Tapahtumia

Korvaluoman pienviljelijäyhdistyksen vuosittaisia tapahtumia ovat perinteisesti olleet pääsiäistulet ja puurojuhla. Lankalauantain pääsiäistulia on poltettu sadon ja runsaan karjaonnen turvaamiseksi. Puffetin puolella on myyty muurinpohjalettuja, grillimakkaraa, kahvia ja leivoksia. Joulupuuron ja joululaulujen merkeissä vietettävää puurojuhlaa taas on kokoonnuttu viettämään tavallisesti itsenäisyyspäivän tienoilla. Vierailijoina näissä tapahtumissa on nähty niin Joulupukki kuin Noita Nokinenäkin.

Tapahtumien iltamatyyppiseen ohjelmaan ovat perinteisesti kuuluneet yhdistyksen oman näytelmäpiirin esittämät sketsit ja näytelmät. Sketsit ovat ilahduttaneet tapahtumiin kerääntynyttä iltamaväkeä, ja Korvaluoman historia on tullut tutuksi näytelmissä, joiden käsikirjoitus on sekin ollut useimmiten oman kylän tuotantoa (Alpo Mäki-Korvala) ja näytelmäpiirin ohjauksesta on vastannut Tauno Wrang.

Yksi esimerkki historiallisista näytelmistä on suurtuotantona toteutettu Kohti valoa -näytelmä, joka sai ensi-iltansa Korvaluoman kyläjuhlassa vuonna 1998. Seuraavana kesänä näytelmää esitettiin kolmena näytöksenä kylätalo Viskurin pihamaalla. Kohti valoa -näytelmä kertoi huumorilla höystettynä korvaluomalaisesta elämänmenosta sotien jälkeen, sekä kolmesta suurhankkeesta, jotka vaikeuksista huolimatta saatiin lopulta toteutettua. Kivijoen perkaus, maantien rakentaminen ja kylän sähköistäminen jakoivat kyläläiset kahteen leiriin, eikä yhteentörmäyksiltä voitu välttyä. Sähkövalon epäiltiin ajavan mökin mummonkin uutta maantietä pitkin pois kotoaan. Koomisiakin piirteitä sisältänyt tapahtumaketju päättyi lopulta onnellisesti, ja näytelmän loppukohtauksessa huokui Helsingin olympialaisiakin leimannut vahva optimistisuus: Korvaluomalaisetkin olivat "sotakorvauksensa" maksaneet ja päästiin viettämään valojuhlaa. Kylässä voitiin lopulta uskoa valoisampaan tulevaisuuteen! Kohti valoa -näytelmästä kuvattua tallennetta esitettiin kylätalo Viskurissa kesällä 2018.

Vuosittaisten tapahtumiensa lisäksi Korvaluoman pienviljelijäyhdistys on vuodesta 2014 alkaen elvyttänyt suomalaisen sadonkorjuujuhlan, kekrin, viettoa. Vanhoja kekri- ja iltamaperinteitä yhdistellen alettiin viettämään kekrijuhlaa, jota vietettiin viimeksi vuonna 2019. Silloin ohjelmassa nähtiin muun muassa näytelmä Valtatien varrelta, jonka tapahtumat keskittyivät Kyrönkankaantien varrella sijainneen Suonreisin metsänvartijatorpan elämään. Eräs päivä metsänvartijatorpassa alkoi tavallisena, mutta päivän jännittävät tapahtumat päättyivät lopulta pirtutrokarin pidättämiseen.