång 1 sköts 5 serier, varefter ytterligare 10 skyttar sållades ut. Återigen nollställs poängen och i utslagsomgång 2 sköts 3 serier, varefter endast 10 skyttar återstod. Tricket är att inte bränna ut sig totalt på de första 10 serierna så att man har ork och fokus kvar till de senare omgångarna. Stefan lyckades efter en något skakig men ok start ta sig vidare genom från första omgången. Joakim hade dessvärre inte samma tur men var ett oumbärligt stöd för Stefan under resten av tävlingen. Stefan lyckades ta sig ända fram till de sista 10 och där sköts endast en serie, därefter skulle 10 skyttar bli 5. 1,2,3,4 var solklara, men 5 skyttar sköt 45. 3 skyttar av dessa hade var sin innertia, vilket var utslagsgivande. Stefan var en av dessa tre. Nu inleddes skott för skott med direkteliminering, och innertiorna räknades inte längre. Med andra ord, skjuter du inte en tia är du troligen ute direkt. 3 skyttar gjorde upp om startplats 5 i finalomgången. Samtliga sköt var sin tia på första skottet, och ytterligare en omgång fick skjutas. Där blev det utslagsgivande och skyttarna sköt 8,9 resp 10 varav Stefan sköt åttan och missade chansen att vara bland finalfemman. Skyttarna som gick till final ställde upp och sköt varsitt skott. Direkt blev det två grupper. En som fick göra upp om tredje plats och två som fick skjuta ytterligare varsitt skott för att avgöra vem som stod som vinnare. Efter en mycket lång mental laddning inför skottet satte Marcus Nygren sitt skott i tian och Ivan Slabiak sitt skott i sjuan. Tävlingen var avgjord, en otroligt spännande tillställning för oss som var där. All mat, fika etc ingick och ett rejält prisbord lottades ut bland de skyttar som fanns kvar på plats när tävlingen var avslutad. Både Joakim och Stefan hade turen att få sina namn framlottade och kom hem med priser som tillsammans täckte hela startavgiften för båda.

Tack för en fantastiskt tävlingshelg allihop!

/

Stefan


Från snabbskjutningen. Fr Vänster. Ulf, Joakim, Erik, Ulrik

Prisbordet på Ammo Center Open

Inspektion av tavlorna den näst sista utslagsserien. Foto: Peter Stålbrand

Spännade väntan i på att se vem som tar hem tredjeplatsen under tävlingen.

Topp Tre. Marcus Nygren, Mitten. Tvåa Ivan Slabiak (höger) och trea Fredrik Pehrson.

Fet tävlingshelg på ingång!

2020-09-07

Fältskytte på klubben 12e

Lördag den 12e går höstens första fältskytte av stapeln! Kolla programmet för skjuttider. Har du ännu inte provat på fältskytte ännu rekommenderas detta starkt. Läs mer på förbundets hemsida och kolla gärna vår film från SM 2019. Christians fält C varv

Ammo Center Open 12e

Två glada grabbar åker till Ammo Center Open i Ulricehamn för att skjuta A precision. Vi håller tummarna för att det blir en fantastisk dag. Tävlingen har ett rejält prisbord. Förra året kammade segraren hem en Kimber pistol, vi får se hur det går för oss i år, motståndet lär vara hårt!

Snabbpistol Tingsryd 13e

Jag rekommenderar starkt att om du har möjlighet så ska du åka till Tingsryd på söndag och skjuta lite snabbpistol. Kolla fliken inbjudningar för mer info!

/

StefanKlubbmästerskap Precision A

I tisdagskväll avgjordes mästerskapet i precision A. Åtta skyttar ställde upp för att kämpa om titeln, mycket roligt! Stort tack till alla de som hade möjlighet att ställa upp och kul att se att det blir fler skyttar som skjuter även i A. 2019 var det sju som sköt mästerkap A.

I en hård kamp om plats tre gick Christian segrande med en poäng före fyran. Roger slutade tvåa och segraren som tog sin andra klubbmästartitel för i år är Joakim A! Stort grattis!

Seger i Älmhult för Lenhovdaskyttarna

Kretsmästerskapet i precision C gick av stapeln i Älmhult som brukligt idag. Uppehåll och växlande molnighet bjöd på lite utmaning när sol och skugga vandrade över måltavlorna. 22 skyttar startade varav tre från Lenhovda PK. Joakim A, Stefan och Ulf. Stefan hade ett guld att försvara efter en hårresande final 2019.

När tävlingen var igång var det tydligt att många skyttar inte var riktigt i fas i sitt skytte, trots goda resultat på tävlingar och träningar i närtid. Träffbilderna för många levde inte upp till förväntningarna, eller så var det spridda skurar högt och lågt. En av dagens absoluta höjdpunkter måste vara Ulfs otroligt snygga 50 serie med endast innertior! Kolla bilden nedan ska ni få se!

När grundomgången var färdigskjuten gick tio skyttar vidare till final. Samtliga Lenhovdaskyttar hamnade på finalplats, Ulf gick in som sexa, Joakim som fyra och Stefan trea på 324. Erik Waern två poäng före Stefan på andra plats och Marcus Nygren etta med 328. Detta gav samtliga Lenhovdaskyttar standardmedalj i dagens tävling.

I finalskjutningen klättrade Ulf en placering, i övrigt stod resultaten i toppen sig desamma. Stefan fick lämna över guldet till Marcus, revansch får sökas nästa år. Samtidigt var det en stabil insats från Lenhovda, som lyckades knipa förstaplatsen i lagtävlingen med 958 poäng. Vi följdes av Tingsryd på 952 poäng och trea kom Växjö med 949. Stolta och glada kunde vi så åka hem efter en hel dags skytte i Älmhult. Tackar och på återseende!


Hela resultatlistan hittar du här!


Stefan, Ulf och Joakim

Tre glada skyttar efter genomförd tävling!

Marcus Nygren 472

Erik Waern 467

Stefan Toivonen 464


Resultaten var inte alls vad topptrion hade förväntat sig. Å andra sidan gick de in i en jämn final där det fortfarande fanns utrymme för förändring i placering.

En fantastiskt fin 50 serie! Helt klart värd att rama in!

Hemortens milsnabb - datum

Vi har sett över kalendern och försökt hitta bra datum för att skjuta hemortens milsnabb inom gällande schema. Anmälan är inskickad, skriv ned följande datum som gäller för skjutning av hemortens milsnabb.

Lördag 5 Sept

Lördag 12 Sept är det fältskytte serie 3!

Lördag 19 Sept

Lördag 26 Sept

MVH

Stefan


Klubbmästerskap C

Det hann bli sen kväll innan klubbtävlingen i C avslutades, faktorerna var flera att det drog ut lite på tiden men skyttarna under tävlingen höll gott mod. Vädret var med oss men det börjar helt klart kännas att skymma på. Tolv skyttar ställde upp i mästerskapet och även då avslutningen av serie C. Vi börjar med att summera serie C och sparar mästerskapet till slutet.

Serien skjuts i fyra omgångar, vilken man får räkna sina tre bästa tillfällen. 37 starter var det i år i serien, något färre än förra året (40), men det kan också bero på att fler missade i början av säsongen, vilket gör att man ändå inte skulle fått tre omgångar skjutna. 7 skyttar slutförde serien (8 2019) och resultatlistan följer nedan. Stefan tog hem serien i år med 994 poäng, 6 poäng från tusen jämnt. Tvåa kom Roger med 981 och trea Ulf med 944.

Trots att det finns fler skyttar som inte slutfört är det glädjande att se så många goda serieresultat genom hela listan. Vi hoppas på att fler har möjlighet att genomföra minst tre serietävlingar nästa år. Tabellen med resultat nedan, därefter mästerskap!

De sju första serierna i mästerskapet sköts som serie del 4, varpå mästerskapets finalserier genomfördes. Inför final hade Stefan 5 poängs ledning före Roger med 332 och 327 respektive. Striden om tredjeplatsen stod hårt mellan Joakim A och Ulf med 314 respektive 313. Efter en hård finalkamp stod sig plats ett och två och Stefan slutade på 473 och Roger på 462. Joakim fick se sig passerad av Ulf som gjorde en mycket stark insats i finalen med ett snitt på 47 för de tre serierna. Ulf slutade på 454 och Joakim på 449. Det var dock jämnt på flera placeringar så tävlingen måste bedömas som jämn. Stort tack även till de relativt nya medlemmar som ställde upp i tävlingen! Frisk fläkt! På grund av att det mörknade och att tiden var långt gången blev det inga bilder tagna på pallplatserna, men det får vi ta vid annat tillfälle. Tack alla för en fantastiskt trevlig kväll. / Stefan

Klubbmedaljerna som delas ut i mästerskapet

Några av skyttarna som sköt under mästerskapet i C 2020. Härligt och svalt väder och framförallt, inga mygg!

Kretstävling

Serie ban 3 Mästerskap A

Solen började gassa redan tidigt på söndagmorgonen och SMHI utlovade 30 grader. Sensommarvärmen skapade nog ett enormt badsug denna helg, men trots detta och Corona ställde 21 skyttar upp i kretsban 3 C och 10 skyttar i kretsmästerskap A, otroligt roligt att få arrangera kretstävling när så många vill komma!

Tack alla som hjälpt till att fixa i ordning banan under våren och sommaren, och inte minst de som hjälpt till med att vara funktionärer av alla de slag denna dag. Möblerna hittade ut och fikastationen var välutrustad med tvättplats. Varm korv, kaffe och gifflar serverades och kanske inte minst vatten. I stora mängder för värmen gassade på ordentligt under dagen, kanske nästan mest under C skyttet.

Det går väl inte att sticka under stol med att det varma vädret gjorde det lite utmanande för många skyttar att hålla fokus och koncentration under dagens gång och det skulle visa sig att rutin skulle bli nyckelkomponenten för att nå riktigt fina resultat. C skyttet dominerades av Marcus Nygren. I serie fyra passerade fem minuter lite väl snabbt och Marcus fick inte iväg sitt femte skott. Trots detta plockade han hem segern med 329 poäng följd av Stefan Toivonen på 327 och Erik Waern på 325 poäng.

Efter lite välförtjänt korv och vätskepaus blev det dags för A skytte. Värmen hade då börjat sätta några skyttar, inklusive undertecknad, ur spel och många fick nöja sig med lägre resultat än kanske väntat. En av våra Lenhovdaskyttar råkade ut för lite vapentekniskt strul då bakre siktbladet plötsligt inte ville vara med och ständigt gängade ur, med strulig träffbild som följd. Gladast under eftermiddagen var nog Ulf Nygren, vars säsongsmål var att ta sig till final i en tävling. Ulf gick in i finalen på delad tredjeplats med Lenhovdas Stefan Toivonen. Ulf höll dock ihop hela vägen genom finalen knep tredjeplatsen i tävlingen. Framför honom stod en tight duell mellan de mycket rutinerade och skickliga skyttarna Erik Waern och Marcus Nygren, där Marcus slutade som segrare. Uppdatering med poäng kommer så snart listorna är klara.

Stort tack alla! Det är mycket roligt att se såväl nya som gamla ansikten ute hos oss i ena hörnet av kretsen. Väl mött nästa år!

/

Stefan

Erik Waern 2a, Marcus Nygren 1a, Ulf Nygren 3a

Fantastiskt väder och tallarna framför klubbstugan erbjöd lite välbehövlig skugga.

Fina fräsha figurer utsågade och klara. Varje bana har nu också till slut fått nummerskylt!

Markering. Det var varmt i skjuthallen, men det var nog om möjligt än varmare framme vid tavlorna. Det gällde att tänka efter lite extra i värmen och vakna skyttar uppmärksammade oss hjälpsamt när det blev fel.

Neuhausen, Erik är erfaren och vet att pistolen gillar att tugga händer. Lite tejp på handen använder han för att lösa det problemet.

Marcus, även han med en Neuhausen, vågade köra utan tejp.

Topp två brevid varandra i A skyttet. Båda bjöd på mycket vackra grupper under eftermiddagen. Hatten av, mycket imponerande. Håller tummarna till Ammo Center Open.

Stefan kämpar på, slutar tillslut på fjärde plats i mästerskap A.

Joakim A, ytterligare en Neuhausenskytt, ingen tejp här heller.

Joakim B som kämpade vidare trots ett sikte som gjorde sitt absolut bästa för att göra tävlingen så krånglig som möjligt. Fredik som fotade lyckades också fånga en tomhylsa i bild.

Ordinarie program, obs schema!

samt Klubban 3C

Nu startar ordinarie program igen från och med idag tisdag. Tänk på att på lördag är det inget ordinarie skytte. Klubben arrangerar kretstävling på söndag med serie 3 av 4 i vapengrupp C och kretsmästerskap i vapengrupp A. Iordningställande av banan sker på lördag förmiddag, har du frågor och kan hjälpa till, ta kontakt med J Bring.

Klubban 3C

Tisdagen bjöd på svalt men vackert väder och väldigt många fanns på plats på banan, nio av dessa deltog i serietävlingen, ytterligare sex skyttar fanns på plats, snart är hallen full! Otroligt roligt att se! Tävlingen bjöd på goda möjligheter att tampas med psyket och flera skyttar, inklusive undertecknad såg lovande serier försvinna när nerverna började spöka.

Efter 7 serier såg slutresultatet ut enligt följande:

 • ST 337

 • RH 330

 • UJ 303

 • IJ 297

 • PS 281

 • BJ 275

 • ME 275

 • GG 249

 • KF 163

Ses på söndag!


Mer inkomster till föreningen

Under 2019 och 2020 har föreningen gjort betydande investeringar i anläggningen och verksamheten. Vissa har vi fått bidrag till, andra kommer ur föreningens egen kassa.

Ett sätt att ge föreningen ett extra tillskott av pengar är att använda sig av Sponsorhuset när du handlar på nätet. Det kan du, dina vänner, släkt och bekanta som vill stödja föreningen göra. Vi är ett antal som redan använder oss av det, men ju fler desto bättre!

Vad är det då?

Sponsorhuset ger dig och föreningen några procent av ordervärdet när du handlar på anslutna nätbutiker (finns många anslutna!), låter kanske inte så mycket, men om vi är många som handlar blir det faktiskt pengar av det i slutänden. I dagsläget har föreningen fått strax under 1000 kronor från sponsorhuset. Detta genom köp som hade gjorts oavsett och pengar som går till föreningen utan extra krångel för användaren.

De pengar som du själv får kan du välja om de ska doneras till föreningen, eller om du vill ta ut dem själv.

Hur gör man?


 1. Gå till sponsorhuset.se och registrera ett konto.

 2. Välj vilken förening du vill stödja (Lenhovda pistolklubb såklart!) när du handlar

 3. Det bästa sättet att använda tjänsten är att att faktiskt skaffa en plugin till din webbläsare, den kommer tala om för dig om en webbutik är ansluten och hur mycket rabatt den ger. Superenkelt!


Det är många anslutna butiker. Antingen går du in via sponsorhusets hemsida (lätt att glömma). Eller så skaffar du sponsorhusets plugin till din webbläsare. Instruktioner finns på sponsorhusets hemsida! Nedan ser du hur det ser ut när man öppnar en webbshop som är ansluten till sponsorhuset.

En liten flik till höger. Lite mer i detalj så står det såhär i fönstret, se nedan.

Hemortens banor Milsnabb!

2020-07-16

I höst kommer det genomföras hemortens banor i militär snabbmatch. Med tanke på det framgångsrika mästerskapet vi genomförde på klubben häromveckan är det väl fullt rimligt att vi genomför en tävling i Milsnabb som hemortens med. Anmälan gör du via formuläret här!

Klubbmästerskap Milsnabb

2020-07-05

Vecka 27 bjöd nog på säsongens mest oinspirerande väder men det har inte hindrat oss skyttar från att skjuta inte! Inte nog med fortsatta guldserier för nytillskotten så har vi också genomfört klubbmästerskap i Militär snabbmatch. Och vilken tävling sen!

Det rådde viss osäkerhet kring hur många som skulle ställa upp i tävlingen då det inte är så många som har tränat på just detta. Men hela tio skyttar ställde upp i tävlingen! Det var lite strul med stället vilket gjorde att det endast gick att ha tio skyttar så det var väl tur i oturen att vi inte skulle vara fler skyttar då. Oavsett var det en fantastiskt härlig upplevelse och spännande då många av de nya som fick möjlighet att vara med och skjuta när det ska gå riktigt fort med precision för första gången. Flera fick också blodad tand för grenen och det var gott om breda flin mellan serierna.

Vissa av de nya skyttarna placerade sig riktigt högt, men det skulle visa sig att för denna gång var det de med något mer erfarenhet som skulle gå ur kampen som segrare. Joakim A gjorde en otroligt stark tävling och av en maxpoäng på 600 sköt 545 med 15 innertior, vilket var fler innertior än alla andra tävlande tillsammans och kan nu titulera sig som klubbmästare i Militär snabbmatch. Christian knep silvret med 540 (3) och Joakim B brons med 503 (0). Stort tack även till sekretariatet som hjälpte till att räkna poäng så att resultatet kunde meddelas väldigt fort efter tävlingens avgörande! Fantastisk skyttevecka! Nu går vi när som helst in i sommarskyttet. Då finns det inte något utskriven skjutledare, utan det utses på plats av de som har licens. Det innebär att du som inte har licens bör stämma av på förhand så du vet om det kommer någon som kan hjälpa dig med vapen.

/

Stefan


Tio skyttar ställde upp.

Sekretariatet bistod med snabb sammanställning av resultatet och utan dessa härliga herrar hade det inte varit möjligt att få fram slutresultatet lika fort. Stort tack!

Serierna var snabba. Fyra serier om 10, 8 respektive 6 sekunder. 12 Totalt med 600 i maxpoäng. Tavlan är lite snällare med poäng än precisionstavlan.

Topp tre!

Vecka V.26

2020-06-28

Som ni kanske märkt har det blivit inlägg på söndagskvällar, vilket gör att rapporter från resultat i klubbtävlingar som genomförts under tisdagen dröjer en del. Hoppas att detta ändå fungerar, mycket som händer nu under sommaren vilket gör att man inte alltid hinner med allt.

Veckan har innehållit flera viktiga händelser, serie C2, introkurs omgång två och så självklart fler skyttar att gratulera till 46 or! Fantastiskt jobbat!

Serie C2

Serie 2 gick av stapeln smidigt och såväl nya som gamla medlemmar fanns representerade. Samtliga bjöds på lite tävlingsnerver och så som alltid upplevs resultaten inte alls så bra som många av skyttarna kanske önskat sig. Den bästa av tre serier gäller, så det finns ju utrymme för att optimera. Deltävling 3 vanns av Stefan med 320 tätt följd av Ulf på 318, därefter följde Ingvar på 304. Totalt startade 8 skyttar.

Introkurs 2

Under lördagen och söndagen genomfördes årets andra introduktionskurs. Roligt med nya bekantskaper och de fick en ordentlig genomgång av säkerhet, teori och praktik under två dagar. Skyttet var uppskattat och kanske både lättare och svårare än väntat. Stort tack för hjälp med skjutledare under lördagen, då många skyttar hade kommit ut till banan. Väldigt uppskattat och dessutom gav det möjlighet för en av årets nya att sätta sin första guldserie!

Väl mött på tisdag för ordinarie träning, samt på lördag då det är klubbmästerskap militär snabbmatch.

Midsommar!

2020-06-20

Glad midsommar på er! Den här veckan har bjudit på mycket roligt. Först och främst har ett antal mycket efterlängtade 46or skjutits och de har god anledning att vara stolta! Att det var midsommardag var inget som bekom dagens skyttar som passade på att skjuta igenom snabbserierna. Precis som förra året och bjöds på såväl fantastiskt väder så som tårta! Två tårtmakare bjöd på bakat och närpå tio personer bidrog till en riktigt härlig stämning under fikapausen. Som vanligt blev det diskussion om mängder med saker, allt från lagar och regler till funderingar kring nyinköp av vapen. Tack för en härlig vecka! Nästa lördag är det introduktion lördag söndag. Vi kommer hållas i klubbstugan under lördagen, och skjuthallen på söndagen.

/

Stefan

Veckorapport V.24

Den här veckan får en nästan att tänka på Galenskaparnas Bara Ben då den verkligen har gått i B skyttets tecken. I tisdags avgjordes klubbmästerskap i B. Resultaten är på väg in i systemet när undertecknad klurat ut hur det bäst ska registreras i systemet. Fem skyttar ställde upp, varken mycket eller lite, men vi kan ju hoppas på ett högre deltagande framöver. Roger klippte vinsten med 468 och Stefan var närmast därefter med 451, följt av Joakim med 401 poäng.

Militär snabbmatch

Under lördagen sköts det lite Militär snabbmatch på Skarpudden. Mer träning i det kommer och mästerskap är i raskt intåg. Notera att datumet på klubbmästerskapet i milsnabb är flyttat till den fjärde juli!

Kretsmästerskap B och serie C

En envis skytt från Lenhovda PK gav sig hela långa vägen bort till andra sidan kretsen för att skjuta serie C och mästerskap B i precision. 17 skyttar hade hittat dit, något fler än vad det var i Berga. Vädret var fantastiskt och även om solen gassade ute fläktade det skönt. I skjuthallen var det dessutom riktigt behagligt. Vinden bjöd skyttarna på en del utmaning och det gällde att planera skyttet lite för att man inte skulle drabbas allt för hårt av vindstötarna. Tingsryd bjöd på en ny kommande stjärna, klass 1 skytten Pierre Gurmark som slutade 4a i serieskyttet och 7a i mästerskap B. Med lånade vapen. Det här blir någon som inte bara kretsens, utan södra Sveriges skyttar kommer kämpa mot. Han tränas hårt av Team Nygren, inte alla som har den förmånen!

Serie C togs överlägset hem av Marcus Nygren på 337, Följd av Mikael Nilsson på 332 och Erik Waern 326. Lenhovdas utsäde Stefan slutade på en sjätteplats med 324 poäng. I pausen bjöds det på korv och dricka, väl behövlig uppladdning innan det var dags för mästerskapet. Ett mästerskap som bjöd på en total kross från Erik Waern som sköt 475 poäng, Sven Johansson knep 463 poäng och andraplatsen poängen före Mikael Nilsson som erövrade bronset med 462 poäng. Av tretton startande slutade Stefan 6a på 435 poäng. Tackar varmt Markaryd för ett trevligt arrangemang och det goda sällskapet från alla andra skyttar.

/

Stefan

Schemauppdateringar!

6 juni, den observante har nog inte missat att lördagen den 6e juni fallit bort ur programmet. Förklaringen var att där skulle normalt Växjöträffen legat, men pga covid-19, så uteblev den tävlingen. Så, det blir ordinarie lördagsträning den tiden. Ligger nu ute i schemat. Sista chansen för hemortens banor.

14 juni är det kretsprecision 2 i Markaryd för den som är intresserad. Är en bit att åka, men är trevligt ställe! Även kretsmästerskap precision B.

Serie ban 1

Tyvärr blev det inga foton tagna under kvällen, kanske för att vädret var så fantastiskt fint. Det var gott om skyttar på banan vilket såklart är mycket roligt att se. Serie ban 1 har nu inletts och 10 skyttar deltog. Ytterligare 3 deltävlingar kommer att ske. Den sämsta av dessa fyra räknas bort. Vann med ytterst liten marginal gjorde Stefan på 325 framför Roger på 324 följd av Christian på 310 och Joakim A som delade poäng. Hela resultatet kan du hitta under fliken resultat!

Nu på lördag är det dags för coaching igen. Vi kommer att lite mer i detalj hjälpa dig att komma vidare i ditt skytte och ge dig förutsättningarna höja din prestation

MVH

Stefan

Händelserik vecka 21

Milsnabb 17maj

Måste ju börja med att rapportera från kretsmästerskap i Militär snabbmatch i Växjö. Det var ganska god uppslutning med 19 startande i vapengrupp C trots coronatider, läs mer här hur arrangemanget gick till. Lenhovda PK hade en skytt, Joakim A, som kom på andra plats i sin klass av 7 startande. Ytterligare värt att lyfta fram är ju att Marcus Nygren från Växjö sköt nytt svensk rekord i Milsnabb C med 589 poäng. Stort grattis Marcus och även Mikael Nilsson 2a och Anders Magnusson. I vapengrupp B var det endast 6 startande. Inga rekord satta men segrade gjorde Mikael Nilsson, Ljungby, före Ulf Gustavsson och Mats Alldén, Växjö. Vår egen Joakim var tyvärr ensam i sin klass.

Profilkläderna har börjat dyka in. Flera skyttar har beställt jackor och T-shirts och klubbens oranga logga börjar synas på banan. Går att köpa jacka i såväl svart som härligt orange. Att köpa är enkelt. Klubben har en web-shop där du kan beställa kläder och få dem levererade till närmsta uthämtningsställe. Värt att veta är att klubben inte får några extra inkomster från detta, men det är ett sätt att visa klubbsolidaritet och gemenskap. Tryck på keps inventeras och kommer arrangeras på annat sätt.

Avslutningsvis vill jag lyfta att lördagsträningarna har blivit riktigt framgångsrika. Gott om skyttar som trotsade det kyliga och lite blöta vädret på lördagen. Glädjande att se den här utvecklingen i klubben.

/

Stefan

En glad Marcus Nygren i mitten av bild. Och det förtjänar han när han skjutit nytt svenskt rekord!

T-shirt och Jacka. Jackan kan man få i orange och svart, med och utan namntryck. Det är en härlig färg och sticker ut lite bland de vanliga svarta och mörka skyttejackorna ute i landet.

Vintern var på besök

Rapport från v.20 på Skarpudden

2020-05-16

Temperaturvarnaren i bilen pep och talade glatt om för mig att det var under tre plusgrader ute när jag och många med mig gav sig av till skjutbanan på tisdagskvällen. En del fick även uppleva såväl snö och hagel på vägen, men väl på plats var vädret mycket bättre och det höll upp hela träningen i princip. Lite spännande var kanske att det ej fanns skjutledare på plats. Vi uppmanar att du tar en titt i programmet här på hemsidan så att du vet när det är dags för dig att vara skjutledare eller biträde. Har du förhinder, hör av dig i god tid och försök byta med någon. Skjutningen kunde dock genomföras och det blev dags för ett antal av oss att börja skjuta snabbserierna.


Det blev repris på det kyliga vädret under lördagens träning och repris på det höga deltagandet. Fortsatt utbildning av våra biträden. Några personliga rekord sattes och grupperna för de nya skyttarna krymper och börjar allt mer hamna på rätt ställe.

Tack för en härlig vecka! Vi hoppas på att nästa vecka bjuder på något högre temperaturer än denna då det stundom varit nästan lite väl kyligt.

/

Stefan

Säsongsstart 2020!

2020-05-10

Så blev det dags att starta skyttesäsongen 2020. Mycket har hänt på en vecka, men kanske inte så mycket bilder och text, så det får vi åtgärda här och nu.

Träningen drog igång som vanligt på tisdagskvällen och var välbesökt av såväl rutinerade som nya skyttar och det blev en och annan guldserie registrerad och mycket att stå i för de som var nya i rollen som biträde. Kontroll av träffar, tolkning registrering. Tycker det fungerade väldigt bra och roligt att vi inte räds att dela på ansvar i föreningen.

Lite tankar och funderar sker fram och tillbaka kring hur vi ska hantera de nya swish-avgifterna, klart står att om du swishar så betalar föreningen en avgift, så för närvarande är det aktuellt med ett påslag. Mer om det längre fram.

Lördagen bjöd enligt schema på coaching. Christian och Stefan var lite mer hands on för att hjälpa såväl nya som mer erfarna skyttar att identifiera olika moment att bearbeta i skyttet. Kort och gott kan man sammanfatta det med att försöka eliminera variabler för att ge dig bästa möjliga förutsättningar att göra samma sak varje skott.

Söndagen bjöd på kretstävling, C-precision, i något mindre format i Berga. En envis Lenhovdaskytt stod att finna och det var gott om funktionärer på plats. Sammanlagt var det dock endast tio skyttar på plats vilket är förståeligt under rådande omständigheter. Idag badade skjutbanan i solsken och det var fantastiskt varmt och skönt. Banan är välskött och trevlig och full av tomhylsor. Det känns väldigt uppenbart när man rör sig på planen att det förekommer mycket dynamiskt skytte här, det blev också ett av de mer tydliga samtalsämnena under dagen. Corona som samtalsämne lös med sin frånvaro. Tävlingen bjöd på en del tolkning men togs solklart hem av Peter Vollberg från Växjö PK med 326 poäng. Därefter följde Stefan Toivonen från Lenhovda på 322 som följdes av Camilla Gunnarsson från Växjö PK. Tack för en skön dag på banan uppskattas varmast!

/

Stefan

Tisdagsträningen drog igång. Vackert väder men kanske inte mycket till temperatur.

Fortsatt vackert väder på lördagens coaching. Det var nog en av de mest välbesökta lördagsträningarna vi haft. Kul!

Lite lagom skjuthall. 5 skyttar med kikare, 5 utan.

En liten klick skyttar på plats framme vid tavlorna med sin blåa skumplast. Tavlorna var tejpade runtom för att fästa bra på skumplasten.

Tvåa och trea på bild på i soliga Berga utanför Lagan. Stefan Toivonen och Camilla Gunnarsson. Ettan Peter hade tagit tidig lunch och redan avvikit från platsen.

Corona till trots, inbjudningar är här

2020-05-03

Kretsmästerskap Milsnabb - 17 maj endast föranmälan, senast 11 maj!

Kretsban precision 1 - Berga söndag 10 maj.

Läs mer under fliken inbjudningar


Annars så räknar jag med att vi träffas på träning nu på tisdag. Vädret ser fördelaktigt ut just nu åtminstone. Väl mött!

/

Stefan

Städdag 2020

Det var ett glatt och stabilt gäng som under förmiddagen på söndagen som dök upp på Skarpudden för att hjälpa till att ställa banan i ordning inför årets säsong. En del var precis som vanligt annat var lite nytt. Aktivitetslistan var ganska lång och ytterligare arbete genomfördes som ej stod på listan.

 • Jämna till vallarna på sidan av banan

 • Dika ur höger om skjutbanan

 • Färdigställa skjutstället, fästa nytt material och stöttor, slipa bort rost från stället och måla nytt

 • Målning av skjuthallens rännor och vindskivor

 • Rensning av grusgång

 • Iordningställa skjuthall en och plocka undan fältmålen.

 • Städning av skjuthallen

 • Montering av hylsfångardukar

 • Städning av klubbstuga

 • Blåsa bort grenar och grejer runt klubbstugan

 • Rensat bort ogräs i alla tänkbara plattor

 • Dricka kaffe och prata framtid

 • Rensa ogräs i rabatten på parkeringen

 • Samt mer plock och gott och jag nog ändå glömt flera saker

Tack alla som kom och hjälpte till. Är stolt att vara medlem i en förening där vi tar ett gemensamt ansvar för vår klubb och där vi hjälper till för att få en så bra miljö som möjligt.

För den som inte kan vänta längre tjuvstartar vi säsongen redan nu på tisdag 28 April.

MVH

Stefan


Rabatt att rensa, gick undan i år.

Gott om soptunnor är det. Blir nog att fundera lite på att sortera vårt skräp annorlunda framöver och hålla isär hylsor och skräp.

Lång resväg var det för maskinisten men det var väldigt välkommet att tillslut få lite ordning på höjd och sida av vallarna.

Bort med gammal rost och sen på med ny färg!

Målningsprojekt såväl med som utan stege.

Städdag nu på söndag!

Kl 09.00 kör vi igång. Tag med ordentliga arbetskläder efter väder. Bra om du har egna handskar mm.

På grund av rådande omständigheter och klubbens begränsade möjligheter att lösa hygien på ett smidigt sätt rekommenderas att du tar med dig eget fika.

/

Styrelsen

Introduktionsdagar

Vädret var strålande om än kanske något kyligt då fyra nya klubbmedlemmar under helgen genomgick säkerhetsintroduktion. Stort fokus på hantering och handhavande, säker riktning och torrövning. Resultaten var väldigt goda! Vi föreningsinstruktörer är väldigt nöjda med resultatet vi såg och välkomnar våra nytillskott varmt.

/

Christian och Stefan

Tävlingar Nationellt våren 2020 - Detta gäller

Pistolskytteförbundet har 2020-03-31 beslutat om ett antal förändringar kring tävlingar under våren 2020, fram till och med 21 juni om inget annat meddelas. Detta med anledning av Covid-19.


 • Alla nationella tävlingar omvandlas till kretstävlingar.

 • I kretstävling får inte skyttar från annan krets delta.

 • Antalet personer som vistas samtidigt på tävlingsplatsen skall alltid vara färre än 50. Avser tävlingar på alla nivåer.

 • Samtliga landsdelsmästerskap första halvåret 2020 flyttas till andra halvåret och att det uppdras åt Tävlingskommittén att fastställa nytt datum, efter samråd med landsdels-AU/motsvarande.

 • SM Magnumprecision flyttas till ett senare tillfälle.

 • Avsikten är fortsatt att genomföra SM-tävlingarna efter midsommar enligt plan. Tävlingskommittén följer läget fortlöpande och i nära dialog med arrangörer, beredd att initiera nödvändiga beslut.

 • Hemortens banor genomförs enligt plan.


Läs mer här: Pistolskytteförbundet

/

Stefan

Hemortens banor 2020

2maj - 7 jun anmäl här innan 12 april

Det är hög tid att anmäla dig till hemortens banor, i princip är det veckan ut, men anmäl så fort du kan så att vi kan få iväg anmälan i tid till förbundet.

Vad är då hemortens banor? Hemortens är en rikstävling där skyttar från hela förbundet kan delta, dessutom från sin hemmabana. Som referens kan nämnas att i klass 2 vapengrupp C startade år 2019 över 1100 skyttar och totalt nästan 6000 starter! Självklart går det att starta i alla klasser, 1,2,3 Dam, Veteran osv. Det går också att delta i vapengrupper Hur går det till?

 • Tävlingen genomförs hemma på vår egen skjutbana.

 • Skjutningen omfattar 6 precisionsserier om vardera 5 skott.

 • Skjutställning stående utan stödhand. Avstånd 25 m.

 • Skjuttid 5 minuter för varje serie.

 • Före första serien får 5 provskott avges under en tid av 5 minuter. Provskott skall skjutas mot särskild spegel.

Ytterligare detaljer och information kring genomförande finns i förbundets inbjudan och kommer ges i samband med genomförandet.

Standardmedaljer utdelas och det är många sådana, och fina priser kan komma därtill. Det är inget att vara rädd för, enkelt och smidigt sätt att tävla mot hela Sverige på!

Det kostar 70kr per start. Vad gäller betalning så är det enklast att lösa detta på plats när vi träffas på banan, så att vi tydligt vet vad som är betalt och av vem. Däremot så går det bra att göra en anmälan här från sidan så klubben vet hur många starter vi har.

/


Stefan

Kretsfält 2 inställt

Hej klubbar & skyttar i Kronoberg!

Vi i Sportskyttarna Ljungby har valt att inte arrangera kommande kretstävling.

Det är arrangörens uppgift att göra en riskbedömning & under rådande osäkra förhållanden är våra medlemmars önskan detta vilket jag som ordförande ställer mig till fullo bakom.

Jag ber därför kretsstyrelsen om att få möjlighet att arrangera vid ett senare datum.

Med vänliga hälsningar

Ordförande Sportskyttarna Ljungby

Mikael Nilsson

Nu kan du som medlem (eller utomstående) visa upp klubbens färger på olika plagg. I samarbete med PR Active i Växjö kan du enkelt själv beställa och få hem produkterna hemlevererade till din egen adress. Detta är ett bas-sortiment vi har satt samman. Klubbens logotyp är tryckt på plaggen, klubbnamn och eget namn är valfritt att lägga till mot en något högre kostnad. Keps gick inte att trycka på samma sätt, samt kostar betydligt mer och kräver till skillnad från webshopens utbud en förbeställning om 100 exemplar.

Det har tyvärr inte varit möjligt att låta klubben få en del av pengarna. Se det istället som en chans för dig att visa upp dina klubbfärger. Besök webshopen här eller använd det nya menyvalet på toppen av sidan.

ÅRSMÖTE FRAMFLYTTAT!

2020-03-16

Styrelsen beslutade igår söndag att på grund av rådande omständigheter och risk för smittspridning avseende Covid-19 kommer årsmötet att flyttas fram i tid. Inget nytt datum är ännu fastställt. Nytt datum och plats kommer.

/

Styrelsen

Kretsfält Alvesta

2020-03-15

Lite kylig dag var det och trots Corona diskussionen var det ändå ett hyfsat antal skyttar som ställde upp i dagens tävling. Undertecknad har varit sjuk hela helgen och förhindrad från att tävla, den här texten får baseras på resultatlistor endast och dessvärre inga bilder.

Lenhovda PK representerades endast av en skytt detta kretsfält där 34 skyttar deltog i serietävling 1 C. Flest skyttar fanns i C1 klassen, 15 stycken och Joakim A knep där fjärdeplatsen. Serietävling 1 vanns av Marcus Nygren framför Kurt P, där det var poängtavlorna som fick avgöra då de båda hade samma antal träff. I kretsmästerskap Fält A gick 19 skyttar totalt och vann gjorde Marcus Nygren från Tingsryd. Stort grattis! Även här ställde Joakim upp och slutade trea i klass A1.

Resultat från Lenhovda PK klubbfält 2 är på ingång.

Årsmöte - krets - förbund

Det är inte bara dags för klubbens årsmöte (du har väl inte glömt att anmäla dig? Se info nedan!), det är även dags för kretsens årsmöte. Inför detta finns det lite motioner till förbundet som lyfts upp och lite andra kretsrelaterade förslag. Här kan du läsa motionerna och dagordningen för kretsens årsmöte.

Styrelsens förslag till årsmötet:

 • Flytt av Krets Prec till lördagar från 2021.

 • Införandet av Webshooter på Kretstävlingar.

 • Förslag på höjd startavgift i Kretstävlingar till 100kr/start. (från 80)

 • Förslag att arrangerande klubb behåller 85kr/start vid Kretstävlingar.

 • Förslag på regler för redovisning av resultat från kretstävlingar.


Klubbfält Serie 1 2020

2020-03-07

Klubbens säsong har officiellt startat med fält serie 1 och det var tämligen välbesökt trots lite småtråkigt väder. Tio skyttar startade och banan var i huvudsak variationer på en målgrupp med tre figurer med olika tid och visningar och figurer. Några lite för klubben nya figurer dök upp, små stående kvadrater och en hel stolpe fyllda av gula ganska bråkiga figurer bjöd på rejäl utmaning. Roger tog hem dagens seger, men fältet var ganska tätt därbakom. Tack för fin banläggning och en härlig dag!

Årsmöte 2020!

2020-02-20

Det börjar nu dra ihop sig till Lenhovda Pistolklubbs årsmöte och du som medlem bör ha fått en inbjudan via e-post. Årsmötet är en solig och trevlig tillställning och ju fler vi är desto bättre är det. Som inbjudan säger, ta med respektive, vänner och bekanta! Bifogar lite bilder nedan från årsmötet 2019 så du kan se att vi inte bits. Årsmötet är ett bra tillfälle att för dig som medlem få möjlighet att lyfta frågor du undrar över och få insyn i föreningens räkenskaper och beslut. Efter själva årsmötet följer gemensam måltid och fika samt prisutdelning från de tävlingar som genomfördes inom klubben under 2019. Det delas också ut medaljer och priser från förbundet. Självklart ses vi där, 20 mars i PRO lokalen. Glöm inte att anmäla dig senast 13e mars!

 • Ulf Johansson: 0705164413

 • Roger Hultenius 0708383293

Du ska också ha fått ett skjutprogram mailat dig, om inte annat finns det på hemsidan och som en pdf med kontaktlista här, glöm inte att kolla av detta och skriv upp de datum du är skjutledare i din kalender. Om tiderna skulle kollidera ligger det på ditt ansvar att hitta en ersättare, men hör gärna av dig till kontakt@lenhovdapk.se så kan programmet på hemsidan uppdateras.

/

Styrelsen

Inbjudan 2020.pdf

Välkomna till ett spännande 2020!

Inbjudningar

Snart drar det ihop sig till årsmöte och en inbjudan till denna samt program kommer att skickas ut per post till dig som medlem. Programmet innehåller vissa förändringar mot förra året. Mer om detta här på hemsidan inom en snar framtid.

Nu börjar tävlingsåret dra igång och inbjudningarna från olika klubbar i vårt närområde börjar droppa in. Kolla under fliken inbjudningar för detaljer. I korthet har inbjudningar till fältskytte i Överum inkommit (2 st vårsaluten) ett tävlingsprogram för Blekinge, Bengtsforsträffen samt Ladies Cup B-Fält. Det senare är inte en tävling man måste åka till, utan de bästa resultaten från tävlingar man deltagit på i kretsen eller annat nationellt räknas in. Tyvärr har vi inget B-fältskytte själva i klubben, men det vore roligt om det kunde komma med tjejer på fältskyttet i år.

Vi vill önska en trevlig skyttesäsong och hoppas att den bjuder på mycket bra väder och aktiviteter.

/

Styrelsen

Nya medaljer för året 2019 (delas ut nu 2020)

Pistolskytten

Hej! Jag tänkte slå ett slag i saken och säga att jag har smygstartat ett projekt som jag kommer köra under 2020. Jag har fått lite feedback på texter jag skrivit och jag har också upplevt att jag vill skriva saker men som kanske inte passar så fantastiskt bra på en förenings-sida. Så... jag tänkte jag startar väl en egen sida med produktrecensioner, tips trix och guider mm. Än så länge finns ingen exakt målsättning, men tanken är att försöka släppa artiklar ungefär var tredje vecka. I början kommer det bygga på ganska fort för att bygga upp en artikelbas. Hoppas att det är ok att jag använder denna plats för lite skamlös självpromotion. Besök sidan på: pistolskytten.com

/

Stefan

Information från förbundet

Bifogar en bild, men rekommenderar att läsa dokumentet här till fullo.

/

Styrelsen

Föreningsutskick 1_2019.pdf