Nyheter/News


Nyheter fra Kulturproduksjoner:

2019:

 • Vi er i gang med prøvene på gateteaterforestillingen "PolarIS", et samarbeid mellom Kulturproduksjoner og "Mr. Pejo's wandering Dolls" fra St. Petersburg. Forestilling har premiere i St. Petersburg i feruar, og på Hamar våren 2019. Manus og prosjektledelse: Karen Høie. Skuespillere: Karen Høie, Svein Gundersen. Regi og scenografi: Anna Skotnikova. Forestillingen er støttet av Spenn, Fond for Lyd og Bilde, Hedmark fylke, Fond for frilansere, Stange kommune.
 • Vi er hyret inn som dramaturger, og på regi- og skuespillersiden til forestillingen "En rød tråd", med planlagt premiere i Røhnesalen på Hamar 1. mai 2019. Forestillingen blir produsert av "Historieviserne" og er støttet av bl.a Fritt Ord, LO og Hedmark fylke.

2018:

 • Karen spilte 25 forestilinger av "Når dyrene får munn og mæle" på bokbåten Epos.
 • I begnnelsen av november hadde den steds-spesifikke vandreforestillingen "En Hamarkrønike" premiere på Domkirkeodden, Hamar. Forestillingen ble til i samspill med muséets vakre område og spenstige arkitektur. I tre scener, spilt på tre forskjellige arenaer på muséet fortalte vi om den siste tiden før Norges siste katolske biskop, Mogens på Hamar, blir ført til fangenskap i Damark. Med ham forsvant siste rest av Norges selvstendighet, kong Christian III overtok alt jordegods i Norge, over 1/3 av landets eiendommer, kirkens administrasjon var med ett borte, det norske riksrådet ble lagt ned og Norge blir et lydrike under Danmark. Mellom spillestedene fulgte publikum en trasé der mindre spillscener, tablåer, sang og dans assosierte til og utdypet forestillingens tematikk. Domkirkeodden anno museum fikk støtte til forestillingen fra Spelmidlene, Sparebank 1 og Hamar kommune.
 • I mai var Kulturproduksjoner samarbeidspartner i forbindelse med TemaTeaters 25års-jubileum, der Svein Gundersen hadde regi på jubileumskonserten "Pilgrimen", som ble framført i Hoff kirke på Toten. 25 kunstnere deltok, alle inntekter gikk til Leger uten grenser. Karen Høie var med som oppleser og sanger.
 • Kulturproduksjoner fortsetter samarbeidet med annno museum Domkirkeodden. I mai utviklet vi teatervandringen "Itte liv laga" til Museumsnatt på Domkirkeodden. Manus og regi var ved Svein Gundersen. Karen Høie framførte to egenkomponerte sanger.
 • I april gjestespilte den norsk-russiske forestillingen "Sonate for tre" i Gabrovo, Bulgaria. Forestillingen er produsert av RuNo og SadioNor teater. Karen Høie er med som skuespiller i produksjonen.
 • I april hadde Pianostredet Figurteater premiere på forestillingen "Den grønne ridder". Forestillingen spilte bl.a på Festningen i Halden sommeren 2018. Manus og regi ved Svein Gundersen.

Vi spilte inn to musikkvideoer i 2018. Musikk Jønne & The Kennex Ocean Club, fotograf Alexander Rostad:

No more panties for you: https://www.youtube.com/watch?v=R7GX1dnp01g

Escape for Christmas: https://www.youtube.com/watch?v=I7neRcm4ipk&t=18s

2017:

 • I nov-des. 2017 gjennomførte vi workshop og forestillinger på festivalen "Noël en Marionette" i Yaoundé, Kamerun. En forestilling for barn, som ble vist på forskjellige skoler i Yaoundé, og en forestilling som ble vist på det kamerinske kultursenteret. Oppdragsgiver: Bana ba Africa. Medvirkende: ni afrikanske skuespillere. Manus og regi ved Svein Gundersen. Prosjektet var støttet av UD og DTS.
 • Kulturproduksjoner samarbeidet i 2017 med anno museum Domkirkeodden på Hamar om flere teaterbegivenheter knyttet til Reformasjonsjubiléet. I begynnelsen av nov. hadde forestillingen "Hamars undergang" premiere. Manus: Karen Høie, regi: Svein Gundersen
 • I august hadde det internasjonale teaterprosjektet "Nortlantis - Die verlorene Stadt" premiere på Theater der Nacht i Tyskland. Skuespillerne var fra Tyskland, Estland, Karen Høie og Svein Gundersen deltok fra Norge. Regien var ved Neville Tranter.
 • Kulturproduksjoner har i 2017 samarbeidet med anno museum Domkirkeodden på Hamar om flere teaterbegivenheter knyttet til Reformasjonsjubiléet. I mai hadde forestillingen "Bisp Mogens" premiere. Manus og regi ved Svein Gundersen. Karen Høie var med som skuespiller.
 • I mars-april 2017 deltok Karen Høie i den norsk-russisk forestillingen "En mors sonate" av Sadio og RuNo teater, begge med base i Tromsø. Forestillingen ble spilt i Tromsø, og var støttet av Barentssekratariatet. Regi og scenografi: Igor Larin.
 • I januar 2017 avsluttet vi prosjektet "HraMoKa" i Slovakia, med workshop på Academy of fine Arts i Bratislava og produksjon/visninger av forestillingen "Death of the Puppeteers" til åpningsseremonien på det nyrestaurerte barokkslottet i Modry Kamen, som huser Slovakias Figurteatermuseum. Medvirkende: studenter fra Academy of Performing Arts i Bratislava, og fra Høgskolen i Oslo og Akershus (OsloMet). Regi: Svein Gundersen/Hilde Veronika Høie. Prosjektet var støttet av eea, norway grants og republikken Slovakia.
 • Svein Gundersen har fra 2015-18 ledet Kulturprogrammet for Ingeborg Refling Hagen kulturhus - Fredheim, støttet av bl.a Hedmark fylke, Stange kommune, Hamar kommune, Fond for utøvende kunstnere og private aktører.