Logotyp Lenhovda Pistolklubb

LENHOVDA PISTOLKLUBB

Skytt på Skarpudden Lenhovda Pistolklubb

Särskjutning om 3:e plats i Klass A 2018

Pistol CZ Shadow SP 01 med hylsor på Skarpudden

Mycket mässing blir det under en säsong. Hjälp till att hålla banan ren och plocka upp dina hylsor efter träning.

Säsong 2019 startar snart!

2019-01-21

Ny säsong, många nyheter, men vi startar säsongen traditionsenligt med fältskjutning som drar igång redan 9:e mars. Den som väntar på precision får ge sig till tåls ända till den 7:e maj för reguljära träningar, men banan står ju tillgänglig tidigare och det kommer att finnas skyttar som är sugna på att nyttja en eventuellt tidig vår för att träna inför säsongens tävlingar.

Skjutning på lördagar

Vad som är nytt för denna skjutsäsong är ett utökat program som omfattar även lördagar. Anledningarna till detta är flera. Delvis för att täcka ett önskemål om fler träningstillfällen i förhållande till tävlingar, delvis för att kunna erbjuda skjutning annat än på kvällstid i veckorna, vilket förhoppnigsvis kan gynna de som arbetar skift. Tiderna som gäller är lördagar 10-12.

Sommarskytte

Sommaren 2018 genomförde vi ett litet test där ett gott antal skyttar passade på att fortsätta att träna på ordinarie tider, trots att det var sommaruppehåll. Vi kallade detta för sommarskytte, och är något som kommer att genomföras även i år. Är du intresserad av att delta så är det lämpligt att diskutera detta på skjutbanan under våren, så att vi kan sätta ihop en lista över tänkbara skjutledare med mera. Saknar du egen licens så behöhver du inte känna dig utanför, sommarskjutningen ska fungera som den vanliga säsongen, men anmäl dig i förväg!

Ut och tävla

Under 2018 deltog flera medlemmar på tävlingar runt om i kretsen, något som är riktigt trevligt och vi hoppas på kan hålla i sig och utvecklas. Tävlingar handlar inte nödvändigtvis om resultat, utan även om att åka till andra skjutbanor, träffa andra skyttar. Det är spännande att se hur andra banor ser ut, möta andra och höra hur de tänker och vilken utrustning de använder. Det finns mycket spännande utanför 50 skyltarna. Hoppas att 2019 kan bjuda på många tävligar. Ses där!

Ny hemsida

Avslutningsvis kan några ord skrivas om denna nya hemsida. Tanken är att hemsidan ska kunna bli något mer aktiv och att bilder från tävlingar och egna banan ska kunna hittas här. Har ni några bilder som ni skulle vilja dela med er av, så skicka dem till kontakt@lenhovdapk.se. Aktuella tävlingsresultat har vi också ambitionen att kunna visa direkt på sidan, för den som tycker det är spännande med sånt! Så här långa inlägg ska vi inte nödvändigtvis räkna med att de kommer regelbundet, men vi är fler som står bakom innehållet på sidan. Vi vill även passa på att tacka René som varit skött vår tidigare hemsida. God fortsättning!

Säsong 2018 avslutad

Säsongen 2018 var fantastisk! Superkul allihop! Det hände mycket under året och vi hoppas att 2019 kommer erbjuda mängder med spännande nyheter och aktiviteter!

SSM i Jönköping 2018-09-08

SSM i Jönköping imponerade. Vackert väder om än något fuktigt i gräset. Skjutbanan låg mycket lättillgängligt och det fanns generöst med skjutplatser. Stämningen var god bland de ca 70 deltagande och även Ammo Center fanns med som sponsorer och utställare. Arrangörerna skötte tävlingen exemplariskt, och schemat höll bra även om det var en spänd väntan på resultatlistorna. Två skyttar var det från krets Kronoberg: Stefan från Lenhovda PK och Marcos från Växjö PK. Marcos var dock den bättre skytten denna dag och slutade på en stabil fjärdeplats och Stefan slutade 7a. Vinnaren av tävlingen lyckades inte bara med bedriften att ta hem segern, utan även slå SSM rekord. Hatten av!

Många duktiga skyttar. Härligt ljust tak med!

Vacker väder, hög vall. Väldigt gott om skjutplatser. 100 aktiva skyttar och skjutning varje dag.

Ammo Center ställde ut och stod för hederspriserna (presentkort).

Resultatlistan från finalen - osorterad

Framgång i KM Älmhult 2018-09-02

Vädret var mycket vackert och skjuthallen var ljus när kretsmästerskapen i precision C avgjordes. Där lyckades Lenhovda norpa åt sig första plats. Stefan sköt hem segern, följd av Peter och Marcos från Växjö PK. UJ tog sig också till finalskjutning.