MITÄ PARTIO ON?

Partiossa välitetään ja muutetaan välittäminen käytännön teoiksi. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Ohjelmassa on tärkeää, että saa tehdä itse. Partion voi aloittaa missä elämänvaiheessa tahansa iästä, kunnosta tai lempiruoasta riippumatta. Aikuisenakin voi aloittaa partion – tai jatkaa uudestaan lapsuudessa päättynyttä harrastusta.

Partioon kuuluu seikkailua ja elämyksiä, jotka kasvattavat tervettä luottamusta omiin kykyihin. Kokouksissa harjoitellaan metsässä tarvittavia tietoja ja taitoja, joita pääsee leirillä kokeilemaan. Partio ei ole pelkkää metsässä temmeltämistä, vaan partiolaiset opettelevat myös hyödyllisiä kansalaistaitoja: vastuun ottamista, ryhmässä toimimista ja yhteiskunnallista vaikuttamistakin. Ryhmässä oppii toisaalta myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista. Partion aloittamiseen ei tarvitse minkäänlaista ennakkotietoa retkeilystä tai luonnosta.

MITÄ MEIDÄN LIPPUKUNNASSA TEHDÄÄN?

Meillä opitaan käden ja mielen taitoja: liikutaan luonnossa kävellen, meloen ja suunnistaen. Osataan ensiapua ja osallistutaan pelastuspalvelu-työhön. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla. Tutustutaan lähiympäristöön ja partiolaisiin kaukaisista maista. Retkillä laitetaan yhdessä ruokaa retkikeittimillä tai nuotiolla, leikitään ja harjoitellaan erätaitoja.

Meitä sinisiskoja yhdistää hersyvä huumorintaju sekä lannistumaton asenne. Aktiivisen viikkotoiminnan ja retkeilyn ohella sinisiskovartiot ottavat säännöllisesti osaa partiotaitokisoihin. Osallistumme ahkerasti myös kansainvälisiin tapahtumiin: viime vuosina olemme käyneet leireillä mm. Sveitsissä, Ranskassa ja Japanissa. Tule siis rohkeasti mukaan iloiseen joukkoomme!

MOST WANTED – me haluamme juuri Sinut!

Oletko aina unelmoinut nopeasta urakehityksestä? Alkaako tympiä päivästä toiseen samoina toistuvat arkirutiinit? Ei hätää, meillä on ratkaisu! Tule Lauritsalan Siniskoihin johtajaksi. Pääset välittömästi kiinni johtoportaaseen ja sinusta tulee yksi lippukuntamme tärkeimmistä tyypeistä. Tehtävän koulutus on kattava ja käytännönläheinen. Positiivinen asenne ja halu oppia katsotaan eduksi. Ilmoittautumisia otetaan vastaan ympäri vuoden, mutta ole nopea, sillä parhaimmat pestit viedään käsistä! Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä lippukunnanjohtajaan.

Partiolainen, eikö oma lippukuntasi tarjoa riittävästi haasteita? Tule meille johtotehtäviin! Ota yhteyttä lpkj:aan niin etsitään juuri sinulle sopiva pesti.