Nyheter/News


Nyheter fra Kulturproduksjoner:

2018:

Under forberedelse:

 • Vi forbereder en steds-spesifikk visuell forestilling for Domkirkeodden, anno museum. Forestillingen henter tematikk fra de siste dagene rundt avgangen til Norges siste katolske biskop, som residerte på Hammer. Premieren blir lagt til begynnelsen av november 2018. Vi er hyret inn som manusforfattere, og på regi- og skuespillersiden. Forestillingen har fått støtte fra bl.a Spelmidlene.
 • Vi er i gang med prøver til turnéforestillingen "PolarIS", et samarbeid mellom Kulturproduksjoner og "Mr. Pejo's wandering Dolls" fra St. Petersburg. Forestilling har premiere i St. Petersburg og Hamar i slutten av november. Manus og prosjektledelse: Karen Høie. Skuespillere: Karen Høie, Svein Gundersen. Regi og scenografi: Anna Skotnikova. Forestillingen er støttet av Spenn, Fond for Lyd og Bilde, Hedmark fylke, Fond for frilansere, Stange kommune.
 • Vi er hyret inn som dramaturger, og på regi- og skuespillersiden til forestillingen "En rød tråd", som skal ha premiere i Røhnesalen på Hamar 1. mai 2019. Forestillingen blir produsert av "Historieviserne" og er støttet av bl.a Fritt Ord, LO og Hedmark fylke.

x x x

 • I mai var Kulturproduksjoner samarbeidspartner i forbindelse med TemaTeaters 25års-jubileum, der Svein Gundersen hadde regi på jubileumskonserten "Pilgrimen", som ble framført i Hoff kirke på Toten. 25 kunstnere deltok, alle inntekter gikk til Leger uten grenser. Karen Høie var med som oppleser og sanger.
 • Kulturproduksjoner fortsetter samarbeidet med annno museum Domkirkeodden. I mai utviklet vi teatervandringen "Itte liv laga" til Museumsnatt på Domkirkeodden. Manus og regi var ved Svein Gundersen.
 • I april gjestespilte den norsk-russiske forestillingen "Sonate for tre" i Gabrovo, Bulgaria. Forestillingen er produsert av RuNo og SadioNor teater. Karen Høie er med som skuespiller i produksjonen.
 • I april hadde Pianostredet Figurteater premiere på forestillingen "Den grønne ridder". Manus og regi ved Svein Gundersen.

2017:

 • I nov-des. 2017 gjennomførte vi workshop og forestillinger på festivalen "Noël en Marionette" i Yaoundé, Kamerun. Oppdragsgiver: Bana ba Africa. Medvirkende: ni afrikanske skuespillere. Manus og regi ved Svein Gundersen. Prosjektet var støttet av UD og DTS.
 • Kulturproduksjoner samarbeidet i 2017 med anno museum Domkirkeodden på Hamar om flere teaterbegivenheter knyttet til Reformasjonsjubiléet. I begynnelsen av nov. hadde forestillingen "Hamars undergang" premiere. Manus: Karen Høie, regi: Svein Gundersen
 • I august hadde det internasjonale teaterprosjektet "Nortlantis - Die verlorene Stadt" premiere på Theater der Nacht i Tyskland. Skuespillere fra Tyskland, Estland, Karen Høie og Svein Gundersen fra Kulturproduksjoner, Norge. Regi: Neville Tranter.
 • Kulturproduksjoner har i 2017 samarbeidet med anno museum Domkirkeodden på Hamar om flere teaterbegivenheter knyttet til Reformasjonsjubiléet. I mai hadde forestillingen "Bisp Mogens" premiere. Manus og regi ved Svein Gundersen.
 • I mars-april 2017 deltok Karen Høie i en norsk-russisk forestilling: "En mors sonate" med teatergruppen Sadio og RuNo teater, begge med base i Tromsø. Forestillingen ble spilt i Tromsø, og var støttet av Barentssekratariatet. Regi og scenografi: Igor Larin.
 • I januar 2017 avsluttet vi prosjektet "HraMoKa" i Slovakia, med workshop på Academy of fine Arts i Bratislava og produksjon/visninger av forestillingen "Death of the Puppeteers" til Åpningsseremonien på det nyrestaurerte barokkslottet i Modry Kamen, som huser Slovakias Figurteatermuseum. Medvirkende: studenter fra Academy of Performing Arts i Bratislava, og fra Høgskolen i Oslo og Akershus (OsloMet). Regi: Svein Gundersen/Hilde Veronika Høie. Prosjektet var støttet av eea, norway grants og republikken Slovakia.
 • Svein Gundersen har fra 2015-18 ledet Kulturprogrammet for Ingeborg Refling Hagen kulturhus - Fredheim, støttet av bl.a Hedmark fylke, Stange kommune, Hamar kommune og private aktører.