Introkurs 1-2 maj

För dig som anmält dig till introkurs. Vi kommer att köra enligt plan. Lördag och söndag 9-12. Om du har egna hörselkåpor, tag gärna med dessa. Saknar du så har klubben sådana att låna ut. Om du har frågor, förhinder eller behöver hjälp att hitta. Ring eller smsa 070 2980546.

Vårstädning och skjutledarträff

Vårstädningen inleddes av en skjutledarträff och det var väldigt roligt att så så många på plats. Vi var nära 20 som samlades för att göra banan fräsch inför säsongen. Årets skjutledare och biträde fick info samt en instruktion för vad som gäller på klubbens träningar. Värt att notera är att det i år är lite speciellt med förutsättningarna för skjutledarna och gluggar finns i schemat som behöver fyllas under säsongen.

Vårstädningen fortlöpte raskt. Den sammanställda listan var för året relativt kort och med 20 personer på plats blev vi klara före lunch. Som brukligt sopades hallen ur, klubbstugan städades och parkeringen rensades. Det serverades både korv och fralla och stämningen under dagen var mycket god.

Ett urval av bilder från dagen kommer på sidan inom kort.

Fältträning 10 (och 17) april

Vi körde igång fältträning idag lördag. Vackert väder och bra temperatur. Tio skyttar på plats för träning. Kul att mötas upp igen efter långt uppehåll och det blev en hel del snack om nya saker vi kollat på och skaffat såklart.

Träningen bestod i att vi satte upp tre stationer att öva på och på plats turades skyttarna om att vara skjutledare. Det provades också olika förutsättningar för de olika stationerna. Två skjutlag kunde skjuta samtidigt då vi nyttjade vallar såväl vid sidan av som på banan. Bra träning i att testa hur olika förutsättningar påverkar och hur det känns att vara skjutledare.

Vi ses nästa helg då vi kör ungefär samma!

/

Stefan

Hemortens banor 1maj-6jun

Det är hög tid att anmäla dig till hemortens banor. SENAST ANMÄLAN 14e APRIL! I år går det också att skjuta Magnum Precision, mer info om detta framöver då det handlar om 50m skjutavstånd.

Vad är då hemortens banor? Hemortens är en rikstävling där skyttar från hela förbundet kan delta, dessutom från sin hemmabana. Som referens kan nämnas att i klass 2 vapengrupp C startade år 2019 över 1100 skyttar och totalt nästan 6000 starter! Självklart går det att starta i alla klasser, 1,2,3 Dam, Veteran osv. Det går också att delta i vapengrupper Hur går det till?

  • Tävlingen genomförs hemma på vår egen skjutbana.

  • Skjutningen omfattar 6 precisionsserier om vardera 5 skott.

  • Skjutställning stående utan stödhand. Avstånd 25 m.

  • Skjuttid 5 minuter för varje serie.

  • Före första serien får 5 provskott avges under en tid av 5 minuter. Provskott skall skjutas mot särskild spegel.

Ytterligare detaljer och information kring genomförande finns i förbundets inbjudan och kommer ges i samband med genomförandet.

Standardmedaljer utdelas och det är många sådana, och fina priser kan komma därtill. Det är inget att vara rädd för, enkelt och smidigt sätt att tävla mot hela Sverige på!

Det kostar 70kr per start. Vad gäller betalning så är det enklast att lösa detta på plats när vi träffas på banan, så att vi tydligt vet vad som är betalt och av vem. Däremot så går det bra att göra en anmälan här från sidan så klubben vet hur många starter vi har.

/


Stefan

Föreningsutskick från förbundet

Svenska Pistolskytteförbundet

Föreningsutskick 1-2021


  • Detta utskick innehåller >>>>LÄS HÄR <<<<<<

1.Missiv med allmän information (detta dokument)

2.SPSF kompletterande regler för genomförande av hemmabanetävlingar, med anledning av Covid-19

3.Inbjudan till Rikstävling i Precisionsskjutning

4.Inbjudan till Rikstävling i Magnumprecision


Handla och stöd föreningen

2021-03-20

Dags för en liten påminnelse och blänkare om att du kan stödja föreningen via sponsorhuset. Det är en enkel sak att göra och har hittills givit föreningen en del pengar. Det bästa är att det kostar inte dig något, det ger faktiskt en rabatt. Exempelbild från CDON här intill, men det finns en otrolig mängd butiker och företag som ger bonus.

Registrera dig på sponsorhuset och ladda med fördel hem tillägget till din webbläsare. Du kommer då få upp en ruta på alla de webbutiker som är anslutna (många) och de ger en liten kickback i pengar på köpet som du och föreningen delar på. Det finns också ibland erbjudanden som t.ex. på byte av elabonnemang, mobilabonnemang eller liknande. Kolla in sidan.

NYTT!

De har också en variant för företag numera, vilket kanske kan vara intressant. Lägger in nedanstående text från sponsorhuset.

Ditt företag kan nu stötta Lenhovda Pistolklubb med alla era inköp!

Vi hoppas att Ditt företag vill ansluta sig till Sponsorhuset Företag. Det är helt kostnadsfritt för er men det skulle kunna generera stora och viktiga intäkter för oss. Via Sponsorhuset kan ni göra inköp från nätbutiker, boka hotell & hyrbilar och dessutom tanka era bilar hos Circle K, OKQ8 med flera. Alla era köp ger alltså viktiga intäkter till Lenhovda Pistolklubb.

1. Registrera företaget här: https://www.sponsorhuset.se/lenhovdapistolklubb/bli-medlem/foretag

2. När ni ska handla på nätet eller boka hotell så går ni alltid via Sponsorhuset Företag. Glöm inte aktivera Handla Smart på din dator så påminns du varje gång du besöker en butik som stöttar oss: https://www.sponsorhuset.se/lenhovdapistolklubb/hs

3. Varje gång ni tankar företagets bilar så går det upp till 42 öre / liter till Lenhovda Pistolklubb Läs mer om detta här: https://www.sponsorhuset.se/lenhovdapistolklubb/landing/drivmedel

Stort tack för ditt stöd!


Säsong 2021

2021-03-14

Snart är det dags att köra igång säsong 2021 och det står klart att det kommer vara en annorlunda säsong mot 2020.

Program finns nu på hemsidan att beskåda. Kontrollera vilka datum du står som skjutledare eller biträde. Har du av olika skäl förhinder, skicka ett mail till kontakt@lenhovdapk.se. OBS förändringar kan av olika anledningar uppstå och det kan vara bra att kasta ett öga schemat på hemsidan för att ha aktuell information!

Då det på grund av Covid är fastslaget att vanliga tävlingar inte ska arrangeras kommer serieskyttet 2021 att utgå. Möjligt undantag för fält under hösten. En förhoppning är att kunna genomföra mästerskapen efter sommaren, men det är möjligt att detta inte är genomförbart. De ligger i schemat i dagsläget.

På städdagen hoppas vi på bra väder och många närvarande. Vi tänker också att alla som är schemalagda skjutledare ska finnas på plats för en skjutledarträff.

Restriktioner gör att vi bör se över hur vi genomför träningarna. Vartannat bås gäller. En konkret lösning för hur skyttet praktiskt ska genomföras kommer att komma på hemsidan och i hallen.

/

StyrelsenSäsong 2021

2021-02-17

Vi arbetar för närvarande på schema för 2021 och mer information kommer inom kort. Det står dock klart att säsongen kommer påverkas av Covid anpassningar på en mängd olika vis.

Det har också varit förbundsmöte där man tagit ställning till de motioner som inkommit. Läs mer om dessa här.

/

Styrelsen