Korewiet

Een warme beat met Korewiet!

Ons team

Elke Vandenbogaerde

Dirigent

Email: korewiet@gmail.com

Elke brengt al sinds jongs af aan haar dagen al zingend en met muziek door. Eens voor de keuze te staan wat te gaan studeren, is het voor Elke ook evident om 'iets met muziek te doen' en zo koos ze er de richting muziektherapie uit. Elke studeerde in 2018 af als muziektherapeut aan LUCA School of Arts, campus Lemmens. Koorzang heeft haar echter haar hele leven lang al geboeid en vooral het zingen met kinderen en jongeren. Hierdoor startte ze in 2015 met het dirigeren van het kinderkoor Kolor uit Mechelen en enkele jaren nadien werd ze ook dirigente van hun tienerkoor Koloriet en jongerenkoor Koraal. Elke wil graag de zangmicrobe doorgeven en sinds december 2019 leidt ze dan ook ons kinderkoor Korewiet.

Noémie Schellens

Voorzitter

Email: noemiesings@hotmail.com

GSM: 0485 12 13 82

Je chante donc je suis!

Als sopraan is zingen mijn beroep en mijn leven.

Sinds verschillende jaren ben ik nu voorzitter van Korewiet: kinderen al zingend samen brengen is enorm waardevol. Samen zingen, samen uitademen op toon en dat plezier delen met mekaar, samen bouwen aan iets groters, met vrienden iets moois realiseren, bruggen slaan naar andere talen, generaties en culturen in verschillende projecten, samen optreden en jezelf voelen groeien daarin, ... daar doen we dit voor.

Els Claeys

Medebestuurder en Penningmeester

Email: e_claeys@telenet.be

GSM: 0486 260 243

Al zingend rond het kampvuur, al zingend je vermoeide benen vergeten tijdens een lange wandeling door bos of bergen, al zingend genieten van culturele tradities en festiviteiten, kortom de verbindende magie van samen zingen, dat is wat mij insipreerde om mee te werken aan Korewiet!

Samen zingen versterkt een groepsgevoel en zorgt voor veel gemeenschappelijk plezier. Het bekrachtigt bij kinderen ook sociale vaardigheden en zelfvertrouwen: naar elkaar luisteren en invallen op de juiste momenten maar evengoed in een kleiner groepje je eigen stem kunnen houden bij meerstemmige liederen. Samen zingen is zo veel meer dan een wekelijkse repetitie!