Från förbundet

Öppna för att läsa hela

SvPF Utskick 1-24.pdf

Årsmöte och skjutbanan godkänd

Skjutbanan har gått igenom besiktningen med beröm. Bra jobbat alla som hjälper till att hålla skjutbanan i gott skick.

Observera att du har fått en inbjudan till årsmötet nästa år i mailen. Det finns också inbjudan här på hemsidan.

Glöm inte att betala medlemsavgiften för nästa år!

/

Styrelsen

Inbjudan 2024.pdf

Inbjudningar kretsfält!

Kasta ett öga under fliken inbjudningar. Det finns såväl till Ljungby som i Älmhult! 

Eventkväll!

Jämjö SPK och Karl Olsson Shootingsports inbjuder till en event-kväll

med möjlighet att prova på Walthers sortiment av pistoler samt en del

andra utvalda märken i sortimentet.


Tid och plats: 5/10 kl.15.00 – 20.00, Jämjö SPK

Karl Olsson (http://www.karlolsson.se) kommer bjuda på en del demo och

beskrivning av vapnen varvat med provskjutning för dom som önskar detta.

Vi kör i två pass 15.00 – 17.00 samt 18.00 – 20.00 för att ge alla

möjlighet att få klämma och känna.


Bland många vapen som kommer finnas på plats att prova kommer ni hitta

Walthers rosade Q5-serie, PDP-serie i ett flertal varianter och den

snart legendariska GSP500.

Utöver detta återfinns även Pardini, luftpistoler och en del annat

spännande.


Det bjuds på grillad korv och fika under kvällen.


Varm välkomna!

Guld till Lenhovda i kretsmästerskap C 

14 Skyttar slöt upp i Älmhult för precisionsmästerskap söndagen den 3e september. Lenhovda representerades av två skyttar, Ulf J och Ingvar J. Ulf slog till med att stå som segrande i veteranklassen. Ulf höll ihop under finalserierna och sköt jämnt och stabilt, vilket gjorde att han kunde gå om Christer C från Växjö PK och ökade ledningen mot Ulf G, också från Växjö. Ett stabilt och fint skytte och kul att Lenhovda representerar även i andra änden av kretsen. Kretsmästare blev Marcus Nygren 476 före Mikael Nilsson 470 och Marcos Shultz 466.

Fler tävlingar på klubben och i omnejd.

Fler tävlingar hittar du under inbjudningar.

Kretstävling i helgen på banan. Alla i klubben hjälper till med markering och kiosk för att få en så smidig upplevelse som möjligt för de tävlande.

MVH

Styrelsen

Skrivning pistolskyttekort lördag 1/7

Ett tillfälle för att skriva pistolskyttekortet givs på lördag 1/7 på skjutbanan. Vi startar klockan 9. Räkna med att det tar ca 2 timmar med skrivning och rättning. 

Info från förbundet!

Foreningsutskick 2-2023.pdf

Tävlingar tävlingar tävlingar

Serie Ban 1 och 2 genomfört framgångsrikt. Högt deltagande framförallt i första deltävlingen. Poängsammanställning kommer på sidan inom en snar framtid, det är bäst av 3 som räknas så det finns fortfarande chans att vara med och tävla om pris!

Klubben har representerat på tävlingar runt om i landet. Det har skjutits i Växjö Milsnabb, Malmö A precision och SSM fält C på Västbo Skyttecentrum. Mycket trevlig tillställning!

I dagarna börjar det dra ihop sig för sista tiden att skjuta hemortens banor precision, så passa på!

Avslutningsvis är det precisionstävling närmast i Växjö den 4 juni. Se till att anmäla, se under fliken inbjudningar!


Rikstävlingen hemortens banor Anmäl NU!

Vad är då hemortens banor? Hemortens är en rikstävling där skyttar från hela förbundet kan delta, dessutom från sin hemmabana. Som referens kan nämnas att i klass 2 vapengrupp C startade år 2019 över 1100 skyttar och totalt nästan 6000 starter! Självklart går det att starta i alla klasser, 1,2,3 Dam, Veteran osv. Det går också att delta i vapengrupper Hur går det till?

Ytterligare detaljer och information kring genomförande finns i förbundets och kommer ges i samband med genomförandet.

Standardmedaljer utdelas och det är många sådana, och fina priser kan komma därtill. Det är inget att vara rädd för, enkelt och smidigt sätt att tävla mot hela Sverige på!

Det kostar 70kr per start. Vad gäller betalning så är det enklast att lösa detta på plats när vi träffas på banan, så att vi tydligt vet vad som är betalt och av vem. Däremot så går det bra att göra en anmälan här från sidan så klubben vet hur många starter vi har.

/

Stefan


Utbildningsdag med Peter Vollberg från Växjö PK

Dags för utbildning i kretsens regi. Den 29e april kl 10-13 kommer Peter Vollberg från Växjö Pistolklubb till Lenhovda för att hålla i en utbildning. Det kommer handla mycket om teknik. Ordinarie träning utgår och istället kommer vi att skjuta på snabbpistoltavlor (som milsnabb) och riktmedlen ska då vara ställda mitt i. 

Räkna med en ammunitionsförbrukning om 250 skott .22lr per person. Tag med egen fika.

Det kommer inte bara skjutas utan det kommer finnas tid för reflektion och diskussion om vad vi gör och hur vi gör. Det kommer vara mycket teknikträning som syftar till att utveckla vår skyttefärdighet. Vi hoppas på att fylla hallen!

Väl mött! Hör gärna av dig om du vill komma, det är bra för oss att få en uppfattning i förväg. Kontakta antingen sekreterare (snabel-A) lenhovdapk.se eller hör av dig via telefon eller app.


Träning för tävling

Här kommer ett långt inlägg, hoppas ni orkar läsa. ❤️

Jag har under en längre tid tänkt mycket på träning och vad träning för att utvecklas är och innebär. Det är värt att påpeka att jag är ödmjuk nog att säga att jag inte har alla svar, men har plockat upp ett och annat under de senaste åren. Under de senaste åren då det gått att tävla har klubben flera gånger deltagit som lag, vilket är väldigt roligt. Det har dessutom ofta gå gått bra och vi har knipit lagbrons flera gånger! :)  Jag har ambition att tävla en del under denna säsong och vill såklart bättra min prestation. 

Jag söker några som gärna vill vara med och representera ute på några tävlingar ute i södra Sverige. Det kan handla om precision/fält/milsnabb eller vad som egentligen. Det behöver inte handla om många tävlingar heller nödvändigtvis men SSM i september känns som en ganska given post åtminstone för min del.

För att deltagande i tävling ska kännas, spännande, stabilt och utvecklande gäller det att ha en god grundträning. Så min plan är att se om det går att lägga upp någon form av träningsprogram eller struktur eller liknande. De som känner sig intresserade får väldigt gärna höra av sig till mig. Det spelar ingen roll om du är helt ny eller skjutit länge, om du skjuter 400 eller 480 på en träning. Vi tar fram ett träningsprogram tillsammans (jag har goda grundtankar om du själv känner dig osäker) som funkar för alla och hjälper och stöttar varandra. Min grundtanke är att träna på grundtekniker som är applicerbara oavsett gren, såväl som saker som är mer nischade mot en specifik gren.

Hör av dig! Ju fler desto roligare :) Skriv på telegram, eller mail, eller SMS eller snacka på banan. Hör av dig ganska snart dock då säsongen drar igång nu. Bra om det går att planera lite innan allt brakar igång med buller och bång.

/

Stefan

Kretsfält 2 i Ljungby 8 april

Fält 2 i Ljungby!


Inbjudan Kretsmästerskap fält b.pdf

Serie Fält och Klubbmästerskap klar!

Tävlingen är nu avgjort och deltagandet har varit gott genom så gott som hela serien. Totalt 39 starter har genomförts. Banorna har varit väldigt varierande och erbjudit många olika sorters motstånd. Nio skyttar har genomfört minst tre tävlingar kan tampas på resultatlistan. Tittar vi på den kan vi också konstatera att det varit väldigt jämnt. En solklar vinnare i serien finns dock i Roger som knep den med 123 poäng, före Stefan på 110 som följdes av Gary på 103 poäng!

Mästerskapet plockade Roger trots att regnet började hälla ned rätt duktigt. Han fyllde poängmässigt med 48 poäng framför Stefan på 47 följt av Gary på 44.

Ett supertack till alla som hjälpt till under årets fältsäsong med klistring, markering, städning och markering. Grymt jobbat! Nu kör vi snart igång årets serie ban men först städ-dag.

MVH

Stefan

Fält Kalmar och SSM 

Kolla inbjudningar! Kalmar är nära i tid 26e mars.

Fält i Växjö 19 mars

2023-03-09

Kolla inbjudan. Kretsmästerskap A + serie C i Växjö. De har en fin anläggning och har du inte varit där är det läge att åka och skjuta lite där!

Fält 1 och 2

2023-03-09

Inför fält 3 på lördag kan vi spana in hur tabellen ser ut. Det är de tre bästa serietillfällena som räknas. 

Än så länge har vi haft 21 starter i tävlingen vilket känns väldigt roligt och hoppas på att vi kan få lika god uppslutning de två sista tävlingarna, inklusive mästerskapet. 

Snö har vi skjutit i förr så även om det skulle ligga kvar på backen i helgen så är det bara att förbereda sig väl. På med rejäla vinterkläder och ladda pangen. 

Ses på banan!

Årsmöte genomfört

2023-02-17 Hölls årsmöte på PRO i Lenhovda. God stämning bland deltagarna och vi kunde kalasa på en smarrig smörgåstårta. Programmet kunde gås igenom utan större märkligheter. Diskussioner uppstod om lösning på belysning på banan samt föreningens materialbod. Medaljer och priser delades ut till 2022 års topp-placeringar i serie och mästerskap.

Årets program är nu fastställt och fältskyttet drar igång redan nästa helg! Hemsidans program är det som gäller. Håll dig uppdaterad här.

MVH

Styrelsen


Lenhovda PK i P4

2023-02-09

I onsdags besökte Sveriges Radio P4 skjutbanan och testade på pistolskytte tillsammans med ordförande. Du kan lyssna på hur det gick här om du hoppar in ca 9 minuter in.  

Väl mött på årsmötet, glöm inte att anmäla dig!

Årsmöte på gång!

Fredag 17 februari!

Läs bifogad PDF eller kolla utskick i din mailbox!

Väl mött på mötet!


/

Styrelsen

Inbjudan 2023.pdf

Skytteår 2023

Skytteåret 2023 kommer snart att dra igång. Ett årsmöte kommer att ske inom en relativt snar framtid, inbjudan är på gång. Har du förslag som du vill ta upp så skicka in dem så att styrelsen har möjlighet att behandla innan årsmötet. Skicka till sekreterare@lenhovdapk.se eller ordforande@lenhovdapk.se.

Säsongen startar med fältskytte fyra tillfällen innan banskyttet startar. 

Andra klubbar har redan kört igång eller har inte haft vinteruppehåll. Därmed finns det tävlingar att åka på för den som önskar. Gå in under inbjudningar för att se aktuella tävlingar. 

Du som är här för att spana om nybörjarkurser och prova på bör skicka ett mail till kontakt@lenhovda.pk. Datum mm och vad du bör tänka på för detta kommer via mail.