Korewiet

Een warme beat met Korewiet!

Ons team

Jolien Vandevelde

Dirigent

Email: korewiet@gmail.com

Zingende kinderen geven me een instant-geluk-gevoel. Mijn masterproef als muziekpedagoog had als keuzedoelgroep kinderkoor en zo heb ik de liefde voor dit aparte vak ontdekt. Als muziekpedagoog heb ik een brede muzikale basis: van componeren, arrangeren en dirigeren naar uitvoerend musicus. Zingen heeft me al sinds kindsbeenaf gefacineerd en door mijn bijkomende opleiding als zanger is die verwondering enkel gegroeid! Vier sleutelwoorden vormen het geraamte voor de repetities: het kind, kennis, vaardigheid en gemeenschap. Het is niet enkel belangrijk dat liedjes de kids aanspreken, maar ook dat ze leren luisteren naar koorklank, hun stem en eigen talent ontdekken, natuurlijke technieken onder de knie krijgen, meerstemmigheid leren kennen, het eenheidsgevoel van een koor kunnen ervaren en hierdoor vrienden voor het leven tegenkomen. Er is zoveel speels te ontdekken in een koor, dat moet je gewoon proberen!

NoƩmie Schellens

Voorzitter

Email: noemiesings@hotmail.com

GSM: 0485 12 13 82

Je chante donc je suis!

Als sopraan is zingen mijn beroep en mijn leven.

Sinds verschillende jaren ben ik nu voorzitter van Korewiet: kinderen al zingend samen brengen is enorm waardevol. Samen zingen, samen uitademen op toon en dat plezier delen met mekaar, samen bouwen aan iets groters, met vrienden iets moois realiseren, bruggen slaan naar andere talen, generaties en culturen in verschillende projecten, samen optreden en jezelf voelen groeien daarin, ... daar doen we dit voor.

Els Claeys

Medebestuurder en Penningmeester

Email: e_claeys@telenet.be

GSM: 0486 260 243

Al zingend rond het kampvuur, al zingend je vermoeide benen vergeten tijdens een lange wandeling door bos of bergen, al zingend genieten van culturele tradities en festiviteiten, kortom de verbindende magie van samen zingen, dat is wat mij insipreerde om mee te werken aan Korewiet!

Samen zingen versterkt een groepsgevoel en zorgt voor veel gemeenschappelijk plezier. Het bekrachtigt bij kinderen ook sociale vaardigheden en zelfvertrouwen: naar elkaar luisteren en invallen op de juiste momenten maar evengoed in een kleiner groepje je eigen stem kunnen houden bij meerstemmige liederen. Samen zingen is zo veel meer dan een wekelijkse repetitie!